”Många länsbor har högt blodtryck”

Med den totalt inkompetenta (men dyra att försörja) Landstingsledning vi har nu så är det nog inte så konstigt!

Bland personer som är 65–84 år har nästan hälften, 48 procent, högt blodtryck år 2015, vilket är en markant ökning från 2004 då siffran var 39 procent”. (vk.se)

Efter att Region Västerbotten byggdes upp av landstinget och ”Projekt i balans” skulle genomföras med Rastad, Olofsson och Winroth som for som tättingar runt länet för att genomföra detta projekt så raserades sjukvården.

NÄR SKA PETER OLOFSSON TA SITT FÖRNUFT TILL FÅNGA OCH INSE ATT HAN OCH ÖVRIGA (S)-KOMPISAR INTE KLARAR AV SITT UPPDRAG?

HUR MÅNGA SKA BEHÖVA LIDA I ONÖDAN OCH MÅSTA DÖ I FÖRTID PÅ GRUND AV ATT OLOFSSON, LUNDSTRÖM MED MÅNGA FLERA SOSSAR KLAMRAR SIG FAST FÖR ATT FÅ UT SIN ALLDELES FÖR FETA MÅNATLIGA LÖN!?

 

NU FÅR DET BARA VARA NOG!!!

 

Glöm Storrergion Norrland!!! Nu MÅSTE fokus ligga på att få tillbaka en fungerande sjukvård!!! HUR KOMMER VI TILLBAKA DIT?

Min åsikt är att Landstingen avvecklas – alternativt avvecklar sig själva (avgår) – och staten går in och tar över verksamheterna som riktar sig mot vård. Då skulle även Region Västerbotten försvinna vilket tillsammans med VLL skulle frigöra massvis med miljoner årligen till sjukvården.

Det skulle frigöras massvis med pengar för att skapa lönenivåer och arbetsvillkor för fast anställda som vore attraktiva inom alla led inom vården! Operationsköerna skulle minska och BUP skulle komma på banan igen.

HUR AGERAR VI FÖR ATT SLÄCKA NER LANDSTINGET OCH REGION VÄSTERBOTTEN?

 

 

3 kommentarer

 1. marfaretha jonsson

  Hej C-A! Kan ju faktiskt hinna få en chans nu när ministern skjuter upp besluten. Då kommer ju ett val emellan och då är det bara att hoppas att befolkningen i Vbt vågar/vill rösta med hjärtat och inte efter partipiskan.

 2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

  Hej Maggan:) En sak som jag inte riktigt fattar är att även om storregionen för tillfället är överspelat och skjutet på framtiden så verkar det jobbas febrilt för att få till stånd ett ”storlandsting”. Varför kan man undra!

  Jag är inte säker på att det blir förlust för (S) i kommande Landstingsval Gemene svensken är för dum för att ha koll på vad man röstar på!!! Man röstar som mamma och pappa och deras förfäder alltid gjort. Är det demokrati?

 3. Roland Larsson

  Hej! Jag har sedan länge förstått att Landstinget inte kan göra så mycket i sådana frågor. Det är väldigt viktigt att själv försöka ta kontroll över blodtryck och liknande. Sjukvården i Västerbotten är ju egentligen väldigt bra när det gäller mer komplicerade medicinska problem. Har själv genomgått ett par omfattande operationer som jag är väldigt glad över att NUS i Umeå fortfarande har kompetensen för. Det verkligt svåra är nog att hitta ett sätt att få denna sjukvård och annan spetskompetens att få kvarstanna i Norrland. Jag själv är nog för att sjukvården i Sverige borde ligga på statlig nivå. Se hur det går i Västernorrland, BB läggs ned i Sollefteå. Akutsjukvården ligger också illa till där. Det som jag tycker är mest märkligt är att i regioner som producerar så enorma värden (vattenkraft, skog, malm etc) så finns inget som helst intresse från staten att stötta regionens problem. Om man jämför med Norge blir man helt bestört. Norrland behöver hävda sina rättigheter på många områden och inte bli behandlade som koloniala områden som kan utnyttjas som många Afrikanska kolonier som jag nog vill jämföra mest mer. Vi måste bli mer lokalpatriotiska och verkligen kämpa för våra egna egentligen enorma resurser som borde kunna lägga grunden till ett bra lokalsamhälle. För detta behövs nog en starkare Norrländsk sammanhållning och gemenskap. Kanske bilda ett Norrländsk parlament av något slag. Våra riksdagsmän lyckas ju väldigt dåligt på detta område. Kanske det är dags för något nytt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.