Intressant hur det blir med BB-avd. i Lycksele i sommar

I morgon (måndag 18 maj) verkar VLL ta beslut hur det skall bli för de gravida kvinnorna i inlandet som i sommar ska ha barn. Det handlar tydligen om över 100 kvinnor (obekräftad källa). Det precisa antalet är inte det viktiga i sammanhanget utan hur ska de kvinnor/familjer som i inlandet/fjälltrakterna som väntar tillökning i sommar agera ifall att VLL stänger ner BB i Lycksele? Åka ner till Umeå i god tid för säkerhets skull? Med allt vad det innebär för mottagningen där!

Alternativt kommer Olofsson, Winroth, Olsson, Lundström och hela patrasket som nu kört sjukvården/primärvården totalt i botten, att skippa Almedalsveckan tillsammans med kompisarna i Region Västerbotten samt sina egna semestrar för att bemanna varsina fordon – akutbilar – och finnas utplacerade på strategiska platser i länet för att kunna transportera födande kvinnor från obygden till vad man anser vara hela Västerbottens hjärta – Umeå? Och det i ilfart!!! Som akutbil funkar den privata bilen ypperligt så de kan använda sina egna bilar så blir det ingen extra kostnad för VLL. Fast det här med ilfart – oavsett privat bil eller akutbil så gäller fartbegränsningarna!

Ja vi får väl återkomma till det i morgon utifrån vilket beslut man tar i landstinget.

Men visst är det förbaskat att dessa inkompetenta individer skall leda en så otroligt viktig samhällsfunktion som sjukvård! Efter över 30 år i makten (ja det är inte samma personer men samma parti i högsätet) bör de ha sett och framför allt förstått utvecklingen av sin personalfientliga inställning. Man ropar efter mera utbildning. Men utbildningen finns redan i Umeå! Man anstränger sig dock inte ens att bry sig att anställa nyutexaminerade barnmorskor som finns på hemmaplan. Dessa nyutbildade anställs av andra Landsting!

Men det finns tydligen resurser att betala jättestora pengar för att roffa åt sig kompetens från inlandet med påföljden att inlandets BB-avdelning i Lycksele stängs i sommar (kommer den att öppnas igen?). Det ser man som en möjlighet att klara av Umeås behov och självklart stå upp för sina väljare i just Umeå!

Ja vi får se vilket beslut som fattas i morgon.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.