Vi tar oss en julklapp idag redan…

…vilket innebär att vi sticker med ungarna till Leos lekland och leker oss svettiga några timmar för att sedan avsluta med kvällens middag där.

Vi har fått julklappspengar från olika håll och istället för at köpa döda ting till ungarna (som de för all del redan HAR ett överflöd av) så väljer vi att göra saker för pengarna istället.

Det känns bättre att barnen får ett fåtal saker som de behöver och att de får ett par grejjer där de dessutom kan komma ihåg VEM de fått sakerna av.

Och framför allt: att de tidigt får lära sig att upplevelser kan vara presenter / gåvor / julklappar det med. Och förresten så har vi inte så mycket plats hemma längre heller och upplevelser tar ju inte nån plats överhuvudtaget. De samlar inte heller damm eller går sönder eller tappas bort.

Efter jul tar vi några julklappar till. Då kanske det får bli bio och helkväll på stan med restaurangbesök eller något annat som kostar pengar men som man kanske inte gör så ofta för att man inte har råd.

Men det bästa av allt: Vi slipper kuta runt i julklappshysterin och köa, slå in julklappar i mängder för att efter jul kuta runt och byta alla julklappar som blev fel. Toppen säger jag.. vad tycker ni andra?

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Lisa

    Tänk om fler följde i dina/era fotspår, då kanske det inte skulle sitta utmattade föräldrar runtom i Sverige på julafton bara för att det ska vara på ett visst sätt.

    Den tid som föräldrar umgås med sina barn är så mycket viktigare än massa materiella saker under uppväxten. Det är (förhoppningvis) upplevelser som Leos lekland som de sedan kommer ihåg i vuxen ålder och faktiskt värderar högst från sin barndom. Det tror ialla fall jag. 🙂

    Hörs snart via tele?

    KRAM Lisa

  2. Sanna

    Självklart ska man hellre satsa på lagomt eller få julklappar….tror det är bra att lära ungarna med att inte få för mycket. Jag och mamma snackade om det nyss för någon dag sedan….när vi var små så var vi nöjd över det vi fick. De andra barnens föräldrar kunde typ slå in ett suddgummi i ett paket bara för att deras barn skulle få så många paket som möjligt, typ 40 stycken, men vad e grejen med det? Tror inte ens ett barn tycker det e särskilt roligt till slut att öppna så många klappar….och det skapar bara avundsjuka. Helt sanslöst!

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisa (2009-12-17 21:18)
    Det är ju inte heller miljömässigt försvarbart att överkonsumera så som vi gör. Ibland får man ont i magen när man tänker på hur det trappas upp och skall överträffas varje år. När Fsson var trettio dagar gammal hennes första jul så fick hon VER 40 julklappar 🙁 Gissa från vilken släktsida?? Usch.. det kändes INTE bra! Klart vi hörs snart!! Saknar dig. Kram

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sanna (2009-12-17 23:55)
    Det är ju bättre att ge ett par högkvalitativa julklappar och låta barnen dessutom få komma ihåg vem de fått vad av. jag är bara så less på överkonsumering och jag vill inte att mina barn ska bli bortskämda monster!! Usch… Kul o ses sen idag förresten! 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.