SJ är sämst!

Arg som jag var idag så hastade jag iväg ett mms om detta jävla SJ. Men det ville inte publiceras av någon anledning.

En lång, arg och jäkligt irriterande story i korthet:

Drygt tre timmars försening med den första timmen redan imorse klockan halvsju. INTE kul.

Sedan när vi hamnade i Älvsbyn så blev det ytterligare några timmars försening, samt buss (!) till Gällivare.

En buss hämtar oss vid tågstationen och där förväntas jag sitta med mina smågrabbar i en buss x antal timmar där det förväntas att jag och sexåringen skall sitta fastspända, medans min lilla ettåring ska sitta helt oskyddad i en långfärdsbuss längs knöliga vägar i höga hastigheter och med x antal renar längs vägen. Vilket i praktiken inneburit att han skulle flyga som en vante om något hänt efter vägen.

Mat och dryck, eller ens en usel banan ser vi inte skymten av så långt ögat kan nå och jag ber snällt chauffören att stanna vid en mack så att jag kan köpa något ätbart till smågrabbarna som vid det här laget är HUNGRIGA, samtidigt som provianten är slut!

Chauffören vägrar!

Tur i oturen så hade jag i alll hast skyndat mig att fylla på vatten från de små tetrorna som SJ har på tåget. Annars hade jag inte ens haft vatten till grabbarna. Blodsockret var lågt där på bussen och jag hade inte långt till ett argt anfall. Men jag sansade mig och gormade lite vid avstigning istället.

Så just nu är SJ ett av mina största "ogillar-som-fan-objekt"

Vi norrlänningar måste visa vårt missnöje angående SJ och deras usla beredskap vad gäller förseningar i Norrland. Här är avstånden längre och ändå är servicen sämre. Hur fan kan det komma sig?

NSD var i alla fall intresserade att skriva om detta. Skitbra säger jag. Nu ska SJ få sig ännu en välförtjänt känga. Rätt åt dem!!

Jag gillar inte att åka buss eller bil när jag är ensam med småkillarna. Då vill jag åka tåg just för att det känns tryggare.

Men nu vette faen…

Men som ett lyckligt slut på den eländiga storyn kan jag bara meddela att jag är här nu. Hemma hos Mimmi och morfar.

Äntligen

<3

Etiketter: , ,

14 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Uff, det där låter inte skojigt. I synnerhet inte när man har barn med sig. Vad berodde förseningen m.m. på?
    Nåja,nu är ni framme… hoppas ni har det riktigt mysigt.
    Kramar till er alla.

  2. Sanna

    Men fy fan va dåligt! Stackars småbarnen också som blir hungriga. Chaffören måste ju förstå att man inte kan låta barn va hungriga. Skulle han själv vilja sitta hungrig? Tror jag inte för då skulle han säkert bli supersur! Tur det ordnade sig! Kram

  3. Inger

    Såna där gånger borde det ju inte vara så svårt för dom att skaffa en bussvärdinna som kan sälja lite smått och gott till resenärerna! Lite frukt borde ju inte vara så svårt att köpa i all hast! Ha det så trevligt i norr! KRAM

  4. Spankywhip Dellamorte

    Oh fy sjutton!! Känner hur jag kokar inombords här när jag läser ditt inlägg. Det jag mest blir upprörd över, är att chauffören vägrade stanna så ni kunde köpa något ätbart.

    Beundrar dig som kunde hålla dig sansad där.. Själv hade jag garanterat fått ett utbrott och skrikit mig blå och hotat med det andra o det andra *uscha*
    Nåväl.. skönt o läsa att ni är framme och att det gick bra trots allt. Jag hoppas ni får toppenbra dagar tillsammans 🙂

    *varma kramar på er*

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2011-03-17 21:15)
    Nä, det var riktigt bedrövligt! Hade det varit jag så var det ju ingen fara.. men när man har barn så är det ju lite mer stök o bök. Vet inte riktigt vad det var som hänt. SJ skyller väl på vinter i vanlig ordning *fnyser*

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Sanna (2011-03-17 21:40)
    Ja, lågt blodsocker är inte att föredra.. tur att han inte skrek hela vägen i alla fall. Men jäklar vad arg jag var sen. NSD har skrivit en hel sida om det idag haha.. rätt åt sj *skadeglad*

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Spankywhip Dellamorte (2011-03-17 23:19)
    Ja, jag var riktigt arg där ett tag men jag tänkte att om jag börjar gorma och leva skithus så blir grabbarna rädda och börjar gråta och skrika. Så jag väntade tills vi var framme. NSD har då skrivit en hel sida om det. Vi norrlänningar måste göra uppror nu!! Upp till kamp haha..

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Stefan Westermark (2011-03-17 23:43)
    Så är det faktiskt! Huvudet på spiken.. fast här i norrland har vi väl aldrig haft så bra service vad gäller tågtrafik. Vi som har längsta avstånden ska stå ut med ruttna gamla tågvagnar, förseningar och bara SKIT!! Frågan är om kostymnissarna som sitter i nya tågvagnar i södra sverige skulle gilla det här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.