Politikcirkusens dag!

Så har då den vänstra falangen av politiken haft sin stora dag. Socialdemokraterna tågade ut under parollen ”kunskap, frihet och framtid”. Ministrar och politiker har inför, vad jag förmodar, hängivna åskådare runt hela landet återigen haft ett forum att stå och ljuga i eller lura sina ”närmast sörjande”.

NU SKALL ALLT BLI BÄTTRE – påstås det! Att det överhuvudtaget finns personer som står och applåderar dessa floskler övergår mitt förstånd. S har i nuvarande regeringskonstellation inga muskler alls för att kunna gå ut och lova något. Jo lova kan man göra, men i slutändan blir det något helt annat. Det är det som kallas för politik! Vi har lärt oss att det som lovas före valet och det som blir verklighet efter valet inte alls är samma sak. Hur mycket har denna flosklernas dag kostat oss skattebetalare?

Nu är det ju Miljöpartiets politik som gäller! (S) skyller på att man tvingats föra Alliansens politik fram till nu. Och så har det ju varit – det känner vi alla till. Men de nya reformer som kommit är väl miljöpartiets!? Eller har jag missat något?

Att politiker står och hymlar hit och dit utifrån vad de tror att vi väljare vill höra har vi lärt oss nu. Det som faktiskt gör mig väldigt irriterad är slagorden ”Solidaritet, rättvisa, feminism”.

Alla dessa tre ord/uttryck är väl direkt överförbara till vård, omsorg och skola!? Och majoriteten av Sveriges kommuner är S-styrda tillsammans med något annat vänsterparti. Varför omsätter man inte orden i praktik? Man har det ju i sina egna händer!

Om det funnits vilja och kompetens bland Landstingens/Regioners och kommuners styrande så skulle man väl ha förverkligat dessa slagord. Visst är det ganska fascinerande att man står på barrikaderna, hytter näven och ropar efter solidaritet, rättvisa och feminism och skyller på att allt är Alliansens/privatismens fel att inte blir så. Hur trovärdiga tror de att de är? Jag orkar inte förklara – det skulle bli så långt och tradigt – men jag antar att vanligt folk, kanske inte politiker, förstår exakt vad jag menar!

Avslutningsvis vill jag till er som är tvivlare till det jag skriver hänvisa till ett exempel på den VERKLIGHET som skapats av (S) i egenskap av arbetsgivare. Tänk om äldreboendet Aktrisen i Umeå varit i privat regi. Vilket fruktansvärt ramaskri det då skulle ha varit! Varför är det inte mera protester när det är en kommun som missköter sitt åtagande? Detta utifrån Arbetsmiljöverket och Inspektionen för vård och omsorg!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.