Otäck utveckling… del 2…

….åh vad jag tycker att det är bra att så många skriver artiklar och bloggar om allt det här med hur vissa ungdomar har det idag och vad de håller på med.

Vi är alla överrens om att klimatet har hårdnat. Inte bara överallt i samhället utan även ungdomarna emellan. Förr var det otänkbart att lämna en kompis som var för full eller som inte kunde ta hand om sig själv. Idag fotar man "polaren" som ligger nerspydd och halvnaken och lägger ut det på internet till allas beskådan.

Lojalitet och vänskap verkar ha hamnat långt ner på listan idag på en ung människas "vill-ha-lista". Oftast ligger saker som dyra teknikprylar, designerkläder, dyrt smink, och andra statusprylar FÖRE saker som vänskap, lojalitet och sunda relationer.

Det är så otroligt sorgligt. Jag blir ledsen och förbannad när jag inser att om inte trenden vänder snart så ser det ju än jävligare ut när mina barn blir tonåringar.

Varför?

Sen reflekterar jag lite över den stora massan och vad de anser är bra förebilder. Är det hiphopartisterna på MTV som ligger i ett hav av oljeinsmorda bikinibrudar som glatt trallar (rappar?) om sina "hoes" och sina snabba cash. Eller är det Paris Hilton som klär sina äckliga små luspudlar i blingbling som skulle kunna rädda flera hundra barn från svältdöden i fattiga länder?

För att inte tala om alla dessa JÄVLA bimbos som bloggar om hur de ska plastikoperera sig, shoppa dyra märken och roar sig med att håna "fattiga förortsungar". Och att den här typen av människor får stora beundrarskaror världen över förvånar mig. Jag blir rent av äcklad. Det är sjukt och osunt.

Det är ju rent förnedrande och jag måste hoppas på att mina barn kan hitta sunda förebilder någon annanstans. Så snälla världen och alla människor i den. Kan vi inte vända på allt det här nu?

För jag är så JÄVLA less!!

Nu får väl ändå gränsen vara nådd?

"Är vi människor verkligen så otroligt korkade att vi låter oss bländas av idioter och vidriga människor med skev människosyn och för mycket pengar?"

 

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Jag tycker också det är bra. Man kan kämpa sig ur led för andra och et ska man när man ser orättvisor. Men också när någon inte mår bra och särskilt de UNGA. Vår framtid.

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-01-30 15:29)
    Det är jättebra att så många uppmärksammar allt som händer just nu. Så många unga som gör allt för att bli sedda, hörda och bekräftade. Det är ju bara det att det blir på fel sätt.. Nu måste något hända tycker jag för det verkar vara så många i vår nästa generation som mår dåligt!

  3. Sanna

    Ja usch för alla förebilder! Skulle skämmas ihjäl om jag gick med en ring för typ en miljon på fingret. Skulle jag vinna pengar så skulle jag då se till att skänka en del eller göra nåt vettigt av det för att hjälpa andra. Jag har ju min dröm om mitt äldreboende, men det lär ju aldrig bli sant förrän jag vinner miljoner.

    Hoppas verkligen jag kommer lyckas uppfostra mina barn till starka individer som inte luras av allt detta

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Nathaly (2011-01-13 01:24)
    Tack Nathaly 🙂 Jag känner att det är ett högst aktuellt ämne eftersom det verkar vara så vanligt hos ungar idag att mest bry sig om sig själva och vad De vill ha, vad DE vill köpa, vad DE vill göra osv.. Skrämmande! Om man tror att det viktigaste här i världen är att konsumera, kn***a i tv, vara med i dokusåpor, operera brösten osv.. ja… då har vi ett extremt stort problem som antagligen kommer att visa sig på hela samhällsstrukturen om sisådär tjugo år. Skrämmande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.