Så är då valrörelsen igång på allvar

Ja inte lokalt vad jag kunnat märka. Men regionalt och på riksnivå kastar partierna nu skit på varandra och lovar själva ”hött som bött” bara folk lägger sin röst på dem.

Om jag hittade ett enda parti som jag skulle känna mig någorlunda ”hemma” i så skulle jag definitivt engagera mig. Men det partiet finns bara inte. Ju äldre jag blir och ju mer jag börjar förstå/inse desto mer föraktar jag politiken och våra politiker.

Exempel 1: Liberalerna med f.d. skolminister Björklund i spetsen vill satsa på skolan kommande mandatperiod. Han hade 8 år på sig när Alliansen styrde och ställde. Resultatet från den perioden är att nivån i svenska skolor sjönk som en sten i PISA rapporterna. Men nu ska man ”satsa”. Bevare oss väl. Att man bara vågar gå ut med ett sådant valmanifest. Är man själv dum eller anser man att väljarna är dumma!?

Exempel 2. Sossarna i Landstinget har haft 8 eller 9, kanske fler mandatperioder, att styra upp sjukvården i länet. Blir ju bara sämre och sämre! Vårdköerna växer och i all statistik ligger Vbtn i många fall längst ner på skalan. Personal säger upp sig och är sjukskrivna. Man höjer Landstingsskatten. Men vad åstadkommer man? NU inför valet går man ut med hur man ska komma till rätta med sjukvården. Det gjorde man inför förra valet också. Och förra! Och förra…! TROVÄRDIGT? Inte alls vill jag påstå

Exempel 3. Sossarna på riksnivå som inte skulle höja bensinskatten för den var redan alldeles för hög. Det var ren och skär lögn inför valet! Oavsett vad samarbetsparten Mp krävde, vilka man behövde för att få ”makten”, så i efterhand visade det sig att man ljög för väljarna. Vem röstar på ett sånt parti?

Går att fylla på med hur många exempel som helst för den som är än mera insatt än jag.

Som jag ser det så finns bara ett sätt att komma fram till en god politik igen. FÖRSTATLIGA VÅRD, OMSORG OCH SKOLA! Då slipper vi lokalt och regionalt finansiera en hel hög med lokala, regionala politiker som i sin okunskap och med sina höga löner skall styra över dessa. På så sätt frigörs också pengar till verksamheterna. Å andra sidan stiger förmodligen den nationella arbetslösheten med ett par procent! Nationalekonomiskt tror jag det ändå blir billigare än det dåliga system vi har i dag.

OBS! Ideella lokala politiker uppskattar jag. Ni ser inte politiken ur ett personligt ekonomiskt perspektiv – ni har en uppriktig tanke med ert engagemang. Oavsett om era uppfattningar och mål sammanfaller eller ej med vad jag tycker så uppskattar jag er innerligt. Bara så att ni vet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.