Storregion – NEJ TACK!!!

Att slå ihop de fyra nordligaste länen med så erbarmeligt dålig ekonomi (läs Landstingen) för att allt ska bli bättre – inte ens den som tror på tomten kan tro på detta.

Problemet vi dras med inom Landstingen är inte pengarna – det är POLITIKERNA!!! Alla dessa sossar, miljömuppar  och vänster som på skattebetalarnas bekostnad lever ett gott och rikt liv. Bevisligen är de totalt odugliga att utföra sitt uppdrag och som arbetsgivare är de en ren katastrof! Allt för ofta kan man i Västerbotten läsa om Lex Maria anmälningar men det finns ingen ansvarig för detta fiasko till sjukvård som våra politiker skall styra upp. Slå ihop fyra län med dålig ekonomi och inkompetent ledning – vad får man? EN KATASTROF VILL JAG PÅSTÅ!

Men  detta jobbas det för nu – till och med från regeringshåll. HUVVA! Region Västerbotten i Umeå skapades ju för att bli residensstad för denna storregion. Nu har man även av våra skattepengar skaffat ett kontor på Kungsgatan 60 i Stockholm. Vilken glädje har vi utanför Umeåregionen av den lokalen? Är de där för att skapa bättre vägar i glesbygden, rädda glesbygden från vindkraft, bättre mobil/internetmöjligheter i glesbygden och så vidare? Nää…de är där för att jobba med utvecklingen av Umeå. Norrbotniabanan och Kvarkentrafiken är prio ett inte minst nu när IKEA finns i Umeå. Någon som tror att ”Hela Sverige ska leva” blir verklighet av en storregion? En storregion misstänker jag skulle vara den definitiva dödsstöten för glesbygden! Den konkurrens det skulle skapa städerna emellan skulle helt och hållet stå i fokus för våra politiker!

FÖRSTATLIGA SJUKVÅRD/VÅRD AV ALL SLAG, SKOLA OCH OMSORG! Sätt därtill ledare som förstår, kan samt dessutom kan leda verksamheten. Hur många miljarders miljarder av våra skattemedel skulle inte kunna besparas in på detta vis och dessutom skulle vi få betydligt bättre verksamheter än vad vi har i dag. Fast det är klart att arbetslösheten även drastiskt skulle öka om man gjorde så. Vart skulle alla arbetslösa Landstings/Regionspolitiker ta vägen?

Dags att skapa folkopinion mot denna storregion? Folkomröstning i de fyra nordligaste länen? Hur som helst så hoppas jag innerligt INTE att Umeå blir residensstad! Fast är alternativen bättre? Alla verkar vara lika inkompetenta (S-politiker) och sitter i samma sjunkande båt! Alltså med en storregion kan den sjunkande båten bli ett sjunkande skepp!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.