Det är dags igen…

 …för en paus i bloggen.

Säkert en hyfsat kort sådan precis så som det brukar vara. Jag skriver periodvis lite mer frekvent och skriver oftast något varje dag.

Men nu.. Nu har jag just inget alls att skriva. Inte något alls som är kul att skriva om och antagligen inget som ni finner intressant att läsa ändå.

Närmaste veckorna är fyllda med åtaganden och almanackan är fullproppad med saker som måste och ska göras så jag antar att Oktober kommer att bli en månad med mer substans att läsa om i bloggen för alla som är intresserade. Så håll ut. Det blir bättre.

Jag läste förresten någonstans om att de bloggar som provocerar mest och som genererar elaka och dumma kommentarer är de bloggar som tydligen berör på ett sätt som andra kanske inte tycker om PÅ GRUND av att de påminner om den egna "otillräckligheten". Och att innehållet i en sådan blogg påminner en om att man själv inte är "lika bra" och så vidare…

Jag brukar mest garva åt idiotiska kommentarer men egentligen så är dessa kommentarer mest sorgliga påminnelser om människor som i grund och botten känner sig dåliga och otillräckliga. Ganska synd för jag vill på inget sätt få någon att må skit. Om så är fallet för vissa så ber jag dessa vänligen läsa en annan blogg. Förslagsvis då en som får dem att må BRA!

Inte svårare än så!

Nåväl, nu hoppas jag bara att alla i min bekantskapskrets som har det tufft i höst får massor av kraft och mod att orka med alla prövningar och hinder. Ni kommer alla att klara av det mesta galant och glöm inte att hur risigt det än känns så kommer man igenom det dåliga och det jobbiga till slut. Låt tiden ha sin gång och våga stanna upp och möta sorgen. Den är inte farlig och bakom regn brukar en sol gömma sig.

Snart ser Ni den igen!

Kram till alla som behöver!

Etiketter: , ,

36 kommentarer

  1. Minna Grenholm

    Ja… Va kan jag säga! Åtminstånde jag e för feg för min egen ”vishet” alla förändringar i mognad har sina måsten att ta sej över. Men bara de kan ju va läskigt… Så då behövs annat än sina egna ord av: sen, kanske, jag ska bara & imorgon kan jag göra det! 😉 pauser är njutbara! Jag ska nog också ta mej en sådan när jag är tillräckligt modig… Kanske imorgon! Kram i kvällen!

  2. lucifer

    2Jorden var öde och tom, djupet täcktes av mörker och en gudsvind svepte fram över vattnet. 3Gud sade: ”Ljus, bli till!” Och ljuset blev till. 4Gud såg att ljuset var gott, och han skilde ljuset från mörkret. 5Gud kallade ljuset dag, och mörkret kallade han natt. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den första dagen.

    6Gud sade: ”I vattnet skall ett valv bli till, och det skall skilja vatten från vatten.” Och det blev så. 7Gud gjorde valvet och skilde vattnet under valvet från vattnet ovanför valvet. 8Gud kallade valvet himmel. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den andra dagen.

    9Gud sade: ”Vattnet under himlen skall samlas till en enda plats, så att land blir synligt.” Och det blev så. 10Gud kallade det torra landet jord, och vattenmassan kallade han hav. Och Gud såg att det var gott. 11Gud sade: ”Jorden skall ge grönska: fröbärande örter och olika arter av fruktträd med frö i sin frukt skall växa på jorden.” Och det blev så. 12Jorden frambringade grönska: olika arter av fröbärande örter och olika arter av träd med frö i sin frukt. Och Gud såg att det var gott. 13Det blev kväll och det blev morgon. Det var den tredje dagen.

    14Gud sade: ”På himlavalvet skall ljus bli till, och de skall skilja dagen från natten och utmärka högtider, dagar och år. 15De skall vara ljus på himlavalvet och lysa över jorden.” Och det blev så. 16Gud gjorde de två stora ljusen, det större ljuset till att härska över dagen och det mindre till att härska över natten, och han gjorde stjärnorna. 17Han satte ljusen på himlavalvet att lysa över jorden, 18att härska över dag och natt och att skilja ljus från mörker. Och Gud såg att det var gott. 19Det blev kväll och det blev morgon. Det var den fjärde dagen.

    20Gud sade: ”Vattnet skall vimla av levande varelser, och fåglar skall flyga över jorden, under himlavalvet.” 21Gud skapade de stora havsdjuren och alla olika arter av levande varelser som vattnet myllrar och vimlar av och alla olika arter av fåglar. Och Gud såg att det

  3. en mamma

    …för en paus i bloggen.

    Säkert en hyfsat kort sådan precis så som det brukar vara. Jag skriver periodvis lite mer frekvent och skriver oftast något varje dag.= jag är en dålig mamma

    Men nu.. Nu har jag just inget alls att skriva. Inte något alls som är kul att skriva om och antagligen inget som ni finner intressant att läsa ändå = jag ÄR en dålig förälder.

