Parkour får…

…det helt enkelt bli för barnen i denna familj. Vi var på en liten provträning igår för första gången och Fsson tyckte att det var kul. Det var mest killar men det verkar inte avskräcka henne.

Parkour verkar vara ganska nytt och jag har i alla fall inte hört talas om det förut.

Det jag gillar mest med parkour är att det inte är tävlingsinriktat och att det även sätter ens mentala förmåga på prov. Att kunna utmana sig själv och använda sin egen kropp som ett redskap i att ta sig över, under och förbi alla möjliga fysiska hinder.

Vilken utmaning va? Vi har suttit och kollat lite klipp på youtube också och det finns såna otroliga människor som antagligen hållit på med detta sedan barnsben. Ibland ser det nästan ut som att de flyger.

Så nu är barnen jättepeppade på att göra det här och jag tror att det är jättebra träning för både stora och små. Viggo är tyvärr lite för liten ännu, men han slängde sig med liv och lust in i träningen igår med de större barnen, trots att han och jag "bara" skulle titta på så det bådar ju gott för framtiden att hans idrottsintresse inte "bara" sträcker sig till allt som har med bollar att göra.

Killarna som höll i träningen igår var fantastiskt duktiga med ungarna också och alla verkade ha jätteroligt.

Så jag hoppas att barnens intresse håller i sig så att vi kan utveckla det här. Speciellt för Fsson som faktiskt har tränat gymnastik förut. Hon har grymt bra förutsättningar för att utöva detta.

Läs gärna mer om Parkour och förundras över vad en människokropp faktiskt är kapabel till. Ni kommer att bli imponerade!

"Låt din kropp och ditt medvetande få bli mer samspelta så kommer du lättare att ta dig över både fysiska och psykiska hinder du möter varje dag i ditt liv"