Tredagarsblues…??

….Har ni hört talas om det?

Tre dagar efter förlossning så kan hormonerna ställa till det ordentligt. Oftast i samband med att mjölken rinner till i brösten. Hmm.. Jag missade nog den fasen eftersom jag turligt nog haft det åt andra hållet. 99% av tiden sedan förlossningen har ju varit helt suverän. Jag har mått så bra och bara suttit med ett fånigt leende på läpparna dagarna igenom. Jag kan fortfarande äta och dricka vad som helst. Lillen mår toppen i alla fall och är fortfarande "snäll" och harmonisk. Farmor är ju dessutom här och tar hand om oss alla och tillvaron ÄR jättemysig!

Men helt plötsligt.. idag.. tio dagar efter förlossning, så försöker jag mig på att läsa tidningar på nätet. Och vad händer? Jo, jag blir alldeles nedstämd av att läsa om allt elände som försigår utanför min lilla bebisbubbla.

Gamla damer blir ihjälslagna, folk misshandlar varandra, det är mord och våldtäkter och annat elände på var och varannan rad.

*suck*

Självklart så tycker de flesta att det här är helt åt skogen och jag påminner mig själv att den stora massan är vanliga och snälla människor som inte sysslar med den här typen av hemskheter. Jag inser snabbt att jag faktiskt ÄR känsligare än vanligt.

Ja, det är ju inte så att jag sitter och grinar i ett hörn eller tänker att man inte orkar leva och såna allvarliga saker… MEN.. nog känns det trist att man ska bli så påverkad av all världens elände just nu.

vet någon om det finns en stoppknapp någonstans? Eller kan det vara så att det kanske kan lindras lite med chokladglass eller något annat sockerdrypande?

Tips angående detta emottages tacksamt. Och en annan grej som skulle kunna få mig att må bättre är:

"Var lite snällare mot varandra nu.. Please?! Jag har liksom inte tid och lust att vara nere på grund av alla dumma saker som ni människor gör mot varandra. SÅDESÅ!"

Finns det verkligen otäcka saker utanför min bebisbubbla??

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag tror att man bara är så, efter allt man gått igenom inom loppet av ett par dagar. Det är stora omställningar. Jag kommer ihåg att jag blev så ledsen då jag tittade in i Niccos ögon, då hon bara var 7-8 dagar. Jag vet att jag tänkte att hon var så oskyldig, ren, ovetandes osv, och det var rörande. Knepigt! Nej, inga tips har jag men du, testa glassen med chokladsås .-)

  2. Catharina Alperud

    Fyra barn….fyra olika blueser i väldigt varierande tempo, ton och melodi. Tror att det är rätt vanligt, när det kommer är nog inget man kan ställa in på dagen tre. Men med sista prinsessan vaknade jag av att tårarna sprutade när jag låg och sov utan någon särskild anledning. Följ bara med och var medveten om dessa hormonella spöken. Tror inte det går att lindra mer än att vara medveten om att det är så här. Choklad ökar dock lyckokänslan så ös i dig!!! Vi är snälla mot varandra idag så du kan sitta hemma och känna lugnet! Kram

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-04-05 10:10)
    Det är väl så att man tänker att ”Hur ska de klara sig i denna hårda värld” typ.. Alla föds ju så oskyldiga och när man är mitt uppe i bebismyset så känns alla hemskheter så avlägsna.. Men som sagt, choklad brukar ju funka 😀

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Catharina Alperud (2010-04-05 10:25)
    Det verkar komma när man minst anar det. Hormonella spöken verkar ju kunna konsten att smyga sig på. Det får nog bli choklad för mig idag 😀 Låter bra att ni är snälla *skrattar* Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.