17-årig svensk IS-krigare död!

Och???

Nu menar media att det handlar om några hundratal som lämnat Sverige för att ansluta till krigförande grupper som till exempel IS. Men man åker även till Ukraina. Säkert till fler grupper ute i världen som anser sig ha de rätta åsikterna vilka genom terror och krig vill förgöra sina ”motståndare”.

Jag fattar inte att det överhuvudtaget kan var så i världen i dag. Jo religioner ställer till med en hel del bekymmer. Men samtidigt används religioner tydligen för andra syften – makt på olika sätt!

Från svenskt håll verkar man ha någorlunda koll på vilka svenskar som deltar i de olika terror/krigsorganisationerna världen över. Det är bra tycker jag. Då kan man informera att om man är svensk medborgare eller bara tillfälligt finns i landet och väljer att delta i sådana sammanhang så kommer man ALDRIG in i Sverige igen. Det skulle inte bara drabba islamistiska fanatiker utan även tydligen många ”ursvenskar” inom till exempel extremhögern som vill ”ge sitt bidrag” i striderna.

Jag hoppas innerligt på en självsanering bland dem som lämnar Sverige för att bidra i alla oroligheter ute i världen. Därför har jag svårt att känna något som helst medlidande med sjuttonåringen som tydligen omkom i någon självvald strid.

Betydligt värre tycker jag det är med våra tonåringar som via sjukvården/BUP söker hjälp för att de inte mår bra. Vilket jag har full förståelse att man kan göra på grund av det samhälle som är i dag. Och det är lång kö till hjälp. Framför allt i Västerbotten tack vare vår urusla ledning inom Landstinget! Att unga släcker sitt eget liv på grund av inkompetenta personers försumlighet (eller vad man ska kalla det) i ledningsfunktioner i VLL tycker jag är oerhört tragiskt! Men Region Västerbotten med veckan på Grand i Stockholm (snart dags igen) samt veckan på Almedalen, Gotland, är nog viktigare för vårt nuvarande Landsting än att hjälpa både unga och gamla sjuka!!! Eller…?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.