Politiker – regionalt – nu får ni ge er!

Region Västerbotten ska läggas ner och till valet 2018 är tanken att vi väljare ska välja politiker till en Regionkommun vilken ska ha ansvar för sjukvård. infrastruktur, kultur. utveckling, turism – ja det mesta som kan ske inom ett län. Vad blir kvar hos Länsstyrelsen förutom samerna, djuren, naturfrågor, kartor och lite till kanske? Ja Landshövdingen så klart!

NU FÖRST börjar man se någon enstaka politiker – INTE (S) såklart som ser detta som en bra reträttväg – som försiktigt framför att en ”genomlysning” av nuvarande Region Västerbotten bör ske innan man beslutar om Regionkommun. Men hur tänker man? Politiskt sett är inget ännu bestämt (inte officiellt i alla fall) men det är bara ett och ett halvt år kvar till valet. Hur skall man hinna med en genomlysning av RV innan dess, ta beslut om en eventuell Regionkommun och hur den ska se ut SAMT få ut information till oss väljare så vi förstår vad vi väljer till. Finns ju inte en rimlig chans att detta kan göras. Genomlysningen borde ha gjorts för länge sedan!!!

Men vi väljare är nog väldigt ointressanta för politikerna förutom just valdagen och några veckor före. Beviset är till exempel att Peter Olofsson och Robert Winroth ”vaknar till liv” just före valet och börjar blogga hur viktigt det är att just de ska leda den tänkta Regionkommunen. Hur många tänkte på i förra Landstingsvalet att även RV ingick i rösterna? Men vad blir skillnaden? Förra Landstingsvalet röstade vi på politiker som skulle styra både sjukvården och den mesta utvecklingen i länet. 2018 är tanken att vi ska rösta på politiker som ska styra sjukvården och den mesta utvecklingen i länet. Bara under nytt namn – Regionkommun.

IDIOTISKT anser jag. Jag vill rösta på politiker som styr upp sjukvården (Landstingsval) och så vill jag lägga min röst annorlunda till de politiker som ska syssla med utveckling av länet. Helst av allt vill jag att staten tar över ALLT inom sjukvård, omsorg och skola och för oss länsbor borde det enbart handla om att rösta på vilka man tror är bäst lämpade för utveckling av länet. Det bör heta Region Västerbotten och INTE Regionkommun. Vilken kommun förknippar man med det namnet? Precis….!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.