Aj lajk prajd…

…men tyvärr har jag ingen möjlighet att hinna med att spana på några aktiviteter eftersom jag har fullt upp här hemmavid.

Läste dock att klimatet har hårdnat här i Umeå kring frågan om homosexualitet och då undrar jag:

Hur kan det komma sig? Det är ju inte så himla många år sedan som Umeå kunde stoltsera med titeln "Sveriges homovänligaste stad".

Känns tråkigt att läsa om folks rädsla och därigenom homofientlighet. Jag menar, helt ärligt så kan man ju inte grunda rädsla och hat på något som har med kärlek att göra? Om folk ska titta snett på varann på grund av sexuell läggning så får man väl inte göra annat. För då måste vi ju börja titta snett på alla möjliga människor. För finns det verkligen någon sexuell norm så är så "normal" att den verkligen kan falla ALLA i smaken? När det handlar om sex alltså…?

Näe.. jag tror inte det! Och att folk i allmänhet vill ha sex överhuvudtaget är ju liksom ingen hemlighet *skrattar* Det ingår ju så att säga i mänskligheten och dess funktioner.. Alltså är det mänskligt att ha sex.. och sen om man har det med kvinna eller man… ja, det var ju detsamma. Same shit different name liksom..?!

*skrattar högt*

"Nänumåstejagfaktisktmålaklartdäruppe"

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Men jag har inte förstått varför det ens ska behöva göras festivaler och dylikt, för att utmärka vilken lägging man har??? Festival kan man ju ha ändå och hylla allt och alla 🙂
    Annars får vi fixa en homo, en straight, en bi, en pappa, en mamma, en mormorfestival, en…and so on i alla evighet. Ha en nice dag!

  2. Anne-Marie Mäkelä

    Jag håller nog med Maria där, varför ska ”allt” lyftas fram i festivaler? Jag beklagar också att klimatet hårdnar, och jag upplever även att rasismen har ökat i Västerbotten. Ibland när man hör människors kommentarer kring andra, icke-svenskar, så vill jag bara gråta. Alla är vi ju ändå människor med våra styrkor och svagheter!

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-09-04 10:54)
    Jo, det är iof sant men å andra sidan så är det ju lite trevligt med festivaler oavsett VAD man firar 🙂 Och sen tycker jag att det är lite kul med pride eftersom det bara för drygt sextio år sedan var olagligt att vara homosexuell.. Vilket framsteg ändå! 🙂

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2010-09-05 08:34)
    Jo, det är tråkigt att saker och ting börjar bli sämre igen när vi ändå har haft en sån hög tolerans i samhället för just homosexuella.. Att det skulle bli sämre i just Umeå som ändå varit en ”homovänlig stad”
    Pride betyder nog väldigt mycket för väldigt många 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.