Äntligen klart!

 Äntligen är det klart i grabbarnas rum.

Nu är det sorterat och uppdelat i storpojke / lillpojke kategorier i varsina rum. Inte för att jag har så stor förhoppning om att ordningen kommer att vara särskilt länge för killarna leker ju alltid tillsammans.

Däremot är det faktiskt så, att när man blivit sju år så räknas man som storpojke och då gäller det att ha ordning. Att lillebror sedan stjäl legobitar och flyttar runt bland alla actiongubbar är ju inget man kan göra så mycket åt. 

Vi har i alla fall märkt att bägge grabbarna har några få föremål som är riktiga favoritsaker. Det tycker jag är bra för det bevisar ju att om ungarna "bara" har lite prylar så är de mer rädd om sakerna PLUS att de kan urskilja och hålla reda på sina saker.

Det blir mycket mer lättstädat också. Sen märker man att pojkarna är mer harmoniska om de inte har för mycket saker.

Jag önskar bara att jag hade anammat det här med lite saker när det gäller mitt första barn. Men där gjorde jag snarare tvärtom.. Mycket av ALLT var det som gällde och hon skulle inte sakna något och jag gav henne allt hon pekade på och lite till. Både vad gällde kläder och leksaker. Det ångrar jag idag, men jag visste faktiskt inte bättre då. Men nu vet jag att för mycket prylar kan stressa barn likaväl som det kan stressa vuxna. Dessutom blir man ju inte lyckligare av att äga massor med döda ting. Snarare tvärtom.

Man lär sig med tiden. Och tur är väl det?

Sju år och ägare till ALLT detta!

(Lagomt tycker jag)

Eget skrivbord kan vara bra att ha när man snart blir skolpojke på RIKT…

(Hörrö Lisa.. Kolla in rottingelefanten..)

Och sedan så blev lille B’s rum hux flux det största rummet med minst innehåll. Men å andra sidan så har han ju plats när han ska dansa sina regndanser och kasta runt med sina pingisbollar som han ÄLSKAR och som är väldans inomhusvänliga.

2 år och ägare till ALLT detta…

(Fast lagomt tycker jag)

Finaste sängen har lille B

(Stolen till vänster gjorde min mammas morfar till mig när jag var liten)

Det är i alla fall väldans skönt att barnrummen är i ordning nu. Så har man mer tid över till att LEKA!

Ja, idag har jag inte mycket annat att förtälja än detta. Hoppas alla har det jättebra för det har vi.

Höres och störes!

🙂

 

4 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Jättefina rum de har fått! Du får väl ta fram dessa bilder och titta på när de ”kommit igång” med lekarna och det inte längre är riktigt så undanplockat. 🙂

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Marja Granqvist (2012-05-02 19:06)
    De hälsar gärna på i varandras rum men de sover himla bra var för sig nu 🙂 Men den som vaknar först går alltid in till den andre.

    Prylar har man ju jämt för mycket av *skrattar*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.