Trots VS Charm…

Med tre barn i helt olika åldrar så får man ju både det bästa och.. eeh.. det mindre bra på en och samma gång. Blöjbyten, läxläsning, trotsåldrar, smakportioner, bolibompa, tweeniesnack och så vidare.. Ja, det är en salig blandning av det mesta skulle jag vilja säga.

Första gången jag  hade att göra med en trotsig sexåring så hade jag ju bara ett barn och inte visste jag väl riktigt hur och vad jag skulle tackla vissa saker, så jag minns den perioden som ganska jobbig. Dessutom fick jag ju en bebis då också.

Nu är det dags för just den bebisen att dra igång sin sexårstrots och precis som sist så har vi en bebis i huset.

Dock känner jag mig själv som förälder både tryggare och mer erfaren denna gång. Jag har lättare för att välja mina strider och det finns fler än mig som han kan trotsa mot.

Dessutom har han väldigt tvära kast mellan superarg-trotsig-vildsint-gummitarzan och supercharmig-älskvärd-gullig-myskille.

Som igår när Sara och hennes lilla Alva, 3 år kom och hälsade på. Han hade just drämt iväg alla pusselbitar och plastägg från ett spel över köksgolvet och gormat lite arga ramsor.

Lilla Alva plingar på dörren och kliver in hos oss i en jättefin rosa sidenklänning varpå sonen glatt utbrister:

"Men Hej Alva, vad fin du är idag"

Snacka om tvära kast alltså. Men något som är kul med Mr Viggopiggo är att han är snabb med att dela ut trevliga komplimanger. Folk som hälsar på här får ofta höra att de är snygg i håret eller har fin tröja. Charmigt eller vad?

Så nog glömmer man de där andra sexårs fasonerna då alltid!

Mr Charming, snart sex bast

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Sanna

    Han är för härlig, är ju jättebra att han är generös med komplimanger. Hoppas han fortsätter med det i vuxet ålder också, för då kommer han ju bli alla tjejers favorit 😛 Hehe

    Snyggaste jackan dessutom!

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sanna (2010-10-04 10:58)
    Ja, jag har en känsla av att det kommer att drälla runt en del småtjejer hemma hos oss i framtiden hihi… ja, visst är den fin? Utförsäljningen på lillamirakel! 🙂 Va ju tvungen att passa på köpa nåt färgglatt till honom som inte så många andra ungar har! Han syns på långa vägar i alla fall 😀

  3. Sara - Ensamstående mamma

    Men ojdå, haha.. Kanske måste komma och hälsa på er sisådär en gång i veckan för att få mig en fin komplimang som jag kan leva på i en vecka haha 😛 Jonah brukar dock också ge komplimanger till mig.. Han brukar stryka mig på kinden och säga ’Fiint mamma’. Då blir man glad i mammahjärtat 🙂

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sara – Ensamstående mamma (2010-10-05 10:25)
    Det är ju så himla gulligt när de små säger såna charmiga saker 😀 Måste försöka komma ihåg allt, eller iaf skriva ner allt kul han säger 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.