Jag saknar Miss Kjutipaj…

…så att jag nästan svimmar.

*suck* Oj vad dramatiskt tänker ni säkert? Men faktum är att när man lever med en minifjortis i huset så pendlar dagarna mellan åska och solsken. När det åskar fjortishumör så vill man bara gråta och blommorna i fönstret nästan vissnar samtidigt som tapeterna ramlar ner, medans fjortisens glada humör kan smälta isberg, bota sjukdom och få en att känna den ljuvaste lycka.

Det jag inte fattar är: VAR tog min ljuvliga bebisflicka vägen? När blev hon en självständig tjej med stark vilja och en envishet som vem som helst skulle avundas henne?

I helgen är hon borta och jag tänker på henne hela tiden. jag saknar henne samtidigt som det är skönt för oss båda att få längta efter varandra. Jag tror att vi behöver det. Ibland är vi som hund och katt och då är det inte roligt. Vi är helt enkelt för lika varandra. Men för det mesta så är hon den absolut roligaste och trevligaste lilla tjej man kan tänka sig. Vi har mycket kul ihop och jag hoppas att vi kommer att vara bästisar även när hon äntrar ännu en nivå i tonårslivets fas, nämligen: "Föräldrar är våra fiender"

Jag ser mycket sådant omkring mig och det gör mig så sorgsen. Mammor vill ju bara väl, trots att tonåringen många gånger inte hajjar det. Vi föräldrar bara "förstör"

Tråkigt.. Men.. imorrn får jag träffa min förstfödda igen. Hoppas bara att hon inte tar med sig någon åska hem, utan lämnar den till den som förtjänar det. Jag längtar efter solsken *ler*

"Den förstfödda är och förblir den personen som förändrade ens liv"

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Marie ( mormor ) Jonsson Springare

    Hej
    Har pecis samma kort i min ägo. Håller på att längta ihjäl mej efter hjärtebarnet. Hoppas vi ses på middag här i morgon hos oss och att den lilla damen önskar en kväll nästa helg med mej och Roger, ser fram emot lite badhus och fredagsmys…

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Hur många gånger har man inte sagt: Men det är ju bara för att vi är rädd om dig, eller för att vi älskar dig eller för att vi bryr oss om dig.

    Men det är som att prata för döva öron. Å andra sidan har jag inte glömt hur man var själv, i tonåren, uujuj. Ha en fin lördag!

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marie ( mormor ) Jonsson Springare (2009-10-24 18:32)
    Hon har ju så många järn i elden numera.. men hon säger att hon gärna vill komma snart o vara med sin mormor 🙂 vi ses ju förresten imorrn! Kram

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2009-10-24 18:35)
    *skrattar* Ja, det där är väl använda ord som varenda tonåring OCH förälder har hört hundra gånger… varför är det först NU man själv hajjar vad morsan menade? Och våra ungar kommer att säga EXAKT likadant till sina kids 🙂 ha en skön lördagkväll. Själv ska jag göra tidig kväll. Jobb imorrn. Godnajt!

  5. Anne-Marie (Grandmother)

    Jag har ett barnbarn som precis kommit in i denna ”underbara” tonårsvärld. Ibland säger jag åt min dotter; kom ihåg allt det underbara som varit och minns, hon kommer tillbaka till dig även om det känns hopplöst just nu”.

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie (Grandmother) (2009-10-24 20:18)
    Ja, det är en oändlig cykel som aldrig tar slut. Man VET ju precis hur det var och kanske är det därför man är så orolig jämt. Fast det är väl en mors lott i livet?

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Angelina Öhman (2009-10-24 22:01)
    jag är bara lite dålig på att kommentera, men jag ska skärpa mig 🙂 Ja, apan är ett kul tillhåll tycker jag. Alltid lika skoj och logga in och kika i barngruppen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.