En till grej att störa sig på….

…är nästan tvärtom än det jag skrev om tidigare: Föräldrar som ignorerar en på grund av att deras barn inte lärt sig att vänta tills vuxna pratat klart.

Den här gången stör jag mig otroligt mycket på vuxna människor som ignorerar barn.

Jag skulle kunna berätta om väldigt många scenarion som jag och min femåring varit med om under senaste halvåret men jag väljer ut några få:

När vi väntade på Bastian och var på badhuset:

-"Hej, är det där din bebis?"

*tystnad*

-"Vi ska också få en bebis"

*tystnad och sur blick*

-"Vilken fin bebis du har"

*Vänder ryggen demonstrativt*

Jag (med hög röst):

-"Den där tanten har nog fått skräp i örat och kan inte höra vad du säger"

Eller när vi var och tittade på båtarna vid hamnen:

-"Hej grabbar vad gör ni?"

*tystnad*

-"Vilken cool båt är det där svårt att göra så?

*tystnad*

-"Vad fin båt ni har"

*Blänger*

Jag blev riktigt irriterad och det gjorde jag ingen hemlighet av.

-"Vet du Viggo, de där grabbarna hör nog inte vad du säger. Det kan hända att de har nåt fel i sina öron. Du måste prata lite HÖGRE"

VARFÖR, är så många så oförskämda mot barn och bara ignorerar dem? Om det inte är de egna barnen förstås? Jag blir så ledsen när jag ser en liten försöka påkalla någons uppmärksamhet och denne medvetet VÄLJER att ignorera ungen istället för att svara med ett par vänliga ord. Det tar några sekunder av er (dyrbara?) tid.

Barn är nyfikna varelser och jag tycker att det är rätt häftigt med ungar som är så modiga att de vågar fråga andra vuxna om saker de tycker verkar konstiga / roliga / underliga. Så vänd för fasen inte ryggen åt en sådan unge. Säg hellre att du inte har lust att prata. Det är väl i alla fall ärligare. Eller hur? Sätt dig själv in i den situationen att du blir ignorerad varje gång du närmar dig en sådan "vuxen" människa. Du skulle knappast acceptera det eller hur?

Så varför är det okej att vara oförskämd mot ett barn när man aldrig skulle göra så mot en vuxen?

Nä, nu blev det här lite för långt inlägg känner jag men jag hoppas att kanske en och annan person som gör så här faktiskt läser detta och tänker om. För när man är liten så är man nyfiken och tänk vad kul att få vara en vuxen som hjälper till att stilla den lilla människans nyfikenhet även om det inte är ens egen unge!

SÅ! Det var bara det jag ville säga idag..

Hare fint i solen!