Besviken… igen…

…jo, så är det faktiskt.

Ibland känns det som att jag många gånger är FÖR snäll. Självklart ska man ju vara snäll, men ibland är jag för snäll på det sättet att det sker på min egen och familjens bekostnad och sen står man snopen där och inser att man varit snäll UTAN att det blivit uppskattat eller att man ens fått ett "Tack för hjälpen"

*suck*

Besviken och smått arg är jag idag på grund av det här. Jag är dessutom lite less på mig själv som aldrig lär mig att säga NEJ när jag borde på grund av min envisa "Jag-tycker-jämt-så-synd-om-folk-känsla"

*suck igen*

Jimmie har rätt. Jag måste lära mig att folk har ett eget ansvar och att jag inte jämt kan vara på plats och ta hand om alla som behöver det. Blödig? Javisst.. ibland för mycket.

I början av veckan så ringde en person till min dotter och frågade om hon fick sova hos oss tre nätter trots att det var skolvecka. Detta på grund av att hennes familj håller på att flytta rätt många mil utanför stan vilket innebär pendlande varje dag och varje kväll.

Fast jag kände att tre nätter egentligen är lite för mycket så sade jag Ja på grund av att jag tyckte synd om den här stackars personen som kommit lommandes till oss tidigt varje morgon efter att ha klivit upp i ottan och eftersom vi bor granne med skolan så sade jag alltså ja. Och tänkte att mamman säkert ringer mig sen för vidare detaljer (om inte annat för att kolla om allt är i sin ordning åtminstone?)

Jag menar, vi har trots allt en helt ny bebis i familjen också och just därför känns det väl som att man kanske borde sagt NEJ redan från början för det är faktiskt som Jimmie säger: Det är inte vårt ansvar att fixa allt för någon bara för att man tycker att någon verkar ha det jobbigt. Han påminner mig om att vi numera har tre barn och att dessa tre är vårt ansvar.

Hursomhelst så kom hon till oss redan på onsdagmorgon och har varit hos oss tills igår eftermiddag då jag skjutsade dem till bussen eftersom de skulle hälsa på mormor i Hörnefors och ha filmkväll.

Under tiden från i onsdags så har personens mamma INTE hört av sig till oss. Varken till mig eller Jimmie för att höra hur det går, eller att allt verkligen var i sin ordning och att hon fick vara här? För det är väl inte vi som ska behöva ringa och kolla? Rent logiskt alltså?

Vi har stått för mat och fika, fixat trasig cykel, lånat ut gympakläder då dessa blivit "glömda", sett till att alla rutiner som hör skolmorgnar till efterföljs och slutligen skjutsat dem efter skolan igår till bussen. Vi frågade om hon hade pengar till bussen vilket hon bedyrade att hon hade men igårkväll då hon ville hem till sin mamma som befann sig x antal mil därifrån så fanns det helt plötsligt inga pengar till buss.

Mamman ville /kunde inte av nån anledning hämta henne så MIN mamma fick helt sonika stå för flickans resa in till stan igen eftersom det inte alls fanns pengar som hon sagt från början.

Jag känner mig jättebesviken på hur det hela slutade och jag väntar med spänning under resten av helgen för att se om jag får något telefonsamtal. För det tycker jag inte är för mycket begärt. Sedan att min mamma mot sin vilja blir indragen i sånt här när hon vill vara snäll och fixa filmkväll för ungarna känns så extra trist.

Oj, vad långt det här inlägget blev. Ber om ursäkt för det, men jag kände att jag var tvungen att skriva av mig lite och nu känns det faktiskt lite bättre.

Hursomhelst så inser jag att min käre sambo har rätt i det han säger om att vi inte alltid kan ta ansvar för folk runt omkring oss och att jag MÅSTE bli bättre på att säga NEJ!

Ok, älskling.. det har du rätt i och jag LOVAR att bli bättre på det i framtiden.

Och nu, dagens dusch medans lillen sover. Ha en fin lördag alla som läser!

 

Etiketter: , ,

17 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Japp, det är det minsta du kan begära, att få ett samtal från hennes föräldrar. Till deras försvar kan ju vara att dom har mycket nu, men…det ska ändå aldrig få drabba deras egna barn och framförallt inte andras. Man måste tänka efter lite, före man drar in andra i sina bekymmer. Du/ni gör det bra, och kanhända att du blev tillfrågad för att du ställt upp tidigare och därför tas saker för givet, nästa gång tackar du nej och då kanske dom får sig en tankeställare. Ha en fin lördag!

  2. Emilie

    Ja det går verkligen snabbt när dom är så små! Fast nu tycker jag hon är liiite tråkig. Hon sover exakt hela tiden! Men snart börjar hon nog vara vaken lite mer hoppas jag! 🙂

  3. Sara

    Men fy vilken dålig stil att inte ens höra av sig och fråga hur det går, det tycker man ju är en självklarhet. Jag är också en som är lite för snäll och gärna ställer upp mer än vad jag egentligen orkar eller har tid till, men man vill ju så gärna hjälpa andra, tråkigt bara när man inte får tillbaka samma hjälp av personen dom få gångerna man behöver det.

