Kulturstipentiat

Jag trodde inte mina öron när jag fick vetskap om att det var jag. Det är väl nu först jag egentligen förstått det efter att många personer kommit fram och gratulerat. Motiveringen löd ”Musiklivet i Sorsele är stort och det finns många duktiga musiker och artister. Bakom dessa finns väldigt ofta Carl-Axel, som ljudtekniker, inspiratör m.m. Han finns ofta med som arrangör i andra olika musikaliska sammanhang. Han har verkligen bidragit till att kommunens unga utvecklats och vågat ta för sig musikaliskt. På Youtube hittar man inspelningar av vacker sång och musik med Sorseleartister och producerat av Carl-Axel Otterhall”. Att läsa detta är ren och skär musik i mitt huvud. TACK SORSELE KOMMUN!

Att Elin Janeheim fick ungdomsstipendiet är för mig en självklarhet. En 14-årig världsmästare från Sorsele. Det är stort……….mycket stort! Härligt att hon även fick en extra ekonomisk bonus av kommunen (företagarna). Kan tänka mig att resor, boende och uppehälle vid tävlande inte täcks av riksförbundet eller den lokala föreningen. Jag gläds innerligt med henne.

Om jag nu gläds över mitt eget och Elins stipendie så måste jag säga att jag personligen kanske är mest glad över det pris Annette Hedman och Urban Isaksson fick. Motivering: ”De har med stor entusiasm, uppfinningsrikedom, nytänk och engagemang utvecklat Sorsele SK:s barn- och ungdomsverksamhet och detta har lett till att det är väldigt många barn som under deras ledning upptäckt hur roligt det är att åka skidor”. UNDERBART:)

Det ska vara roligt, inspirerande och utvecklande att växa upp även i en glesbygdskommun. Det är mitt motto. Elin Janeheim är ett bevis på att man kan lyckas. Vi andra tre stipendiater försöker skapa förutsättningar för det. Kanske inte att man ska bli världsbäst utan att man får en meningsfull, innehållsrik och sund fritid under sin uppväxt i Sorsele. Det tror jag både Urban och Annette skriver under på.

Annette fick ju även stipendie av Lions ”för sin iver och sitt nytänkande”. Som jag förstått det så har det också med skidor att göra. JÄTTESKOJ!

Det Elin och jag gör märks ju på olika sätt lite mera offentligt än det som Annette och Urban gör. Elin syns i media och det jag gör hörs ju lokalt på ett eller annat sätt. Men vilka uppmärksammar det fantastiska jobb sådana som Urban och Annette gör i det tysta? Mer än föräldrar då. Jo Sorsele kommun och Lions. En eloge till kommunen och Lions. Till saken hör att det finns många fler än Annette, Urban samt undertecknad som lägger ner oändliga timmar ideellt på verksamheter som gör det ”roligt, inspirerande och utvecklande” att bo och leva eller växa upp i Sorsele. Jag hoppas det är er tur att få uppmärksamhet kommande år.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.