Ringhals, Stöttingberget och Landstinget

Finns där någon gemensam nämnare? Joo, det är (S) som styr oss mot …. ja ingen vet! Inte ens de själva! För i verkligheten är det väl Mp som nu till mångt och mycket styr Sverige genom (S).

Att Vattenfall skyller på ekonomi för att stänga Ringhals reaktorer 1 och 2 redan 2018-2020 tror jag har att göra med att Mp har sin ”tumme i ögat” på (S). Fick belägg för min teori av Mats Knutsson, ”politikexpert” i Rapport. Viss förståelse finns att man inte kan bära de tunga kostnaderna efter Vattenfalls och Alliansens fruktansvärda Nuonaffär. Och det får Alliansen ta på sig! Men jag tror inte det är hela sanningen. Jag tror att detta är ett politiskt beslut!

Lisa Nordin (Mp): ”Ett glädjande besked och det viktiga nu är att vi politiskt ser till att det finns viktiga förutsättningar för att bygga ut mer förnybar energi”. Undrar vad hon menar med det?

Vindkraften subventioneras kraftfullt för den är inte ekonomiskt försvarbar i dag. Vi alla står för subventionen via elcertifikatet vi betalar på våra elfakturor. Vindenergin vore inte lönsam annars. Samtidigt straffbeskattas kärnkraften! Man behöver inte vara någon Einstein för att förstå att när kärnkraften inte är lönsam, mycket tack vare straffbeskattningen, så stänger man ner. Vad händer med elpriserna då? Detta är Miljöpartipolitik! Nu ska bland annat Sverige kollas av EU vad gäller energipolitiken och hur landet säkerställer energi både till företag och till det privata. Hur ser det ut om Ringhals 1 och 2 stängs ner? Och hur kommer det att se ut på våra bergsknallar när vindsnurror skall ersätta all den energi som dessa reaktorer försett oss med?

Tyvärr har väl alla våra Västerbottenskommuner ”öppnat dörrar” för vindkraftsexploateringar. Nu senast Lycksele kommun som ställt Stöttingberget till förfogande för ett engelskt riskkapitalbolag!? Någon som vet mera angående bolaget? Samma som förstört Malå kommun?

Hur kommer det att se ut i vår före detta vackra natur när Mp, S, Vp och C ”våldtagit” densamma? Våra lokala kommunpolitiker skulle kunna ha en avgörande roll vad gäller energipolitiken och kommunernas egna inkomstmöjligheter av vindkraften om man kommit överens om att vi värnar våra kommuner och vår natur och säger NEJ till etablering av vindkraft. Då skulle hela energipolitiken komma i ett annat läge. Dessutom skulle kommunerna själva få ett helt annat förhandlingsläge gentemot lycksökarna – att kräva del av vinsten. Det vore väl det naturliga. Kommunerna hoppas på arbetstillfällen men har ingen aning om vad de kommer att generera. All entreprenad läggs väl ut på anbud och då har väl hela EU möjlighet att vara med. Som upplägget är nu så det enda man vet är att enbart markägarna blir ersatta och de närmast sörjande byaföreningarna får bidrag för att typ sätta upp nya buor. Men hur roligt är det att sätta sig i någon av dessa buor och titta på vindsnurror när man vill se en helt annan vy?

Ja så var det det där förbaskade Landstinget. Hur länge skall dessa inkompetenta pajaser till politiker få hålla på att försörjas av oss skattebetalare? I sommar signalerar man nationellt för att än färre sjuka kommer att få möjlighet till vård! Och nästa sommar blir det ännu sämre! Det vet vi på förhand. Det är bara att kolla i statistiken hur det gått utför de senaste åren!

Samarbetet med kommunerna som bygger på att man tar kommunens egna platser i anspråk – vilka det redan är kommunal kö till – och att man dessutom alldeles för tidigt överför vårdansvar till kommunerna efter operationer och liknande är ju rent vansinne nationalekonomiskt sett. Och självklart är ju patientsäkerheten satt ur funktion.

Landstingen måste bara bort! OCH DET NU FORTAST MÖJLIGT!!!

Så här ser Landstingsstyrelsen i Västerbotten ut i dag. Tänk att inga Lapplandskommuner är representerade!!! Hur skall man tolka det? Jo det finns en från Lycksele – en ersättare.

Namn   Parti   Uppdrag   Ort   Mandatperiod
OLOFSSON PETER    S    ORDFÖRANDE    OBBOLA    1/1/2015 – 12/31/2018
SANDSTRÖM NICKLAS    M    1:E VICE ORDFÖRANDE    UMEÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
OLSSON LISELOTTE    V    2:E VICE ORDFÖRANDE    LÖGDEÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
ANDERSSON EVA    S    LEDAMOT    UMEÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
ANDERSSON KENNETH    S    LEDAMOT    ERSMARK    1/1/2015 – 12/31/2018
CARSTEDT RICKARD    S    LEDAMOT    BURTRÄSK    1/1/2015 – 12/31/2018
ERIKSSON MAGNUS    S    LEDAMOT    NORSJÖ    1/1/2015 – 12/31/2018
HENRIKSDOTTER SAGA    S    LEDAMOT    UMEÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
LUNDSTRÖM KARIN    S    LEDAMOT    KÅGE    1/1/2015 – 12/31/2018
LINDSTRÖM ULRIKA    V    LEDAMOT    BYSKE    1/1/2015 – 12/31/2018
RIEDL LENA    M    LEDAMOT    UMEÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
KARLSSON EWA-MAY    C    LEDAMOT    VINDELN    1/1/2015 – 12/31/2018
NORMARK MARIANNE    FP    LEDAMOT    UMEÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
NORDVALL BIRGITTA    KD    LEDAMOT    UMEÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
WINROTH ROBERT    MP    LEDAMOT    UMEÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
AL-TURK MAHMOUD    S    ERSÄTTARE    LYCKSELE    1/1/2015 – 12/31/2018
BERGKVIST ERIK    S    ERSÄTTARE    UMEÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
BJÖRBY NINA    S    ERSÄTTARE    UMEÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
BJÖRK ULF    S    ERSÄTTARE    UMEÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
DUFVENBERG SUSANNE    S    ERSÄTTARE    BUREÅ    1/1/2015 – 12/31/2018
<< Föreg.   >>

 

Hela Landstinget skall bort!!! Och Region Västerbotten! Det behövs en nystart: Sjuk- och tandvård skall styras nationellt. Region Västerbotten skall ledas av direktvalda politiker från HELA länet! Alternativt skapar vi ett nytt län – Lapplands län.

Valet 2018 hoppas jag har tre listor enligt följande:

1. riksdagsval

2. kommunval

3. regionval

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Ove

    Hej.
    Som alltid bra skrivit av dig. Man tror ju inte det är sant hur man kan sälja ut en landsända som görs med norrland. Har alla glömt vattenkraftutbyggnaden? Om några år kan ingen förstå varför elen har blivit så dyr. Varför byggs ingen vindkraft kring Stockholm om den nu är så bra. Ryms väl många verk på gärdet och Drottningholm. Ha en bra valborg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.