Värme, värme, värme…i den stränga kylan

Jag syftar på ”Toner för Världens Barn” i Sorsele kyrka i kväll. Att lyssna på allas vår ”Världens Barn pappa” (eller hur man skall symbolisera honom) – Göte Holmberg – är en upplevelse. Tänk om det i alla världens människor fanns bara lite, lite Göte Holmberg – vilken fantastisk värld vi skulle leva i då.

Förutom Götes värme kom det även värme från de två tillresande från Världens Barn respektive Radiohjälpen. Viss stolthet infinner sig i mig som Sorselebo när vi får två sådana officiella besökare vid ett sådant här tillfälle.

Den ”musikaliska värmen” är på kokpunkten i Sorsele. Jag hoppas att det är många som inser den otroliga kvalitet som Sorsele ståtar med. Team Sorsele är helt underbara att lyssna på! Tack Patrik och Monica för det initiativ ni tog för några år sedan när ni startade upp detta projekt. Dessutom är det så otroligt roligt att se att det tillkommer nya ansikten i kören. Fortsätt länge!!!

Mylta är för mig snart i världsklass. Hur bra som helst med så enkla medel.

Sorseles Lucia plus sex tärnor från åk 9 (alla ca 16 år) imponerade på mig. Jag ser verkligen fram emot att vara med dem och övriga Luciatåget på tisdag.

Sorsele spelmän under ledning av Carina Bergström är väldigt fascinerande att lyssna på för ett inte allt för vant ”spelmansöra”. Man rycks bara med och i deras avslutande finska humppa ville min kropp bara upp och dansa (hoppa). Tur att huvudet fortfarande någorlunda är med så jag gjorde inte det. Men oj vad bra det var.

Jag ska absolut inte glömma Sorsele kyrka med Erik-Hugo och Viktoria i spetsen. Ett fantastiskt bra arrangemang ska ni ha en jätteeloge för. Dock finns det saker som i helheten av arrangemanget kan förbättras inför kommande liknande arrangemang men det kan vi ta vid tillfälle.

Till alla er som inte var där – se till att ni är där nästa år!

Avslutningsvis vill jag till ”Stugägare” som nu är aktiv på Tyck till, Sorsele, säga att i en blogg skriver man vad man själv tycker och känner för. Inte vad DU tycker att man ska skriva om. Så förvänta dig inte någon förändring i våra bloggar för DIN skull!

Nu har jag fått upp värmen i huset efter 7,5 timmars frånvaro och – 31,7 grader utomhus vid hemkomsten så nu kan jag nog gå i säng. Värmen från kyrkan finns fortfarande kvar i min kropp så det blir nog inga problem att krypa ner i en förhållandevis kall säng.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.