Tvn som barnvakt…

…hemma hos mig denna morgon. Dunderklumpen och hans mysiga gäng har invaderat mitt tvrum idag.

Jag sitter bredvid och rensar pärmar och foton från ett tidigare liv. Hade tyvärr sparat mer skit än nödvändigt så idag har jag det jag gör.

Sexåringen sitter som ett tänt ljus och det är väldigt speciellt att få se på tv eller film. Bolibompa får man se klockan 18 på denna adress några gånger i veckan och på morgonen är det morgontidning och kortare barnböcker som gäller vid frukostbordet.

Jag är en gammaldags, tråkig och småtöntig morsa som absolut inte skaffat mina ungar bara för att låta dem hänga framför en dumburk flera timmar varje dag. Jag tror på fullasta allvar att man kan göra så mycket annat tillsammans: Spela spel, leka, bygga pussel, ta en promenad, läsa en bok eller bara sitta och prata. (Joho! Man KAN faktiskt göra det med en sexåring.. prata alltså)

Själv är jag ju lite smått allergisk mot tvn och jag kan få galna ryck ibland när tvn står och spyr ut sina värdelösa budskap. Speciellt på de kommersiella kanalerna.

UUUUSCH!!

Mitt skräpfilter har varit trasigt en längre tid nu och ibland undrar jag hur mina tankar och nödvändig information ska kunna stanna kvar i huvudet när mina ögon och öron ständigt ska matas med tvns SKIT.

Jag kan absolut förstå varför det talas om hyperaktivitet hos ungar som jämt hänger vid tvn.

*suck*

Jimpa diggar sport på tv så det är mycket tvskval på kvällarna så ni hajjar ju att det är skönt när man är ensam och tvn är avslagen.

Men idag är det alltså tv dag. Viggo sitter stilla och är helt tyst. Dunderklumpen är supermysig och själv har jag ju tid till min städning…

Och…

Att BLOGGA förstås…

Haha…

 

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Ibland brukar jag tänka att det är det jag saknar mest; när ungarna kom och berättade om sitt liv. Alla stora saker som hände runtom dem när de var små. Tur att man har barnbarn så man får lite små smulor av deras liv och tankar, det ger bra mycket mer än att titta på TV tillsammans (om man nu gör det ”tillsammans”).

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-05-15 09:33)
    Nog är det mysigt när barnen vill ”umgås” på riktigt. Tvn är som familjens altare hos alltför många. Tvn har en så central roll i livet och det livet vill jag inte ha. Tv kan vara kul om det är nåt man verkligen vill se, men just slötittandet som egentligen bara är tuggummi för hjärnan är inge vidare!

    Fast jag erkänner att jag är en datanörd med ett par timmar i veckan för mycket *skrattar*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.