Så är då julen här igen

Till glädje för många men inte för alla. Så underbart att samlas, släkt och vänner och mysa i ett pyntat hus/lägenhet där det verkligen luktar och andas jul.

Många har det inte så. Jag är en av dem men det går absolut ingen nöd på mig eller att jag lider av att det är så. Vi är många i min situation och jag hoppas att alla ”motsvarande” känner likadant. Min tanke brukar gå till de som sitter helt övergivna i olika situationer där INGEN kontakt med julen finns. Gamla, mer eller mindre övergivna och framför allt de som inte ens har tak över huvudet.

Tack och lov har vi fortfarande olika organisationer som ställer upp för dessa uteliggare. Men de blir fler och fler i vårt civiliserade, högteknologiska och relativt välbeställda land rent ekonomiskt sett. Men något saknas bland våra politiker som jag inte förstår. HUR KAN MAN LÅTA MÄNNISKOR LEVA I MISÄR OCH UTAN BOSTAD?

Om nu någon Sverigedemokrat läser detta så betackar jag mig era kommentarer!!! Kommer inte att publicera dem iaf!

Jag tänker även på de familjer där sprit/droger går in och vettet går ut. Många barn får på olika sätt lida fruktansvärt på grund av allt för mycket alkoholintag hos vuxna just under julen. Det är inget våra politiker kan ta ansvar för utan det måste var och en ta eget ansvara för!!! Julen är ju många barns höjdpunkt på året. Tyvärr inte för alla som sagt var.

I söndags hade jag och tomten utsändning i Råstrands webcam (live) när jag tog skotern och åkte ner till tomten med en bunke gröt. Jag gjorde även upp eld så att han skulle få värma sig innan han gick in i ladan för att vila en stund. Han har ju nu ute tomtenissarna som kollar hur snälla barnen är så det är som en samlingsplats nere vid ladan.

Det var mycket uppskattat – ända ner till Skåne. Det var min jul:) Fast fortsättning följer förhoppningsvis på julafton här i byn.

 

Jag har en julklapp till er som gillar musik, kultur och känslor. Jag har nu publicerat två videos på Youtube. Den ena handlar om Långa Lappflickan (Stor-Stina) från Brännäs, Malå kommun tidigt 1800-tal.

 

Den andra är otidsenlig men alltid aktuell med Martina Linder, Sorsele, på sång

Varför denna video börjar vid versen och inte i introt förstår jag inte. Ni får själva föra tillbaka ”pekaren” längst till vänster så att ni får med början.

 

GOD JUL PÅ ER ALLA:)

 

 

 

2 kommentarer

 1. Kristina Axelsson

  Fantastiskt 🙂 vilken vacker sång av Martina.
  Du, Carl-Axel är verkligen betydelsefull för Sorseles musikliv. Ha en riktig skön julhelg.
  God fortsättning
  Kikki

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Krisitina och tack för de orden:) De värmde oerhört när jag läste din kommentar. God fortsättning på dig/er. Hälsa de dina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.