Cykelhjälm är inget för mig…

trodde jag i alla fall… ända tills nu ungefär. Denna sommar har jag själv gjort en hiskelig vurpa med hojjen vilket resulterade i STORA blåmärken och ett skadat ego och en skamsen tvåbarnsmamma som tvingas förklara för sina barn: "Joo… mamma SKA skaffa en cykelhjälm… Snart!"

Till saken hör att min ofantligt kloka och underbara mormor för ett par år sedan skickade ett brev till mig där hon skrev: "Hej Helena. Nu skickar jag här trehundra kronor till dig som skall användas till en cykelhjälm! Så nu har du inget att skylla på"

Efter ett par veckor ringer samma mormor för att prata med barnen. Hon frågade Freja: "Har mamma köpt någon cykelhjälm ännu?" Varpå ungen svarar: "Näe, jag tror att hon köpte ÖL för pengarna"

*host* Ja, det är möjligt att de där finfina hundralapparna gick till något annat och det skäms jag för… FÖRLÅT mormor.. Men nu så här flera år i efterhand så har jag tagit mitt förnuft till fånga. Dels för att den senaste cykelvurpan fick mig att tänka till och dels för att jag ska föregå med gott exempel för kidsen men helt ärligt också för att jag är LIVRÄDD för tonårstjejer på mopeder. *RYYSER*

De flesta cyklister i denna stad vet nog vad jag menar. Nåväl, nu är jag inne på dag tre med hjälm på skallen och jag tycker att folk tittar lite underligt på mig. Först så trodde jag ju att det berodde på att jag såg lite rolig ut men nu förstår jag ju att det är min bländande skönhet som folk spanar in *Skrattar*

 

Och jag lovar: Bildbevis kommer närsomhelst 🙂

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hahahaha, har du hört den andra versionen av mors lilla Olle? Där sjunger dom att han sålde bären och vad gjorde han för pengarna, köpte öl köpte öl köpte öl. Den sången tvär for genom skallen då jag läste din blogg.

    Klart du ska ha hjälm, själv är jag i det fallet glad över att jag inte cyklar, så jag slipper, däremot inte då jag tävlar med bilen men då behöver jag ju inte heller visa upp mig på samma sätt. Då gömmer man sig ju bakom bildörrarna 😀

  2. Lisa

    Oj, vad bra! Jag har sagt i flera år att jag ska köpa en cykelhjälm, men har det blivit av? Nej! Jag får väl helt enkelt följa i ditt fotspår. 😉

    Och sedan kan man ju fråga sig om man skulle åka iväg i en bil utan att sätta på sig säkerhetsbältet? Om man svarar ja på den frågan, blir det väl egentligen ganska naturligt och självklart att man även ska skydda knoppen också när man är ute på cykeln.

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2009-08-13 08:34)
    Ja, man borde komma ihåg och skriva ner allt kul som kidsen kläcker ur sig då och då 😀 Jo, man är ju lite mer oskyddad som cyklist.. farligt farligt..

  4. Åsa

    Helt rätt! det tar ett tag innan man vant sig cykla med hjälm. Därför kan det kännas lite konstigt i början kanske. Rekommenderar att du skaffar en reflexväst också så syns du bättre i trafiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.