  4. freja o mormor

    Mormor å jag tycker att det vart lika bra ändå för nu har vi kollat på borta med vinden MEN mormor grät i flooooder kan jag lova längtar efter er puss från oss 🙂

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-04-17 11:31)
    Det är liksom inte första gången det strular till sig så här vad gäller dessa personer heller. Så nu kommer jag faktiskt att bli lite restrektiv vad gäller för mycket umgänge. Sånt här tar så oantligt mycket energi känner jag. Som jag ju faktiskt behöver till annat… som VIKTIGA saker till exempel 🙂

    Nu i efterhand kan jag inte fatta att jag sa ja. Nu är det bara bebisliv och familjeliv som gäller och alla andra familjer får sköta sitt. Så skönt med lördag i alla fall. Kram

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sara (2010-04-17 12:49)
    Ja, besviken som f-n har jag varit mest hela dan 🙁 Känns skit att det kan bli så här.. och jag skulle själv ALDRIG släppa min elvaåring till någon (som jag inte ens känner) utan att kolla läget o prata med föräldrarna först. Konstigt att folk inte är mer brydda tycker jag.. Om sina barn alltså!

  7. Liw4

    Men, hur tänker de? Att inte ens ringa och kolla innan för att se om det är OKEJ eller göra upp kring detaljer. Ansvarslöst om något!
    Sen att inte ens kunna hämta, nått måste ju vara ordentligt fel, särskilt när jag vet ”historian” ni har med dem sedan tidigare..

    Jo, det var faktiskt grönt gräs och sen såg jag även krokusblad. Våren ÄR på väg 🙂

    Ha en kanon kväll!
    kram och tack för senast ännu en gång.

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Liw4 (2010-04-17 17:17)
    Ja usch.. det är bara SÅ trist alltså 🙁 Men denna gång tänker jag lära mig min läxa så att man inte hamnar i sånt här igen. Så länge man tar hand om sina egna ungar och sopar sin egen bro så håller man väl ryggen fri hoppas jag! Jaa.. du vet: ”Små barn, små bekymmer.. stora barn= STÖRRE bekymmer”

    Haha.. fast nu börjar det kännas lite bättre! Ska ta mig lite ajskrim tänkte jag 😉 *kram*

  9. Lisa

    Du vet vad vi säger; människor som bara drar energi av en ska ut ur ens liv. Omedelbart! Så du gör rätt att säga nej i fortsättningen. 🙂

    Ha en skön lördagskväll! KRAM

  10. My

    Hoppas du tar upp det här med föräldrarna i fråga och inte enbart i bloggen…känns inte riktigt rätt annars tycker jag.

  11. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisa (2010-04-17 18:16)
    Verkligen.. jag har aldrig varit med om dess like faktiskt. Imorse kom både mamman och dottern och plingade på före klockan ens var halvåtta (!!?) Jag höll på att SMÄLLA AV! Vi låg däruppe och sov och Viggo var vaken och öppnade. Någon av dem har varit in i köket hämtat saker utan att vi ens var med. Helt sjukt. HUR kan man bete sig så? Ska berätta mer sen.. men nu sätter vi stopp för mer umgänge där. Vi kan inte ha sådana personer i vårt liv. Det funkar liksom inte för nån av oss! Huvva.. 🙁

  12. Helena Nilsson Springare

    Svar till My (2010-04-17 20:46)
    Tyvärr är det inte första gången det uppstår ”situationer” med dessa personer.. Och man kan ta upp saker med en del föräldrar hur många gånger som helst. Men verkligheten är ju tyvärr som så att en del inte fattar i alla fall. Nåväl, jag väntar fortfarande på en förklaring till hur och varför det kunde bli så här. Och det är skönt med bloggen där jag kan skriva av mig om mina funderingar om hur och varför situationer som dessa kan uppstå. Jag ansvarar trots allt för mina barn och förväntar mig att andra ska ansvara för sina barn och deras beteende! Inte mer med det liksom. Ha en skön söndag :-

  13. Sigrid

    Ja eg tänkte jag inte kommentera detta, håller med My i de hon säjer.Fick tips om att du bloggat igen (jag känner ganska många)Men läste iaf trots att de finns viktigare saker. Där jag bor är vi van o ställa upp för varann, stora som små utan på räkningar,kanske annars i stan.Dina vänner(i princip samma som brukar svara dej)här på bloggen, tar ju givetvis ditt parti, jag bjuder på de.Inte hörde jag från dej när vi hade besök av en viss fröken heller,(den omtalade helgen )hon fick äta med oss i stan också engång, men jag överlever nog de oxå.De trista är att hela sanningen blir inte skrivit.

  14. Sigrid

    Måste tillägga att, flickorna hade pratat ihop sig långt innan detta ,,om att sova över, jag var emot de, men blev intalad av flickorna att de var vad DOM ville, så vi gick ju me på de båda två, eller hur?Att de skulle vara pga att vi har de jobbigt med flytt o annat är ren lögn, så långt är de inte, tar 40min i köra,,min tjej lider inte av de enligt henne själv, När hon är borta har jag kontakt med henne, så länge hon säjer de är bra, så äre ju de el hur? Jag kunde inte hämta henne själv pga mitt jobb, o självklart ersätter jag ev utlägg för henne. Du kan oxå mitt nr ifall du har nåt o säja.

  15. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sigrid (2010-04-18 09:42)
    Jag kan bara svara för mig själv, men när det gäller MIN elvaåring och sova över här eller där så vill jag ALLTID kolla med en förälder först. Inget konstigt med det tycker jag. Vad gäller ”lögn” som du säger så kan jag bara säga följande: Jag skriver om mina upplevelser och erfarenheter. Hon sa till mig att det var jobbigt och sen tänker JAG inte säga mer om den saken.. Jag tyckte faktiskt synd om henne som måste åka emellan hela tiden och det var min personliga reflektion. Lögner är inte min grej så den saken får stå för dig. Inte mer med det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.