Läs Anders Sylvans försvarstal

Nu har Anders Sylvan, Landstingsdirektör, upptäckt att flera inom professionen och politiken attackerat Landstinget i diverse debattartiklar. Jag kan tänka mig att de äntligen börjar förstå att de inte bara har Doroteaockupanterna att förhålla sig till. Nu har han, och förmodligen någon ”professionell” kommunikatör inom Landstinget, författat ett sorts försvarstal.

Han börjar med ”brist på sjuksköterskor…”  Varför skriver han inte i klartext att ”vi är för dåliga arbetsgivare som inte kan behålla vår personal”! Ja det behövs ju inga fler kommentarer tycker jag!!!

Jag hade väntat att Peter Olofsson skulle komma med en debattartikel (tänk att hans blogg dog efter valet) och försvara det elände han varit med att ställa till med. Men den debattartikeln känns väldigt förutsägbar. Han frisäger sig ju alltid sitt ansvar och skyller allt på Alliansen. Så enkelt är det att vara politiker!

 

En kommentar

  1. Karl-Evert Rönnqvist

    De Styrande i VLL har på 3 år lyckats med ”konststycket” att lägga ner en sjukstuga (Dorotea) och ett stort antal vårdplatser i Västerbottens län, till förfång för ett stort antal människor. Kommer att tänka på hur det blev under den gångna julhelgen då ambulanspersonalen (som turligt nog fanns i närheten) fick köra i skytteltrafik för att hjälpa en patient som varit till en läkare som ville att patienten skulle få sjukhusvård, men inga sjukvårdsplatser fanns att få vare sig i Åsele, Vilhelmina eller Lycksele. En öppen sjukstuga i Dorotea där det finns flera bofasta läkare med personal skulle kunna hjälpa de som behöver sjukhusvård i Dorotea. Men även patienter från andra kommuner i Västerbotten skulle kunna få hjälp där. Åtta (8) vårdplatser står tomma och väntar på att VLL gör om och gör rätt. Det är ju som bekant inte längre sträcka till Dorotea än från Dorotea för folk boende i Umeå, Skellefteå, Lycksele och andra kommuner i Västerbotten. Frågan blir ju då, finns det inte några andra i VLL som är bättre skickade att ha hand om sjukvårdsfrågor än P.Olofsson, R. Winroth L.Olsson och även Karin Lundström som säger sig inte veta ett dugg vad som händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.