Vilken fantastisk ”sommar” vi har i Råstrand

Ja nu menar jag inte vädret. Det är väl samma elände här som de flesta upplever. Men så många besökare på våra få arrangemang har vi nog aldrig haft. Framför allt paltmiddagarna har varit otroligt välbesökta. Rekord blev det i måndags med över 170 sålda paltbiljetter.

Dagens Hinderbana med ett väder som var både regn och sol lockade många fler än vad jag vågat hoppas på – jätteroligt! Det kommer en visuell sammanställning på www.rastrand.se inom en snar framtid.

I morgon (läs söndag 26 juli) är det kakfrossa och loppis från 13.00 ute vid färjan. Otroliga mängder hembakat – alltifrån kakor till tårtor. Hoppas att det även då kommer besökare trots det eländiga väder som utlovats. Vi har en åttakantig stuga samt en färja med tak där man kan avnjuta godsakerna.

Men det roligaste av allt är våra ungdomar som är så driftiga. Marcus, 19 år, styr upp allt med Hinderbanan. Han och pappa Jocke fixar mycket själva men han kör även hårt med oss gamlingar! Det är helt underbart:)

Och så har vi Katrin – 17 år – som står för hela Kakfrossan! Personligen är jag så otroligt fascinerad över dessa ungdomars engagemang och entreprenörskap. Tänk vad värdefulla sådana driftiga ungdomar är för en liten by! Tyvärr är nog verkligheten sådan att de kommer att skapa sig ett liv på någon annan ort i Sverige. Så fungerar avvecklingen av glesbygden och finns det något att göra åt den?

Oj nu blev det politik och det var inte min mening med detta inlägg. Kanske bäst att avrunda här.

Trevlig helg på er alla.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.