Förlovningsringar..En gyllene idé?

…Igår hade jag besök av Helena som gav mig ett och annat att fundera på. Hon sa en massa kloka saker som jag genast tänker anamma. Bland annat så berättade hon om en förlovningsring som hon sålt för många sköna hundralappar via smsguld.se.

Hon sa något som egentligen är fullkomligt uppenbart, men som jag inte ens tänkt på tidigare.

Som till exempel varför man sparar på gamla smycken och andra prylar bara för att man TROR att det skulle kunna finnas något slags affektionsvärde för en ANNAN person?

Och det är ju så sant. Av vilken anledning ska jag spara gamla förlovningsringar? Som är ett slags minne över den kärlek som en gång fanns? Ett minne som slutade i ledsamheter och bedrövelser och som än idag gör sig påminda genom en liten flickas sorg.

Näe… sådana minnen vill jag INTE spara till henne. Jag vill ge henne nya, trevliga minnen för framtiden. För de där ringarna som en gång burits av hennes mor och far har ändå inget att göra med kärleken till henne och därför ska jag istället omvandla dem till glädje för min lilla flicka. Vad, ska jag berätta senare och jag tror att jag kommer att få en skön slant som vi kan göra om till ett härligt minne fyllt av glädje. En upplevelse.. vad tror ni? Är det rätt att tänka så? Helena fick mig att tänka om igår och jag tycker att hon är så klok.

smsguld.se "Here we come"

Jag hade förresten en riktigt trevlig födelsedag för alla som undrar och jag fick både blommor och presenter. Bland annat så fick jag min efterlängtade mugg till min samling av koppar med muminmotiv. Hmm.. denna blir nog min favorit:

Stinki

Avslutningsvis så måste jag bara visa er en bild av den osminkade sanningen om hur en nybliven trettiosexårig trebarnsmorsa ser ut i sin favoritpyjamas haha.. Inte så sexig, men trettiosexig *skrattar högt*

"Jamen… Liiite kul var det väl ändå?"

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

  1. Lisa

    Minnen och upplevelser är tusen gånger viktigare än smycken och saker som bara ligger i ett skåp, och som man i bästa fall tittar på lite grann de gånger man flyttar. *hahaaa*

    Ha en skön lördag! KRAM Lisa

  2. Josephine

    En jättebra ide. Jag tog mig själv i kragen och plockade ihop allt mitt guld som jag inte använder idag pga att tonårs ringarna är för små, armband som gått av osv osv. Eftersom jag vill plocka ut något nytt smycke som passar mig bättre idag så lämnade jag det till guldfynd där jag skulle få 30% mer att handla för om jag tog ut nytt där. Det blev en rejäl slant så nu inväntas ett passande tillfälle för en stadstur.

    Ha det gott och lycka till!

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Jag sålde allt krafs guld vi hade i lådorna, strax före jul. 14 000:- rätt in på kontot, kändes otroligt bra, och varför ska man ha kvar sånt som man inte använder, det ligger ju bara där. Jag tycker du ska sälja men enbart om det är det du känner för, i hjärtat. Ha en fin lördagskväll!

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Birgitta Johansson (2010-05-15 14:41)
    Hej Birgitta! Ja, negativa energier vill vi inte ha liggandes i någon hemlig låda. Och nu när guldpriset är så högt så kan man ju göra sig en liten hacka 🙂

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Josephine (2010-05-15 17:25)
    Jag hittade också en del gamla guldsmycken som jag hade när jag var yngre och som jag mest troligt aldrig kommer att använda igen. Sen är jag inte så mycket för smycken så det blir kul att få pengar istället som vi kan ha skoj för 😀 Ha de fint!

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-05-15 18:19)
    14 tusen? Wow.. det va ingen dålig julklappspeng *skrattar*
    Jo, nog känns det rätt att sälja. Det är fina ringar, men de innehåller ju inte just några fina minnen så det var ett lätt val 🙂 Ha de fint!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.