Faktiskt så är det så HÄR…

…att nu är huset sålt. Och när det är ett faktum så frågar ju alla varför man sålt sitt hus och var man ska ta vägen. Även de grannar som inte ens hälsar på oss i vanliga fall (!?) stannar för att artigt fråga oss var vi tänkt ta vägen och varför vi säljer vårt lilla radhus.

Vilka tänbara scenarion kan vi då välja mellan?

  • Vi ska flytta till grönland och odla isbjörnar
  • Vi ska ha ett till barn (!!)
  • Jimmie har äntligen kommit ut ur garderoben och ska flytta till Flen med sin nye pojkvän
  • Vi har fått nog av Tomtebo och ska flytta utanför stan
  • Alla barn har blivit omhändertagna och vi ska flytta till ett hippiekollektiv där vi ska röka puff hela dagarna

Nä, förlåt.. jag ska inte driva med er längre. Det är nämligen så här att vi tycker att det är ganska jobbigt att bo fem personer på två våningsplan numera. Det är ett jäkla kutande i trappen upp och ner och med tanke på lille B så känner vi dessutom att det kan vara farligt.

Vi har tre barn i så pass olika åldrar som alla har helt olika behov. Vi känner att vi vill prioritera varenda en och det kan vi göra på ett helt annat sätt om vi anpassar vårt boende mer efter alla tre barn.

Radhuslivet kräver lite för mycket tid för krattande, sopande, snöskottande, ogräsrensande och allt annat som hör till. Tid som vi bestämt oss för att lägga på helt andra saker.

Inte heller vill vi köpa hus i ett plan. Vi vill ju faktiskt bo här på t-bo och det är ju inte den billigaste stadsdelen att köpa hus i.

Så nu har vi helt sonika köpt en lägenhet på ungefär 100 kvadrat. Det blir lagomt för oss fem och jag lovar att berätta mer om det här sen.

Jag och Jimpa är i alla fall tillsammans, vi stannar på T-bo och vi ska INTE ha några fler barn…

*skrattar*

Så nu vet ni läget…

H hjärta J

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketter: ,

13 kommentarer

  1. Birgitta J:n

    MEN VILKEN KLOK MÄNNISKA!!!!
    Man måste inte ha hus och prydlig uppfart och tomt med färgmatchade rabatter, självgående gräsklippare, gasolgrill och det senaste i utemöbelväg!
    För att inte tala om snöhelvetet om vintrarna!
    Klokt att prioritera barnens behov och att de slipper ha en blek och hålögd mamma som sliter för att hålla såväl interiör som exteriör i toppskick. Barn hela och rena och dessutom trimma sin egen kropp!
    Mycket klokt! Hoppas de som funderar i samma riktning följer dina spår.
    Man måste leva också. Inte bara kämpa med och mot en massa måsten!
    Hoppas att ni får det fint i ert nya boende!

  2. Anders

    Man kan aldrig vara tillräckligt noga med att berätta hur det egentligen ligger till för annars kan folk dra de mest absurda slutsatser 😉 PS: Lycka till med det nya boendet!

  3. Marja Granqvist

    Det låter som ett klokt beslut. Man ska göra vardagen så enkel som möjligt och tanken att prioritera barnen borde alla föräldrar ta efter. Lycka tilli er nya lägenhet! Kram

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Då fick vi äntligen veta…och vi som gjort precis tvärtom 🙂 Men vi trivs och jag längtar absolut inte tillbaka till en lägenhet, gräsklippning eller snöskottning till trots. Och det här är väl ännu ett bevis på att vi alla är olika, jag förstår nog också att det blir lättare för er del, med tre barn på språng, vi har ju bara ett barn kvar hemma och hon behöver vi inte springa upp och ner efter. Ha det gott!

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Birgitta J:n (2011-04-24 20:49)
    Hej Birgitta 🙂 Jo, nog känns det som att vi gjort ett bra val. Vi känner oss redan gladare och mer energiska! Bara att ha tagit beslutet som gör att vi kommer att ha både mer tid och pengar ( i alla fall vintertid) gör ju att man blir mer positivt inställd till framtiden. Och att få mer tid med barnen känns riktigt kul 🙂

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anders (2011-04-25 09:24)
    Tack Anders :-)Hehe.. joo.. jag vet ju hur skvallertruman kan slå lite fel då och då! Lika bra att tala om som det är innan ryktena gått för många varv och slagit knut å sig själva *skrattar*

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2011-04-25 21:55)
    Barndomen är ju så otroligt kort tid när man tänker efter… Man missar så mycket av barnen ändå! Skola, jobb och alla andra måsten äter upp mycket tid så nu kunde vi själva välja något som passar oss alla jättebra. Jag känner mig väldigt nöjd 🙂 *kram*

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-04-26 15:30)
    just i denna fas i vårt liv så passar det yperligt att byta boendet mot ett lite mindre boende på ett plan. Min förhoppning är att vi alla ska komma lite närmare varandra på alla sätt och att alla ska känna att de får precis lika mycket tid och engagemang! Bebisliv, sexårsliv och tonårsliv.. då går det INTE att bo i radhus *skrattar*
    Trivs ni i nya lyan då? 😀 Väntar med spänning på fler bilder! Kram

  9. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-04-26 19:16)
    *skrattar* Ja, det finns ju ett och annat spännande alternativ men jag håller med.. Det riktiga alternativet känns bäst!! jag är så nöjd och glad! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.