Ungjävlar är de ju…

…men glöm inte att de är NÅGONS ungjävlar.

Bakom varje liten ligist / tonårig rånare / ungdomsbrottsling så finns det föräldrar. Antingen är det föräldrar som faktiskt gjort allt som står i deras makt för att förmå sin dotter eller son att hålla sig ifrån "dåligt sällskap" och droger och förmodligen gjort allt som står i deras makt för att hålla sina ungar på rätt sida av lagen.

ELLER, så är det föräldrar som själva är kriminella, drogmissbrukare, sjuka eller på annat sätt inte har förmågan att se sina barn eller deras behov.

En annan typ av "moderna" föräldrar är de som har fullt upp med egna karriärer eller lever i egoismens tajta bubbla där allt handlar om vad DE ska shoppa, klä sig i, umgås med, jobba med och så vidare. Föräldrarna som har hög ekonomisk status och tycker att de är toppenföräldrar för att de har råd att förse sina barn med massor av egna statusprylar såsom egna datorer, Iphones och garderoben fylld av märkeskläder. Men tid kanske dessa föräldrar INTE har att investera i sina barn.

Resultatet blir ju naturligtvis nya, trasiga vuxna som kommer att kosta samhället en massa onödiga pengar och lidande för alla oskyldiga som drabbas av deras framfart.

Vuxna ÄR alltid ansvariga för sina barn ända fram tills de är myndiga. Det vet alla. Ibland kan det vara en riktig kamp att vara morsa. Men man har inget val. Man måste ta kampen. För vad som än händer mitt / mina barn så vill jag alltid kunna känna att "Jag gjorde så gott jag kunde"

Tyvärr rår man ju inte alltid på vilka ens barn möter heller och alla kan hamna snett av att träffa fel sorters personer.

Uppmärksamhet behöver alla. Framförallt barn. AV sina föräldrar. Ekvationen är enkel och ändå ser samhället ut som det gör idag. Skrämmande!

"Man måste alltid börja med att sopa framför sin egen dörr. Skaffar man barn så måste man vara beredd att sätta sig själv i andra rummet i många år framöver"

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Svar till Birgitta Johansson (2010-01-22 17:22)
    Det tror jag med.. tid med barnen är tid som aldrig kommer tillbaks. Huxflux är de vuxna och vill inte alls umgås med sina gamla päron! Trevlig helg förresten 🙂

  2. William M. Spetz

    Bra text! Men det är ju inte alltid föräldrarnas fel. Man kan ha fina föräldrar och en bra uppväxt och ändå hamna åt fel håll. Så klandra inte bara föräldrarna. Men jag håller med dig med. Trevlig helg!

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till William M. Spetz (2010-01-22 21:11)
    Tack 🙂 Vad roligt att få en kommentar av dig som är i ”den ” åldern… självklart så är det inte alltid föräldrarnas fel. Som jag skrev i början så finns det nog många föräldrar som kämpar hårt för att deras tonåringar inte ska hamna snett. Jag höll själv på att hamna snett när jag var i yngre tonåren, men jag hade föräldrar (och andra vuxna) som INTE tillät det. Det var nog en hård kamp för dem och idag är jag evigt tacksam att jag inte sitter på vasaplan med missbruksproblem och hela livet nerkört i botten! Föräldrar som orkar är toppen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.