Almedalsveckan är över och…

…nu hoppas jag innerligt att våra valda politiker och deras politiska (S)-kompisar till tjänstemän inom Landstinget och Region Västerbotten kommer hem, skippar semester (vila efter Almedalen), släpper fokus från det ”innovativa” och öppnar ögonen för verkligheten som man (politikerna) är folkvald att styra upp. Man blir rent utav sagt så förb….., förbaskad menar jag, och besviken när man ser bilder från Almedalen. Där står t.ex. ”innovationslandstingsrådet”  Winroth (Mp), med sin sambo i ett brett leende med varsitt glas i hand. Vad det är fyllt med förtäljer tyvärr inte texten. Vilken funktion har hans sambo där? Finansierar vi skattebetalare henne också? Till vilken nytta i så fall? Och till vilken nytta finansierar vi honom?

DETTA var ett område som framfördes i Almedalen!

”Region Västerbotten lyfter fram hur sådana, nya sätt att tänka kan uppstå i ”gränslösa möten”, exempelvis mellan organisationer och branscher. Ett sådant möte hade innovationslandstingsrådet Robert Winroth och elektronikföretaget Philips i just Almedalen härom året.

Det mötet har nu lett till ett innovativt projekt i psykiatrin vid Norrlands universitetssjukhus. Denna otekniska verksamhet står nu inför en spännande teknisk utmaning.

Ljussättning som orienterar, lugnar och guidar genom dygnet och bildskärmar med individuellt anpassade motiv är bara några exempel på hur teknik kan ge stöd åt en personal som annars är sina egna arbetsredskap.

– Förhoppningen är att ljud, ljus och design ska ge en tillgänglig och läkande miljö som minskar både vårdtider och behovet av tvång och medicinering. Vi är minst sagt peppade, säger Robert Winroth”.

Tänk att vi skattebetalare som dyrt finansierar en person som har till uppgift att se till att sjuk- och primärvård, vilket han inte fixar, ger oss detta uttalande rakt i ansiktet: Ljussättning som orienterar, lugnar och guidar genom dygnet och bildskärmar med individuellt anpassade motiv är bara några exempel på hur teknik kan ge stöd åt en personal som annars är sina egna arbetsredskap”. Jag kan tänka mig att det är endast Gudrun Schyman som applåderar detta flum! Hur kan personal hinna med mera genom ljussättning och bildskärmar utifrån individuella ”behov”. Det vore väl bättre att skicka med lite uppåttjack i lönekuvertet som de fick fördela. Men förmodligen är det framför allt personalen som själva behöver det. Så det skulle nog inte komma fram till ”brukarna”.

Men välkommen HEM till VERKLIGHETEN Landstinget och Region Västerbotten. Hur innovativt är det att:

– personal flyr sjukvården

– avdelningar på NUS stängs allt eftersom

– rehab för behövande stängts

– operationsköerna bara växer

– och så vidare

 

Jag avskyr Landstingens argumentet att det är den växande skara äldre som behöver vård som gör att man inte klarar av sin uppgift! Visst…det är sant att antalet vårdbehövande äldre växer…men det största problemet är väl ändå att våra folkvalda, innovativa politiker, INTE klarar av sin uppgift som arbetsgivare!!! Avtalsbrott utifrån vad man gick ut med inför valet? Det finns skriftligt på vad man lovade! Vad säger en juristkunnig om det?

Är det bara jag som reagerar mot den inkompetens/likgiltighet – dyra socialbidragstagare – vi har bland våra styrande landstingspolitiker? Inte fasiken framkom det inför valet att de skulle stänga ännu fler avdelningar inom NUS – söka mera ”samarbete” med kommunerna – och att förbättra för personalen genom ljussättning och bildskärmar! Att ljuga och fantisera är de fenomenala på i alla fall! Och tänk vad gott de lever på det. Det värsta är att det är våra skattemedel dessa lever på. Tänk om vi ändå slapp detta helsicke med VLL/Region Västerbotten och PÅ ANNAT SÄTT kunde frigöra pengar till ren samhällsnytta för länet och hela landet!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.