    Närmaste veckorna är fyllda med åtaganden och almanackan är fullproppad med saker som måste och ska göras så jag antar att Oktober kommer att bli en månad med mer substans att läsa om i bloggen för alla som är intresserade. Så håll ut. Det blir bättre.= jag lider av svår ångest .

    Jag läste förresten någonstans om att de bloggar som provocerar mest och som genererar elaka och dumma kommentarer är de bloggar som tydligen berör på ett sätt som andra kanske inte tycker om PÅ GRUND av att de påminner om den egna ”otillräckligheten”. Och att innehållet i en sådan blogg påminner en om att man själv inte är ”lika bra” och så vidare…= jag älskar min egen röst .

    Jag brukar mest garva åt idiotiska kommentarer men egentligen så är dessa kommentarer mest sorgliga påminnelser om människor som i grund och botten känner sig dåliga och otillräckliga. Ganska synd för jag vill på inget sätt få någon att må skit. Om så är fallet för vissa så ber jag dessa vänligen läsa en annan blogg. Förslagsvis då en som får dem att må BRA!= vi blir så glada då du skriver så ! ”skratt”

    Inte svårare än så!

    Nåväl, nu hoppas jag bara att alla i min bekantskapskrets som har det tufft i höst får massor av kraft och mod att orka med alla prövningar och hinder. Ni kommer alla att klara av det mesta galant och glöm inte att hur risigt det än känns så kommer man igenom det dåliga och det jobbiga till slut. Låt tiden ha sin gång och våga stanna upp och möta sorgen. Den är inte farlig och bakom regn brukar en sol gömma sig. = SOM FLICKAN SA !!!

  4. Krister Klermalm

    Ja ibland är det så att en paus uppstår. Ta vara på den stunden med din underbara familj så ses vi i framtiden. Om så är i Umeå eller i Lycksele, gärna innan flytten min.

    Ja, dessa desutruktörer och energislukare som råder för bloggare är bara att låta passera när det inte tar till sig ens med respekt kan ha. När de fortsätter skriver blir det som endast ut i tomma intet, för jag har slutat läsa deras otillräcklighet i sin existens.

    Värm din omgivning av din naturliga utstrålning som du är.
    Så önskar jag er alla, ingen nämnd så glöms ingen, en riktigt skön höst //kramar ifrån en blogg kollega

  5. Lisa

    Sedan pappa gick bort är jag så otroligt känslig vad gäller vädret. när det är regn känner jag mig mer tung och ledsen än när det är soligt. Då känner jag en annan typ av sorg… Så sorgligt att han inte fick uppleva den vackra hösten, när det är soligt är det lättare att andas och tänka på honom med ett leende på läpparna. Så jag hoppas verkligen att hösten visar sig från sin bästa sida på fredag när begravningen är, det blir liksom inte lika tungt… Vad jag tror ialla fall!

    Vi hörs snart igen!

    Kram Lisa

  6. 20 åringen

    Ålder: 20+
    Kön: Man
    Tidigare erfarenheter: Benzo, Amfetamin, THC, LSD, Alkohol.

    Detta är någonting jag har gjort ett par gånger tidigare i mitt liv, och nu känner jag att det är dags för att dela med mig utav det otroligt sköna. Kommer dock att skriva det som om det vore någonting jag nyligen har gjort.

    Det började med att jag satt och rökte lite gräs här hemma framför datorn och kollade på lite roliga länkar/intressanta dokumentärer. Naturligtvis sitter jag o tar mig på snoppen lite då o då bara för att det är gött. Plötsligt poppar det upp en go brud på skärmen och jag känner genast ett ryck i den den lille kamraten. Jag tänker omedelbart ”Jag måste runka”.
    Nu när man är lite hög så har jag en tendens till att komplicera grejer och göra det mer avancerat, ”hur kan jag få ett bättre runk” är något jag tänker omedelbart. Jag får en genialisk idé.
    Jag plockar fram min zippo-påse med fint gräs i, rullar mig en riktigt fet (jag vill måtta det till ca. 1 – 1.25g). Sedan tar jag fram min grädd-syfon och förbereder den med 2 patroner lustgas.

    Jag letar nu upp en go porrfilm samtidigt som jag tänder min spliff och börjar röka den långsamt, jag gillar det mer, små små bloss, tre åt gången dock. Jag är redan väldigt hög innan jag har tänt denna bör tilläggas, men jag når en punkt när jag inte kan bli mer hög.
    Jag hittar en go film, och tar ner byxorna. Jag har spliffen i vänster hand och Vilde Bill i höger näve. Jag röker nu på samtidigt som jag runkar till denna magnifika film som jag tyvärr inte minns vilken det var. Jag är helt inne i filmen, jag börjar nästan känna att det är jag som spänner på den goa bruden bakom skärmen, jag får placebo-effekt i den väg av att jag känner en fitta glida över min kuk. Fan vad gött. Efter vad jag uppskattade till 10-15 minuter baserat på hur mycket jag hade sett utav filmen tar min spliff slut, och likaså började mitt runk komma mot sitt slut. Jag får den där pirriga känslan i pungen och gör mig redo för att komma. Jag tar nu

  7. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisa (2012-09-11 22:34)
    Jag känner igen det där med väderkänslan. Speciellt när det är så vackert och sorgligt på samma gång. Hoppas att ni får en fin fredag när ni begraver pappa. Jag är bara en telefon bort! Stor kram

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till Krister Klermalm (2012-09-11 22:18)
    Tack för din trevliga kommentar Krister 🙂 Den värmde verkligen. Hoppas allt går bra nu med flytt och allt som hör till. Vi struntar i alla energislukare och fortsätter med det vi gillar. lycka till så ses och hörs vi! Kram

  9. Helena Nilsson Springare

    Svar till en mamma (2012-09-11 21:59)
    Wow.. Med en sådan förmåga till snabbanalys så skulle jag nästan råda dig till att öppna eget.

