Äntligen kom det!

Vi i facket Vision på Region Västerbotten vill dock med detta brev bekräfta att vi ser brister i arbetsmiljön på Region Västerbotten, att vi vid flera tillfällen har påtalat detta för arbetsgivaren och krävt åtgärder. Vi ser det som vårt ansvar för den gemensamma arbetsmiljön, för våra medlemmar och för samtliga anställda på Region Västerbotten att berätta om att det faktiskt finns problem”.

Hela artikeln finns att läsa HÄR.

Anna Pettersson, regiondirektör vid Region Västerbotten, välkomnar Visions brev och besvarar detsamma i följande skrivelse.

Hennes svar är jag starkt misstänkt att Region Västerbottens chefskommunikatör Thomas Hartman medverkat i. Han är en fena på att få det negativa att se positivt ut. Dock inte i detta fallet!!! Till sist måste verkligheten övervinna retoriken!

”Region Västerbotten fångar in möjliga förbättringsområden genom bland annat ett systematiskt arbetsmiljöarbete i samverkan, vid medarbetarsamtal, vid löpande arbetsplatsträffar och genom medarbetarenkäter. Detta utgör grunden för ett aktivt och strukturerat förbättringsarbete.

En följd av detta arbete är den organisationsförändring som genomförts från och med 1 mars 2016. Ett arbete som föranletts av bred dialog med medarbetare och fackliga organisationer. Denna organisationsförändring är också en del av arbetet för att fördjupa samverkan över olika interna organisationsgränser.

En del i detta förbättringsarbete är analysen av resultatet av medarbetarenkäten och framtagande av förbättringsåtgärder i en handlingsplan”.

Det är alltså nästan ett år sedan RV startade en organistionsförändring enligt ovan och NU, nästan ett år senare, går medarbetare och fack ut med klagomål efter det att Region Västerbotten vidtagit ”åtgärder”. De funkade tydligen inte om ambitionen överhuvudtaget funnits där! Fredrik Gunnarsson har nu fått backup från facket och det är jättebra. Den där medarbetarenkäten visar väl mest att några ”på golvet” trivs med varandra men för cheferna finns mycket bättre att önska. Eller tolkade jag det fel? Jag tror inte det. Intressant att läsa Lennart Holmlunds nästa blogg om han vidhåller att han har fullt förtroende för ”regeringen” i RV. Jag misstänker att han nu bara blir tyst. Han brukar funka så.

Vore jag nu Erik Bergqvist, efter att fackförbundet Vision gått ut med detta, skulle jag omgående avbryta RV-festen på Grand Hotel i Stockholm och samla alla direktörer och kommunikatörer runt sig och ställa frågan: HUR AVSLUTAR VI REGION VÄSTERBOTTEN I NUVARANDE REGI! Det MÅSTE bara göras innan valet 2018! Då måste vi väljare ha möjlighet att rösta in ledningen för ett fräscht Region Västerbotten med säte i Lycksele!!!

Om inte Erik Bergqvist gör det måste Landstingsledningen göra det! Peter Olofsson, Robert Winroth, Liselott Olofsson. Karin Lundström med flera verkar ha hur mycket tid som helst för det. De verkar i alla fall överhuvudtaget inte engagera sig något för att förbättra arbetssituationen inom vården. Deras fokus ligger mera på försämringar. Nu senast Vilhelmina som nu efter två år insett hur illa det ”samarbetet” VLL/kommunen blev. Varför tog det sådan lång tid för Vilhelminas politiker att inse att akutvård i lokaler där utrustning inte ryms och dörrar är för trånga kommer att skapa problem? Ja kommunalrådet Åke Nilsson såg bara möjligheter i detta vansinne. Kan det bero på att han har samma partitillhörighet som Peter Olofsson, Landstinget?

Landstinget, Umeå kommun och Region Västerbotten styrs ju av samma politiker. Hur kommer vi i från det?

Jo det är enkelt. Förstatliga Landstingen, sjuk- och tandvård. Regionens utveckling ska styras utifrån vilka väljarna väljer. Inte av vilka kompisar S-politikerna i Umeå vill gynna!

MIN UPPMANING TILL ERIK BERGQVIST PÅ GRAND I STOCKHOLM. AVBRYT FESTEN NU OCH TA DITT ANSVAR! AVVECKLA OCH AVGÅ!!!

 

 

 

 

2 kommentarer

 1. Margaretha Jonsson

  Hej C-A!
  Hoppas att allt är väl med dig. Jag kan inte låta bli att läsa dina bloggar och beundrar dig för att du orkar hålla ångan uppe.
  Tror du att vi kan hoppas på någon bättring när det gäller Region och Landsting? Jag håller på att tro vi behöver nåt mindre ”världskrig” för att få ändring på dessa klubbar för inbördes beundran. Och tyvärr så är det ju även på kommunnivå total kakafoni, indragningar av ”fotfolk” och anställningar av tjänstemän.
  Till sist måste jag få berätta att vi i går var och såg Rislidenamatörerna, tyvärr för sista gången. Fantastiska amatörskådisar och musiker.
  Sköt om dig, Margaretha

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Men hej Maggan:) Nä jag tror inte på Region Västerbotten och än mindre på det nya Regionkommun.
   Jo det är bara bra med mig. Hoppas det är bra hos dig också. Ja just ja ….Rislidenamatörerna skulle ”gå i graven” nu. Tråkigt. Jag såg dem för länge sen, väldigt länge sen, och vad jag minns så var de jättebra. Redan då:) Kan tänka mig att det var en nyare generation som nu stod på scenen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.