Flyktingsituationen i dag

Det här är jättesvårt. Hela Europa invaderas nu mer eller mindre av okontrollerbara flyktingströmmar där man sätter sina liv på spel för att lämna det helvete som skapats i sina respektive hemländer. De flesta (jag har inga siffror – vem har det?) lyckas på olika sätt och olika vägar att ta sig till Europa. Men många – siffran okänd – får sätta sina liv till under flykten. Om man lyckats ta sig fram kanske man har fått ”sätta en massa annat till”. Gäller främst barn/unga och framför allt flickor! Många av oss tror inte på dessa rapporter – det finns de som inte tror på Förintelsen heller!

Nu är läget som det är och jag undrar om våra svenska politiker har fokus på rätt sak. Jag kan tänka mig att Sverige skulle klara av situationen på ett utmärkt sätt om man ”satte ner foten”. Det finns ett helt gäng alldeles för högt avlönade nazister, rasister och emotionellt nollställda personer inom svensk politik i dag. De har bara bytt ut bomberjackan mot slips och kostym.

Min tanke är att dessa förpassas till t.ex. Syrien och i alla de plan som kommer att krävas för detta så får flyktingar i motsvarande antal på återfärden komma hit. Tänk vilken vinst och vilka utvecklingsmöjligheter det skulle vara för Sverige! Det kanske handlar om en ”bytesaffär” på 25 – 30% av befolkningen!? Med SD försvinner det 17-20% och till detta kommer nationalisterna.

Hur mycket pengar skulle det kunna bespara Sverige om man bytte ut ALLA som framför rasistiska åsikter på diverse sajter.och i samband med till exempel fotbollsmatcher? Någon fler än jag som tänkt så?

Vad kostar den svenska rasismen/terrorismen staten? Bara det senaste – Trollhättan, nerbrända asylboenden, alla hot som kom i fredags och så vidare. Till detta skall läggas att SD KRÄVER att adresser till asylboenden offentliggörs! Min enda kommentar är – Syrien enkel biljett för hela packet!!! Jag byter ut alla med glädje!

Jag vill leva i ett land där mångfald är en självklarhet för det är utvecklande och nödvändigt. Och speciellt i glesbygden om den överhuvudtaget skall kunna överleva. De som eftersträvar 30-40 talets Tyskland tillför bara skada och stora kostnader för landet och kan väl – om inte till Syrien – söka sig till själsfränden Putin! Hitler finns inte längre kan jag förtälja! Men snälla – lämna Sverige som behöver utvecklas och befolkas och sök er till likasinnade! Nordkorea!?

Jag inser självklart att som situationen är i dag är den oerhört tuff för hela Europa. Det är inget som överhuvudtaget någon europeisk/svensk politiker önskat eller medverkat till! Vad är då syftet och målet med att gå in på en skola i Trollhättan för att döda ”icke vita”? Vad uppnår man med att bränna ner asylboenden? Vad uppnår man med att kräva offentlighet för adresser till asylboenden???

För mig handlar det om ”svensk terrorism” – allt från överbetalda, slipsbeprydda SD-politiker i kostym som triggar likasinnade, mer eller mindre likadana förståndshandikappade, att agera på ett eller annat sätt, (jo det är ett hårt ord – men om man inte förstår effekten av sitt handlande så är man ju ”förståndshandikappad” av en eller annan orsak).

Ifall någon tycker att jag är hård och orättvis mot alla våra nazister/rasister/nationalister så tror jag att ni har fel. Jag tror att de alla skulle bli varmt välkomnade av IS och Åkesson själv skulle både få en hög position och dessutom få möjlighet att känna sig ”hemma”. Hela utbytet skulle mynna ut i en vinna-vinna situation:)

Någon med nationalekonomisk insikt och kunskap som kan räkna på kostnader som nazister/rasister/nationalister åsamkar vårt Sverige?

 

 

4 kommentarer

 1. Stig

  Någon med nationalekonomisk insikt och kunskap som kan räkna på kostnader som nazister/rasister/nationalister åsamkar vårt Sverige?

  Det bästa svar jag kan ge dig, är att hänvisa till den kurdiske flyktingen (svensktalande), men i USA skolade nationalekonomen Tino Sanandaji, som numera är Sveriges särklassigt internationellt mest erkände forskare för dina frågor och en efterfrågad auktoritet i Norge, Danmark, Tyskland , med intervjuer i dessa länders TV- och radiomedia samt i världspressen som Washington Post, The Independent, Die Welt, Al Jazeera, kort sagt världens största tidningar, plus deltagare konferenser om nu pågående flyktingkris i Europa etc. Allt han redan färdigställt och gör, redovisar han kontinuerligt på sin hemsida http://www.toni.us (eller googla ”Tino Sanandaji blogg”, om bloggadressen blockerats).

  Vad denne vår invandrade svensk och numera internationellt erkände forskare svarar på din fråga ovan kan du säkert utläsa i hans senaste stora intervju, som den stora danska anrika Weekendavisen gjorde med honom för någon vecka sedan. Bläddra ner till ”Weekendavisen” och läs den svenska översättning som där finns av tidningsartikeln. Du kommer att lära dig mycket av denne erkände forskares påståenden och sifferunderlag. Hans sajt kom att betyda mycket för min egen förståelse av de frågor du ställer ovan.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Stig och tack för länken. Det Tino framhäver är väl ganska känt? Men jag hittade inte något svar på min fundering – vad kostar allt detta hat, dessa hot och terroristhandlingar utfört av ”svenska terrorister” vårt land? Observera att jag har ingen lösning på flyktingproblematiken men jag förstår att inget blir bättre av hat, hot och våld (terroristaktioner) från svenskars sida.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Bergis. Vad menar du? Min fundering handlar om vad ”svenska terrorister” belastar vårt samhälle – både ekonomiskt och socialt! Vad kostar det Sverige bara hotet mot Umeå universitetet i dag? Hur mycket kostade förra veckan Sverige med terrorattacken i Trollhättan och nerbrända asylboenden vilket ju också är terrorattacker? Hur mycket kostar det hat och de hot som av svenskar riktas mot olika personer som har annorlunda åsikt än nazisterna/rasisterna.

   Jag förstår inte din tanke. Menar du att de som är under t.ex. sex år är välkomna för de hinner gå igenom hela skolgången?

   Bevisligen är det många svenskar som också verkar vara ”utslagna” trots att de haft möjlighet till skola från scratch. Några stycken hade samlats i Ö-vik i helgen. Kolla sociala medier, vilket du kanske gör. Där hittar du en uppsjö av dem! Inte minst politiker som finns under SD:s flagg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.