Årets Västerbottning 2017 kan vi nog redan nu utse:)

Namnet är Fredrik Gunnarsson f.d. anställd på Region Västerbotten. Om någon missat det så läs DETTA och tillhörande artiklar.

Personligen förvånas jag inte över det han berättar – vi har ju fortfarande Anna Lassinantti i färskt minne. Det jag förvånas över är hans mod att gå ut med denna information. Hoppas innerligt att fler på RV nu vågar informera oss om vad som händer bland dessa frimurare, direktörer, kommunikatörer och andra maktmissbrukare som förts ihop i en hög som bara växer och växer.

Nu är det bara att hoppas att media gräver, gräver och åter gräver i detta vuxna sandlådeprojekt. Vi ska tacka våra övre makter att det här med Stornorrland lagts på is. Förväntar mig att nästa blogg från Lennart Holmlund handlar om hur VK missleder sina läsare med falsarier. Och Hans Lindberg kommer inte att gilla rubriksättningen. Ja den stackaren, Hans Lndberg alltså. Först skrev VK om utsvävningarna av Umeå kommuns IT-avdelning. Det vill han tysta ner genom en intern genomlysning. Sjukt! Så kom det här med Svenska kommun försäkrings ABs utsvävningar där han sitter med i styrelsen. Där nämner han att en extern granskning ska göras. Varför görs inte det i Umeå också? Och så kom det här från Fredrik Gunnarsson som har skrivit ett öppet brev till regeringen om förhållandena på Region Västerbotten samt skrivit en insändare i VK. Och som sagt var Lennart Holmlund, Hans Lindberg och förmodligen Thomas Hartman kommer att slå ner på VK för att tysta reportrarna. Jag hoppas innerligt att VK nu står på sig och gräver, gräver, gräver…….

 

Jag skulle vilja läsa följande:

Fråga VK: Hur många direktörer finns det inom RV?

Svar Erik Bergqvist: det går inte att säga eftersom vi har så många olika titlar på våra anställda. Det viktiga är väl inte titeln och ansvar….det viktiga för oss är lönerna, vilka fördelar vi kan skapa oss samt lägenheten vi har på Kungsgatan 60 i Stockholm.

Fråga VK: varför är lägenheten i Stockholm så viktig?

Svar E Bergqvist: jo när vi (jag, politiker och de högre cheferna inom RV) vill åka till Stockholm för att äta och dricka gott på skattebetalarnas bekostnad innan vi går på någon trevlig föreställning är det bra att vi har någonstans att vara. Och nu när vi ska ner på Granddagarna är det ju jättebra med ett eget RV kontor. Vi är många som ska rymmas – därför är det ganska stort – 160 kvm.

Fråga VK: vad har det kontoret genererat till Västerbotten?

Svar E Bergqvist: det går inte att säga/mäta. Det får ni fråga någon av våra kommunikatörer om. Ni får inte ställa sådana svåra frågor för då skickar jag Lennart Holmlund på er!

Fråga VK: anser du själv att din lön som är skattemedel är befogad? Visst är det ungefär 1,2 miljoner per år? Och så tillkommer väl en massa på det. Inte minst under Granddagarna och Almedalsveckan?

Svar E Bergqvist: jag anser själv att jag är underbetald. Ju fler chefer man har under sig ju mera betalt ska man ha. Varför tror du det är så viktigt för oss att vi blir en jättestor organisation? Och du förstår väl vilket ansvar det innebär. Nu har jag inte tid med er längre – vi är på väg till Granddagarna! Synd att folket stoppade Stornorrland. Förstå vilka löner vi då skulle ha fått.

Fråga VK: En sista fråga. Vad har du för kommentar till Fredrik Gunnarssons agerande?

Svar E Bergqvist: jamen det är inte mitt ansvar…det får du fråga regiondirektör Anna Pettersson. Jag kan väl inte ta ansvar för sånt tjafs.

Fråga VK: jomen du har ju det yttersta ansvaret!

Svar E Bergqvist: hahahahaha….du förstår när man kommit sig upp som jag gjort inom politiken så har man inget ansvar!

 

Till Anna Pettersson

Fråga VK: din kommentar angående Fredrik Gunnarssons påstående och anmälan?

Svar Anna Pettersson: ja vilken gnällspik. Men tråkigt om han otrivts. Det kan väl inte jag göra något åt. Det var ju några gnällspikar som attackerade min företrädare Anna Lassinantti också. Hon kunde ju inte vara kvar så hon fick ungefär 2 miljoner av skattebetalarnas pengar för ”återhämtning”.

Fråga VK: men folk var ju sjukskrivna och otrivdes tydligen fruktansvärt

Svar A Pettersson: och…? Som jag tidigare sa…det finns alltid gnällspikar och det kan ju inte vi chefer göra nåt åt. Då måste man ju ha kompetens i ledarskap och sånt och det kan du väl ändå inte begära att vi ska ha.

 

Till Thomas Hartman – chefskommunikatör

Fråga VK: hur går anställningar till de högre tjänsterna inom RV till?

Svar T Hartman: det är ganska enkelt. Vi är många här på höga poster och vi har många kompisar/partivänner som behöver jobb.

Fråga VK: men kompetensen då?

Svar T Hartman: jomen kompetens finns. Vi är ju socialdemokrater! Och många av oss är Frimurare. Frimurare är en jättebra grej och där finns även Edward Riedl som är vår ordförande i revisionen. Allt blir så mycket enklare och smidigare om man kan samarbeta – även på fritiden.

Fråga VK: anser du att ni använder skattebetalarnas pengar på ett tillfredställande sätt?

Svar T Hartman: självklart! Alltså så här är det: även som vuxen behöver man bekräftelse. Det får man om man kommer sig upp inom RV. Vi har bra löner och förmåner och vi har jättetrevligt tillsammans, vi och Umeåpolitikerna. Två gånger per år fokuserar vi på värdegrund – Granddagarna och Almedalsveckan.

Fråga VK: vad har ni åstadkommit för positivt för regionen?

Svar T Hartman: (efter lång tystnad) ….vi var väl involverade på nåt sätt i telemedicin i Storuman. Men nu tycker jag du börjar ha löjliga frågor. Jag tycker att ni media ska lämna oss i fred så att vi får arbetsro. Se bara vad ni ställde till med angående Anna Lassinantti och nu senast IT-avdelningen i kommunen. Ni borde skämmas. Om ni inte lämnar oss i fred skickar jag Lennart Holmlund på er!

Fråga VK: anser du att ni svarar upp till vad ni kostar skattebetalarna i Västerbotten och landet i övrigt?

Svar T Hartman: Men nu får du väl ändå ge dig! Vad har de med oss att göra!? Nu ringer jag Lennart!

 

5 kommentarer

  1. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Hej Nils och skoj att du tycker det. Förstår inte riktigt vad du menar med ”jag lägger min röst”. Du får gärna förklara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.