Studieförbund! Jag har ett förslag till er.

I går var det växling i Vindelälvsdraget här utanför mitt hus. Vilken underbar tillställning detta är. Och dessutom när vädrets makter är med oss som i går. Helt underbart. Och jättemycket folk i rörelse.

Men jag har en fundering angående dessa otroligt duktiga hundförare/innehavare/medföljare samt publik. FICK MAN INTE LÄRA SIG ATT PARKERA NÄR MAN TOG KÖRKORTET? Jag är övertygad att de inte klarat uppkörningen om de blivit uppmanade att fickparkera men i stället ställt sig tvärs över gatan/vägen och stoppad övrig trafik.

ETT KONKRET EXEMPEL: när en av dessa parkeringsodugliga bilförare (en av flera) definitivt täppte till infarten för de större fordonen gick jag fram till hen och sade att så där kan man inte lämna bilen. Vad fick jag till svar? En sur blick och en person som bara gick därifrån. Det blev kaos därefter.

Inför nästa år så kanske man borde ha någon ute vid infarten som kollar om bilförarna har intyg på att de kan och förstår vikten av att parkera på ett vettigt sätt. Ett intyg som de fått av något studieförbund som hållit i utbildning som de genomgått. Om inte så släpps de inte in på parkeringsområdet. Ett annat alternativ är väl att ha beväpnad militärpolis på plats. Alternativt att man ser till att det blir punktering på dessa felparkerares bilar. Ja om de inte förstår vad man påpekar alltså. NÅGON ORDNING FÅR DET ALLT VARA FÖR ATT ALLT SKA FUNGERA..

 

 

2 kommentarer

  1. Joakim arvidsson

    Jo hm.som växlingsansvarig måste jag få säga att dom aldrig har parkerat så bra någongång överlag. Jag kommer över och diskuterar det nån dag. Mvh joakim

  2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

    Hmmmm….Visst var det du som fick dra loss hen som var här i god tid och i den nedtrampade snön med bil försökte ta sig fram till växlingen:) Jag har full förståelse att du missade kaoset som blev vid infarten – vid lagårn – när man täppte till infarten för de lite större ekipagen. Men det blir säkert bättre nästa år. Eller……;) Du är hjärtligt välkommen över så kan vi diskutera saken:) Kaffe?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.