Shopping som intresse är KORKAT…

…läste jag i aftonbladet idag.

Någon fler än jag som tycker att Malin Wollin är hur rolig som helst?!

Hon skriver oftast ganska tänkvärt och som alltid så var det mitt i prick även idag!

Att ha shopping som intresse ÄR korkat. Du blir stressad, Du pajjar ekonomin, Du fyller ditt hus med onödigt skit som Du ändå inte vill ha efter ett tag, Du kan göra roligare saker som dessutom är helt gratis, Du måste hela tiden jaga lyckan som ändå bara slipper undan så fort Du burit hem alla shoppingsopor.

Anyway, jag shoppar faktiskt ibland.. När och om jag behöver något, helst begagnat men i slutändan så säljer jag ändå betydligt mer saker än jag köper. Det är en skön känsla. Nu ska pengar läggas på hög och sedan ska jag omvandla pengarna till en resa. Till något varmt ställe.

Så istället för att bära hem tjugoelva reatrasor som jag ändå aldrig tänker använda eller som jag ens blir lycklig av, så ska jag sikta på en plats i solen där man inte ens behöver ha på sig kläder.. hehe.. smart eller vad?!

Shoppa dig svettig eller steka i solen?

 

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    absolut! Jag kör det racet just nu- spar som faaaaan! vill ju jättegärna pillra navel, älska med solvarm kropp och gå längs en öde strand å kisa mot solen
    (suck-å suck-å dubbelsuck)

    men tills dess har jag just nu mens, ont i ryggen , lever på minnen från nyss, å biter ihop=)) livet är underbart- tänk på att vägen till målet är själva nöjet typ ?! (ser förvånad ut)

  2. Marja Granqvist

    Du gör alldeles rätt i att spara pengarna till en upplevelse i stället för att slösa dem på onödiga prylar. Jag går aldrig på reor nuförtiden, bara för att slippa frestelsen att köpa sånt jag inte behöver. Jag shoppas sällan kläder och då kan jag unna mig det jag vill ha och bra kvalitet.
    Kram

  3. Anne-Marie Mäkelä

    Tillhör dem som bara blir stressad av rea och allt spring. Nej, köp när man behöver något (och ibland något bara för nöjes skull) och spara till det som man verkligen behöver -det känns mycket vettigare.

  4. Anders

    Själv är jag för lat för att ha en massa prylar, det går ju bara åt en massa tid och möda till att inhandla och hantera dem 😉 Allvarligt talat så är de pengar som jag har haft roligast för och kommer att uppskatta längst är de som jag lagt på att resa. Har varit i t.ex. Grand Canyon, Niagara Falls, Haleakala National Park, ”James Bond Island” utanför Phuket, åkt skidor på många olika ställen m.m. och tänker ofta på det jag upplevt med stor glädje. Slukläm: Spara så mycket ni bara kan och res till ngt trevligt ställe, det har ni större glädje av än av det ni shoppat!

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Skiddi (2011-04-09 21:20)
    När man traskar runt i snålblåsten och kan plocka fram de soliga minnena då man pillade navel i varm sand på en varm strand.. ååh.. det är väl värt hur mycket som helst!! Fifaens för mensvärk.. Blääh! Ta en ipren, blunda extra hårt och tänk på pinã colada hihi..

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2011-04-09 21:46)
    Jag försöker intala mig att det mesta som ÄR på rea är på rea just för att ingen ändå vill ha skiten *skrattar* det gör det mycket lättare att stå emot impulsen att handla 😀

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-04-10 08:14)
    Precis! För när man väl handlar något som man faktiskt behöver så gör det inget om det kostar lite.. då kan man ju dessutom satsa en extra peng på kvalité 🙂

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2011-04-10 08:38)
    Precis! En upplevelse är på tusen sätt bättre att lägga pengar på än döda ting!
    Minnena av en resa känns mer lockande än nån billig reapryl som hamnar bortglömd i ett skåp 😀

    Håller med! Prylar tar ju både tid och energi att skaffa sig..

  9. Helena Nilsson Springare

    Svar till malin (2011-04-16 08:32)
    Haha.. ja, hon är ju toppen! 😀 Skönt med en tjej med ”vanliga” tankar och liv.. FAST hon är en fotbollsfru *skrattar* Smulor finns även på fotbollsfruars köksbord. Känns skönt å veta hehe..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.