Att känna sig fri…

…är inte alltid en självklarhet. Speciellt inte när man har mycket skit i bagaget sedan många år tillbaks.

Men det sägs ju att så länge man lever så kan man lära sig nya saker och tack och lov för det!

Att jag alltid vill tro gott om alla och alltid ger folk alldeles för många chanser vet alla som känner mig, men det är sån jag är och jag tycker om att alltid försöka se det bästa i alla människor även om det ofta slutar med en iskall dusch eller en spark mitt i nyllet.

Jag har vant mig, men ändå ger jag sällan upp hoppet. Hoppet har funnits ända sen jag lärde mig gå.

Men NU är det slut en gång för alla:

Alkisar och knarkare (oavsett förpackning, ålder och grad) undanbedes vänligt (vänligt och vänligt.. men jävligt BESTÄMT!) i framtiden. Jag har insett att så länge folk inte kan eller vill hjälpa sig själva så kan inte heller jag göra det.

Det är slut med att ta emot morbida samtal konstiga tider på dygnet, det är slut på trakasserandet av min familj, det är slut på allt som har med min goda vilja att göra.

Tyvärr!

Och en sak är väldigt säker: Nästa gång någon av ovanstående (alkis eller knarkare) står bakom min stängda och låsta dörr och klöser, knackar och tokringer på dörren trots att vi INTE tänker öppna så kommer jag att ringa polisen. Jag tror att det kallas: ofredande! 

Jag är så förbenat less på "hänsynslöst beteende". När mina barn är hemma och allt… 

Nä fy. Detta kommer jag inte att orda om något mer i bloggen. Nu har jag gått vidare och jag stänger dörren som ändå stod på glänt så länge jag hade hoppet om förbättring. Men nope. Jag var tvungen att stänga, låsa och till och med kasta nyckeln.

Men som sagt: Jag känner mig ändå befriad och nu kommer mitt absoluta favoritcitat påhittat av mig själv:

"Insikt ger bättre utsikt"

Jag gillar min utsikt…

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Det gör du rätt i… allting har ett pris och ni har betalat tillräckligt, tror då jag i alla fall. Hoppas dom som stör, läser det du skriver och tar till sig det också. Snygg teckning av dig förresten, ja vilken tur att man nu vet vad du hade i magen, för ser man hur du såg ut då, så kunde man ju fundera 🙂

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-02-08 14:51)
    Så sant Maria. Allting har sitt pris och ibland är det helt enkelt inte värt det.. men det är skönt att ha den insikten och inställningen.

    Jag känner mig nöjd och glad över mina beslut att hålla borta alla som är skadliga för mitt liv och mående. Alla mina vänner är människor som jag själv valt att ha i mitt liv och de har verkligen förtjänat sin plats allihopa eftersom alla är otroliga människor med fantastiska egenskaper.. Och sedan att det fötts människor här och där som föreställer familj eller släkt betyder inte ett skit.. för dessa människor har jag inte ens valt!

    Haha.. jopp! Jag va en tjock brud när jag var gravid *skrattar*

  3. Lisbet Olofsson

    Jag tycker absolut att du ska hålla din linje. Men jag vet att man faller igenom ibland – det är då man känner sig som kung. Man mår bra, är nöjd och glad och då blir man mer generös.

    TA vara på dig/er

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisbet Olofsson (2012-02-09 08:26)
    Tack Lisbet! Jo, man försöker alltid fixa och dona så att det ska vara bra för alla men tyvärr så kan det ju ibland resultera i att folk blir lata och bara tar för givet att man alltid ska betala, skjutsa, fixa och allmänt vara morsa.. Blää.. jag är morsa till mina tre barn. Det får räcka!

    Och för varje gång så lär man sig att det är bra att vara snäll. Men inte FÖR snäll haha…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.