Tre veckor…

..i nya lyan har förflutit. Jag har redan glömt alla tidigare adresser. Alla hus och lägenheter jag tidigare bott i kan inte på något sätt mäta sig med detta.

Visst, det är en helt vanlig lägenhet om än en ovanligt trivsam sådan. Men det är också startpunkten på det nya liv som jag lovat mig själv och min familj.

Allt gammalt skit är borta. Varenda papper är sorterat. Varenda överbliven möbel är såld eller skänkt till röda korset. Varje sak som man tidigare tänkt "det-kan-vara-bra-att-ha" är borta och det är inte mer barnkläder kvar nu än det lille B ärvt efter sin syster och bror i några storlekar framöver som plockas fram efter hand.

Det bor harmoni i alla våra hörn hemma. Lugn och ro har flyttat in i mig och hur fånig den här klyschan ändå låter så säger jag den ändå: "Det känns som att jag hittat hem"

En fantastisk känsla! 

Jag har slutat att känna mig som ett jagat djur och jag kan under lediga dagar slöa runt i morgonrock ända fram till lunch och det vet alla som känner mig att det verkligen hör till ovanligheterna. Jag tillåter mig själv att njuta av lugnet som råder och för första gången i mitt liv så känner jag mig oförskämt tillfreds med mitt liv.

Det är nästan så att jag blir lite rädd för vad som kan vänta runt hörnet, men just den sortens tankar studsar lättare av mig nu och jag lever mitt i livet med allt vad det innebär. Glädjeämnen i mitt liv har jag många av men det jag är mest glad över är tiden jag får med mina barn. Tid som aldrig kommer igen. Ögonblick och minnen som man aldrig får uppleva igen.

Tänk på det ni som klagar över att ni aldrig har tid eller råd. Tid HAR man och råd kan man TA sig. Det handlar bara om att prioritera rätt.

Och nu tänker jag nog inte blogga på ett par dagar. Jag ska umgås med min man och mina barn så jag önskar alla som läser ett Gott nytt år redan nu. Hoppas alla får en toppenkväll imorgon.

Vårt vardagsrumsfönster

Etiketter: , , ,

10 kommentarer

  1. annaz

    andas och njut. vad som kommer bakom hörnet kan man inte förutspå och skall inte heller ta ut i förskott. (lättare sagt än gjort). /az

  2. Lisa

    Du är så värd det här! Nu tar vi nya tag inför 2012 och hoppas att året bjuder på trevliga överraskningar. 🙂 Stora kramar från mig till dig

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till annaz (2011-12-31 09:12)
    Precis så försöker jag tänka: Andas, andas och njut 🙂 Ibland kommer jag på mig själv att rusa fram för snabbt i livet och jag tror det är ett lämpligt nyårslöfte att försöka infria. Tack för din kommentar och Gott nytt år 🙂

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-12-31 09:16)
    Det är så knasigt egentligen att man ska måsta ”påminna” sig själv om att tagga ner men å andra sidan så har jag alltid varit sån. Rusar för snabbt genom livet emellanåt, men nu ska det bli andra bullar *skrattar* Tack Anne-Marie och detsamma 🙂

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2012-01-02 17:35)
    Tack detsamma Lisbet. Att leva i nuet är något jag önskar att jag gjort redan för längesedan, men nu när jag äntligen lärt mig att göra just det så känns varje dag så skön även om man har det lite tungt då och då. Varje dag är ju en dag av livet. Och livet pågår ju liksom i nuet 🙂 En rätt häftig tanke som många bara tar för givet. Hoppas allt är bra med dig Lisbet! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.