Nu lägger jag ner här ett tag

Ska i alla fall försöka. Jag är – liksom många andra ganska less på det här vindkraftstjafset. Jo jag vet – några/kanske många håller på att vara less på mig.

Det börjar vara intressant på Tyck till och det gläder mig att fler börjar ifrågasätta vad som egentligen har hänt. Vad har ja-sägarna i Valliansen sagt ja till? Jag är tveksam om de själva riktigt har klart för sig det. Nu vet vi i alla fall att en, (M), röstat ja för det är bra för markägarna och själv – som jag ser det – satt sig i en jävsituation. Inte ett ord om på vilket sätt det kan vara positivt för KOMMUNEN som helhet. Dessutom visar politikern ingen som helst respekt för turistnäringen i södra kommundelen. Beklagligt!!!

Om jag förstått protokollet rätt från Ks 2016.05.04 så vill jag ge en eloge till Kjellan Grundström (V), Urban Isaksson (V), Robin Fransson (V) och Ingemar Johansson (C) som önskade ett underlag att utgå ifrån. Samtidigt kan man undra varför inget underlag funnits tidigare samt en revidering/uppdatering av vindkraftsplanen? Vad beslutade man utifrån tidigare och dessutom försökte köra över folkomröstningsresultatet? Tack (S)!

Hur kommer Sorsele kommun att påverkas av 220 meters vindsnurror i södra delen av kommunen och en större flyktinganläggning i Ammarnäs? Ja det finns en hel del att grunna på.

Jag håller på med en video med Råstrand i fokus och jag är glad att det inte står några snurror i horisonten. Ännu! Men min personliga uppfattning är att det kommer att dröja jättelänge – om det ens någonsin kommer att finnas några där. Jag misstänker att om inte annat så drar Vattenfall sig ur. Man har ju uttalat att man vill ha folket med sig och det har man inte i Sorsele utifrån folkomröstningen!  Blir ju intressant att se vad utredningen som ska skapas på mindre än en månad ger. Och hur våra politiker tolkar den.

På återseende:) Förmodligen snarare än vad jag tänker mig.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.