Vill barnen att alla ska veta det..?

Fick just en kommentar som fick mig att fundera…. På något som jag funderat på både en och två gånger förr.

"Hämnden är ljuv…?"

Och:

"Äckliga bebismammor"

Om när man bloggar om sina barn. Oavsett de är stora eller små. Personligen tycker jag att alltför många skiter  sina barns integritet och oavsett ålder så tycker jag att det är riktigt för JÄVLIGT när mammor sitter och berättar om att "han/hon kissade i sängen inatt igen". Eller att han/hon är "livrädd" för ditt eller datt.

Eller om helt galna utbrott som nån unge har, eller lägger ut nakenbilder.. eller ÄNNU värre: När barnen kissar eller bajsar.

Fy vad förnedrande. Integritetskränkande som tusan. Dessutom så kan det ju finnas viss risk för stt det blir mobbade för något sådant som går att gräva fram om några år när barnen i fråga blivit större. Det finns mycket negativa saker att använda sig av för någon elak unge som kanske kommer över en viss typ av information.

Man kan ju som vuxen tänka sig lite för i alla fall vad man berättar för allt och alla  en öppen blogg. Tycker alltså jag. Men kanske tycker du annorlunda? Risken är stor antar jag med tanke på hur mycket skit och dumma / taskiga saker man kan läsa om folks ungar i bloggvärlden.

Jag vet en morsa som i vintras satt och idiotförklarade sin unge i lågstadieålder på Facebook, för att denne gått hemifrån utan vinterkläder trots att det var kallt ute. Kanske borde mamman ha idiotförklarat sig själv för att hon inte kollade sin unge på morgonkvisten och vad denne hade på sig innan denne traskade iväg till skolan? Det är väl ändå en mammas plikt kan man tycka. Tycker i alla fall jag… Om barnet är så pass litet. INTE schysst att göra så.

Nåväl, mer hade jag inte att säga om det här. Jag antar att det finns dem som irriterar sig på mitt tyckande som vanligt. Det är helt i sin ordning.

Nåväl, nu blir det sovdax i nya sängen för den här mamman.

På återstörande!

Etiketter: , , ,

13 kommentarer

  1. Inger

    Tycker det säger mer om mamman än om ungen som gick ut utan kläder! Att hon sen inte ens ser att det var HENNES fel och inte barnets.. jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om det.

  2. Daniel O

    Håller med dig helt och hållet. Man kan ju undra om folk förstår att det som läggs ut på nätet, stannar på nätet?

    Ibland är jag tacksam för att jag hann växa upp i tid… 🙂

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-01-16 21:53)
    Men just det där med att ens fota sina barn när de bajsar?! Helskumt beteende.. brr.. Men nåväl, alla har vi kanske märkliga böjelser. Dock känns det som att gränsen ”normalt” börjar töjas väl mycket!

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Inger (2012-01-16 22:01)
    Håller med dig helt Inger. Om mamman inte sköter sitt jobb utan lägger skulden på ungen och sedan dessutom berättar det för hela fejjan.. ja, då är det fasiken illa 🙁

  5. Helena Nilsson Springare

    Svar till Daniel O (2012-01-16 22:22)
    Så lustigt att du säger ”växa upp i tid”.. EXAKT så brukar jag också känna. Tur att man var både barn och fjortis utan att råka illa ut på något slags inernet.. (va e de för någe..?!). Man hade ju fullt sjå med att försöka att INTE råka illa ut i verkliga livet.

  6. Mamma Brötis - inte så himla noga

    Bra inlägg, alla tre! Och ja, tyvärr verkar få tänka på det du skriver om.

    Själv bloggar jag anonymt mycket av hänsyn till barnen (Funderade visserligen på att bryta anonymiteten ett tag men ångrade mig). Lägger inte ut några bilder på dem där man ser vem det är och skriver inget om dem som jag inte tror att de själva kan läsa utan att skämmas om ett par år.

    Men, sen tänker jag också att deras generation kanske inte kommer att bry sig. Det är ju liksom ”normalt” att kunna läsa allt om alla…

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Mamma Brötis – inte så himla noga (2012-01-21 16:19)
    Halloj 🙂 Jo, idag är det ju mer ”normalt” med att lägga ut mycket till allmän beskådan. På gott och ont antar jag. Men just när det gäller barn så får man väl försöka tänka lite längre på vad det kan bli av det hela.

    Sen det här med bajsfixeringen hos helt nya mammor verkar lite halvläskig också. Sånt hittar man ju tyvärr i majoriteten av bebisbloggar och på familjeliv där en del inte verkar va riktigt kloka.. Brr.. Undrar hur folk skulle reagera om man helt plötsligt hade en ny kategori som hette: ”Dagens bajs” *skrattar högt*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.