Väldigt trevlig och välbesökt bygdemarknad i Sandsele. Med mera…

Jag var alltså där. Mycket trevligt och mycket folk. I ärlighetens namn ska sägas att jag är väldigt dålig på att besöka de evenemang som görs runt omkring. Har ofta dåligt samvete gentemot t.ex. Gargnäs, Blattnicksele och Tväråträsk. De har ju också jättebra arrangemang men det blir bara inte av för mig. Måste absolut försöka bättra mig där.

Hur som helst så kom jag mig i alla fall i väg till Sandsele. Härligt med all försäljning som erbjöds och folk verkade handla. Själv blev det att investera i en hamburgare och en Fanta. Jag tycks ju ha allt jag behöver så varför köpa nåt? Tur att vi människor är olika och att alla inte är lika ”tråkiga” som jag.

Oj så bra Mylta är! Och de passade verkligen in i arrangemanget. Roligt att man även satsar på den sortens kultur i en Bygdemarknad. Det var många som stod och lyssnade och njöt. Jag tror att ”Paltkomalåten” fick mest applåder. Vilken låt:) Men de radade upp låt på låt som mer eller mindre höll ”världsklass”.

Ett trevligt möte med vårt kommunalråd, Kjell Öjeryd, ska också inkluderas i min upplevelse. Jo vi har helt olika åsikter om vindkraft – vi är inte ens nära i den frågan – tvärtom! Men för mig är Kjell och övriga politiker som jag känner till – oavsett för eller emot vindkraft – väldigt hyvens personer. Och jag hoppas det är ömsesidigt:) Och vindkraftsfrågan förringar på intet sätt hur bra kommunen i dag sköts. Och där har ju Kjell och övriga politiker den viktigaste funktionen när man har en fungerande tjänstemannastab. Och det har vi som jag ser det! Fick möjlighet att ge Kjell en eloge för att det just nu verkar gå väldigt bra ekonomiskt för vår kommun. Men han signalerade för en del ”svarta moln” som hänger över oss beroende på vilka beslut våra riksdagspolitiker tar angående migrationspolitiken och statens utlokaliseringar. Jokkmokk är ju högaktuellt vilket kommer att visa huruvida det är seriöst eller inte det man från rikspolitiken försöker förmedla till oss i glesbygden.

Jag ska inte enbart ge Kjell en ”klapp på axeln” för det arbete han gör i egenskap av politiker för vår kommun. Självklart skulle jag personligen vilja framföra min uppskattning till var och en av våra politiker för det specifika arbete och den uppoffring som krävs. Det handlar inte enbart om att sitta med på diverse möten. Det vet vi alla och jag tror att många håller med mig men det är svårt att framföra det. När man hörs är det oftast i några ”negativa” sammanhang! Men nu fick jag en hel del positivt sagt:) Och jag menar det! Ni jobbar bra våra politiker – ja förutom vindkraften då;) Som jag ser det alltså.

Mycket positivt är också den kommunala Översiktsiktplan som nu arbetas med. NU blir vi medborgare inbjudna att delta i processen. Det är helt underbart! Självklart ska det fungera så i en liten kommun. Vet inte hur mycket vi kommer att tillföra – men vi är med i processen, får information och blir delaktiga.

Nästa helg – den 10 och 11 september – är sista möjligheten att närvara. Det blir i Blattnicksele. Själv hade jag planerat vara i Gargnäs förra helgen men det missade jag. Men det blir jättebra med Blattnicksele. Jag ser fram emot det:)

Väl mött där även ni Sorselebor som inte anmälde er till helgens träff i Sorsele som blev inställd på grund av för få deltagare. Hur är engagemanget i Sorsele? Alltid fler närvarande ute i byarna när kommunen arrangerar nåt! VÄL MÖTT!

 

2 kommentarer

 1. Inger Stenlund

  Tack Carl-Axel!
  Alltid uppmuntrande med positiv kritik… trots åsiktsskillnader 😉
  Men det är kanske själva ”kärnan” i det politiska arbetet/i arbetslivet/ i byaföreningar etc
  ATT trots olika åsikter kunna bli ”överens om att man INTE är överens”, för att kunna ”släppa” vissa meningsskiljaktigheter och GÅ VIDARE!
  Vi ses på lördag i Blattnicksele.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Inger:) Jomen jag uppskattar innerligt det arbete som framför allt ni fritidspolitiker lägger ner. Och att kommunen nu går bra är ju jätteroligt!

   Självklart måste vi gå vidare – oavsett utfallet i vindkraftsfrågan och hur scenariot blir.

   Jag ser väldigt fram emot Blattnicksele till helgen. Hoppas på många deltagare. Och både bra och roligt om ni politiker är representerade. Syns där:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.