Springare= Häst…?

Ja, det vet väl om inte annat de som är tillräckligt allmänbildade att springaren är en pjäs i ett schackspel. Den finaste till och med: Nämligen hästen!

Tyvärr är jag lite dåligt påläst vad gäller mitt eget efternamn, men jag vet att det är ett gammalt soldatnamn som mest troligt hade något att göra med att någon av mina förfäder var kavallerist. Måste fråga Mimmi och Morfar vad de mer vet om detta. En kavallerist var i alla fall någon som stred eller förflyttade sig till häst (enligt Wikipedia) Intressant eller vad tycker ni?

Sen måste jag säga att det finns andra likheter mellan mig och mitt namn. Jag springer gärna, jag älskar hästar och tro det eller ej men när jag var yngre spelade jag gärna schack.

Så nu har jag tagit ett litet häststeg till *skrattar* Någon som minns mitt inlägg om att jag använder hundschampo?

Kolla in:

http://blogg.vk.se/e-lack/2009/07/12/mitt-liv-som-nytvattad-hund-129098

Ni kanske tycker att jag är lite weird? Men det bjuder jag på. För nu har jag istället börjat använda hästschampo för några månader sedan. Mitt hår är jättefint och min hårbotten mår toppen. Hästschampo innehåller av naturliga skäl inga konserveringsmedel eller kemikalier och det är märkligt att vi människor använder massor med onaturliga saker i vår "skönhetsvård" och i vår dagliga hygien? Schampon som är jättedyra och många gånger innehållande allt möjligt som i långa loppet inte alls är bra för oss människor.

Eftersom jag själv är överkänslig mot bland annat konserveringsmedel som finns i nästan allt man tvättar och smörjer sig med så får det i fortsättningen bli hästschampo för alla i den här familjen. När det gäller hudvård så är det fortfarande världens bästa hudvårdsmärke Dermanord som gäller. Helt biologiska produkter och det enda som duger åt mig och mina barn. Endast det bästa är gott nog. Ska berätta mer om det någon annan dag. jag ser ju att det börjar bli lite för lååångt detta inlägg.

*skrattar*

Men jag ska säga det att jag har nog aldrig fått så många komplimanger för mitt hår som nu. Schampot håller håret rent i flera dagar och jag har aldrig problem med klåda i hårbotten längre. Luktar gott gör det också. Så vågar du testa nåt nytt så föreslår jag hästschampo. Billigt är det också!

Fröken Springare med rent hår, tvättat med HÄSTschampo. Inget annat i håret. Inte ens balsam (!!)

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hm…jag råkar ha lite kattschampo + kattbalsam liggandes i badrummet. Jag vann det på en tävling och Nicco har testat det på en av katterna men lär ju aldrig prova det igen sååå, man kanske skulle använda det på sig själv då. Inte för att det hästschampo men det kan ju funka lika bra, vem vet? Ha en fin torsdag!

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-04-29 10:55)
    Kan ju vara hur bra som helst 🙂 Katter slickar ju sin päls jämt också så jag kan tänka mig att det bara är högkvalitativa beståndsdelar i deras schampon. jag har rätt så grova hårstrån så hästvarianten är nog bäst för mig! Prova och berätta vad du tyckte sen 🙂 ha en fin dag du med!

  3. Sarah

    Jag kan även rekommendera man,svans och pälsspray!! 😀 gör så håret blir otroligt mjukt och fint och glänsigt! det ger även stort resultat när du plattar håret, det sliter inte och det blir vääääldigt platt!

    • Helena Nilsson Springare (inläggsförfattare)

      Tack för tipset! Jag har testat deras spray förut men bara ur ”balsamsynpunkt”
      kan tänka mig att den är idealisk för att platta håret också.

      Tänk att folk köper svindyra produkter fulla med kemikaliejox, när man kan köpa naturliga saker betydligt billigare 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.