Hur länge ska vi skattebetalare tillåta Region Västerbotten (S)?

För flera år sedan var måttet rågat som jag ser det. Finns det överhuvudtaget någon som kan svara på vad Region Västerbotten tillfört länet? Svar NEJ! Jag har i alla fall inte hört ett enda ord om detta trots alla de kommunikatörer vi finansierar med Director of Communications and External Relations på Region Västerbotten, Thomas Hartman, i spetsen. Men ändå får alla dessa kraftigt överbetalda politiker hålla på i sin sandlåda utan att någon protesterar. Jag fattar inte detta.

Det handlar inte bara om att få möjlighet att välta sig i lyxen på Almedalen eller på Grand Hotell som vi skattebetalare finansierar. Region Västerbotten är för mig en ”sekt” av politiker som vill få så många verksamheter som möjligt i länet under sina vingar. Årskiftet 2018/19 faller Landstinget under deras ledarskap. Inte blir Peter Olofsson & co bättre ledare för sjuk- och tandvård bara för att de kommer att få nya titlar med högre lön! Varför protesterar ingen!!! Inte ett enda parti tar chansen inför valet att komma med ett vettigt ekonomiskt och kompetent alternativ till Region Västerbotten, Kommunregionen eller vad det nya ännu dyrare vansinniga alternativet kommer att heta.

Bara denna vecka visar Region Västerbotten upp sin inkompetens i dubbel bemärkelse. Man har anställt en vikarierande näringslivschef, Jonas Lundström, som behöver 21 månaders utbildning för att bli näringslivschef. Kostnad för oss skattebetalare ungefär en halv miljon. Då framgår det inte om det är netto- eller brutto kostnad. Om man räknar in frånvaro från jobbet för utbildning kanske vi närmar oss miljonen. Mitt krav är att alla som medverkat vid en sådan dålig anställning avskedas omedelbart! Utan avgångsvederlag! Men sådant händer inte när det handlar om kompisar – politiska kompisar oavsett partitillhörighet.

Sedan har vi allas vår Director of Communications and External Relations. Thomas Hartman, Region Västerbotten. Han hakar på sin partivän Lennart Holmlund som i sin blogg angriper universitetslektorn vid Pedagogiska institutionen, Johan Örestig, för att han har politiska åsikter. ÄR INTE SVERIGE LÄNGRE ETT DEMOKRATISKT LAND DÄR MAN OAVSETT TITEL OCH ANSTÄLLNING FÅR UTTRYCKA PRIVATA ”POLITISKA” ÅSIKTER OM DE INTE SAMMANFALLER MED SOCIALDEMOKRATISK POLITIK!? HÄR kan ni läsa Thomas Hartmans obegripliga inlägg angående Örestig.

Höstens val är en lysande möjlighet för oss väljare att få bort denna politiska ”ohyra” som jag anser Region Västerbottens ledning består av. VARFÖR TAR INGET PARTI I OPPOSITION DETTA SOM SIN STÖRSTA FRÅGA I REGIONVALET? Om inte så kommer dessa livsnjutare som vi finansierar att få nya titlar och en kraftfull löneförhöjning som vi skattebetalare ska stå för. Eller vänd på det – mindre pengar till annat mer väsentligt såsom vård, omsorg och skola. Dessutom vet vi sammansättningen i Region Västerbotten – i majoritet Umeåbaserade socialdemokrater!

Fattar inte varför Skellefteå och Lycksele ställer sig bakom denna organisation och sammansättning!? Och framför allt inte alla småkommuner.

 

14 kommentarer

 1. Thomas Ryberg

  Mycket bra Carl-Axel! Jag kallade denna ”ohyra” för Religion Västerbotten i ett inlägg för något år sedan. Tyvärr har ingenting hänt med denna s k verksamhet som endast dränerar skattemedel och är en insynsfri verkstad för VADDÅ? INBÖRDES BEUNDRAN. Fruktansvärt att ingen politiker med självaktning och kurage samt omsorg om skattemedel reagerar! Samtidigt inser jag att om någon gör det, blir vederbörande utfryst från den politiska värmebaljan.

 2. Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

  Hej Thomas och tack för din kommentar. ”Religion Västerbotten” är ju klockrent:) Du kallar den för ”ohyra”. Jag vill kalla den för en ”sekt” som ingen ska ifrågasätta eller kräva något svar på frågan: ”varför finns RV”. Sekten kommer att växa dramatiskt nu när VLL skall involveras. Antar det är därför man planerar nya kontorslokaler för några miljarder.
  Du har helt rätt i att det finns ingen politiker som vågar ifrågasätta för då är hen körd. Nu är det två månader till valet och ingen info kommer om hur den nya organisationen skall se ut och vad/vilka vi ska rösta på. Vad gör media? Vad kan vi göra? Skulle vara intressant att se vad som händer om ingen lägger en röst på dem i höst. En utopi iofs. Men något måste göras. Pengarna behövs till betydligt viktigare saker än att försörja politiker och politikers kompisar. Ett ”Doroteauppror” med tillhörande folkomröstning?

 3. Petter

  Thomas Hartman vet vi sen tidigare vad han går för, en högst tvivelaktig person som glänser runt.

 4. Evy Lindström

  Hej CarlAxel! Håller med dej i vartenda ord.Du finner alltid de rätta orden.Skulle det inte bli folkvalda personer i Regionkommun?Naturligtvis gäller det inte tjänstemännen,det är väl därför det varit så bråttom att anställa ett helt gäng på höga poster före valet.Skattebetalarna står för notan.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej Evy och tack:)
   Jo som jag förstått det så ska det bli folkvalda politiker till Regionkommunen i höstens val. Om två månader! Har du sett någon info om vilka som står på valbar plats? Förmodligen är jag trögtänkt men jag förstår inte varför det inte i god tid går ut info om en sådan avgörande politisk styrning av regionen.

   • Evy Lindström

    Vad jag kan se finns inga listor till Region,däremot till landstinget som upphör????I och för sej inte förrän årsskiftet,men ändå.

    • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

     Precis. Ska vi rösta i ett landstingsval där sedermera framröstade politiker med automatik ska bli ledande i kommunregionen. För näringsliv, turism, sjukvård ….ja allt inom länet förutom samerna. De ligger väl kvar på Länsstyrelsens ”bord”. Tills vidare.
     Jag fattar ingenting. Och ingen förklarar för oss vad nya Region Västerbotten/ Kommunregion eller vad fasiken det kommer att heta, innebär.
     Den nya Regionsammansättningen skall, som jag förstått det, ta över vissa områden från Länsstyrelsen. Så då måste ju personalbehovet på Länsstyrelsen rimligtvis minska. Tror du Evy att det blir så?

 5. Evy Lindström

  Hej igen Carl-Axel! Att lasarättsbiblioteken påverkas av kostnader för utbildning av tillfälligt anställd vid Region Västerbotten.Läs kulturdebatt:Skamligt av Region Västerbotten.

  • Carl-Axel Otterhall (inläggsförfattare)

   Hej igen Evy. Som jag ser det är detta bara ett litet exempel på allt som fått/får stryka på foten för att pengarna ska räcka inom den egna organisationen. Har hoppats mera av media att syna RV:s organisation/kostnader och kostnader för festligheterna på Grand och Almedalen. Att ha en skattefinansierad jätteorganisation som inte kan redogöra vad den är bra för och vad den genererar tillbaka till skattebetalarna känns väldigt skumt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.