    Ett drive-by-diagnos-psykoanalys-center kanske?

    Hoppas förresten att just DU reflekterar över dina val att sitta och skriva / ”copypastea” / kommentera griniga kommentarer istället för att vara med dina barn eller dricka… vin?

    *skrattar* Lycka till i alla fall. Det känns som att du kan behöva det!

  10. Helena Nilsson Springare

    Svar till Minna Grenholm (2012-09-11 21:53)
    Hej Minna. Det är rätt så skönt att ta paus då och då.. Fast kommentarerna vill jag ju ändå spana på då och då. Speciellt nu när det vimlar av.. intressanta bloggkommentarer här i bloggen 🙂

    Nåväl, Vädret just nu inbjuder i alla fall till härliga pauser utomhus med bara sig själv och naturen som sällskap. Inte dumt alls. Hoppas du får en bra dag Minna! Kram

  11. egon

    skulle inte du sluta att blogga????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  12. Helena Nilsson Springare

    Svar till egon (2012-09-12 17:46)
    Jag har aldrig sagt att jag ska sluta blogga. Den frågan plus alla frågetecken har just avslöjat att du är en korkad fjortis som absolut måste sluta skolka och spendera mer tid på lektionerna. Du missade antagligen svenskalektionen där din lärare berättade om att man bara använder ett frågetecken efter en fråga. MAX två stycken om det är en STOR fråga med eftertryck.

    Så postar du en till sån här kommentar, med flera onödiga tecken och inte har något smart, eller åtminstone ”vettigt” (nåja) att komma med så kommer jag mest troligt INTE att publicera din kommentar.

    So please, try again! 😉

  13. Maria Lundmark Hällsten

    Oj…(drar verkligen in andan och blåser ut…sakta), i allt elände så asgarvar jag också och skakar på huvudet, men hallå, undrar vart vissa fick alla sina frispel ifrån. Älskar ditt sätt att svara tillbaka 🙂 //Kram

  14. anna

    att du ödslar tid på att bry dig över de som retas med dig . Det bevisar ju i och för sig din ganska låga intelligenskvot och hur känslig du är . Ta hand om barnen istället och skaffa ett liv , istället för att skriva om ditt te drickande och allmänt arbetsflyende liv .

  15. Helena Nilsson Springare

    Svar till anna (2012-09-13 17:21)
    Att Du ödslar tid på att ”retas” är ju helt klart intressant tycker jag. Näthat har många ord och vet du vad? Jag gillar te, jag tar väl hand om mina barn, jag gillar mina jobb och jag har ett liv som jag älskar högt. Bloggen gillar jag såklart också och det verkar ju även Du göra med tanke på att Du ödslar tid på att läsa och lämna kommentarer här.

    Tack för ännu en uppfriskande kommentar 🙂 Ha det bra tills nästa gång vi hörs.

  16. anna-karin l

    du kan ju inte säga att du ska sluta blogga och sen sitta och svara på alla komentarer fattar du väll!!
    men du har kanske inte större hjärna än så du är en patetisk bidragstagare som borde skaffa dig ett jobb istället för att sitta och skriva massa dynga!!

  17. Helena Nilsson Springare

    Svar till anna-karin l (2012-09-13 19:48)
    Jag har aldrig sagt att jag ska sluta blogga! Jag har sagt att jag ska ta en liten bloggpaus vilket i min värld betyder att jag inte kommer att skriva inlägg på nån vecka.. Precis som jag brukar göra emellanåt. Det betyder för mig: Att ta en paus.

    Men du förstår ju säkert att dessa fantastiska kommentarer gör mig nyfiken. Nyfiken på vad du ska hitta på för något härnäst. Det är fascinerande hur jag och mina anspråkslösa blogginlägg påverkar dig så till den milda grad att du sätter dig och skriver en massa skit för att uppenbart provocera.

    Hittills måste jag säga att jag tycker att du varit rätt lam. Om det är så att du vill vara elak så får du komma på något bättre helt enkelt, för detta är fortfarande på nivån då jag drar på smilbanden och med förtjusning klickar upp den nya kommentaren. Sådana som du roar mig lite. Det kan inte hjälpas. Människor är intressanta helt enkelt, så även du din lilla dyngspridare 😉

    Keep up the good work! På återstörande?! (Hoppas jag)

  18. jossan

    ganska underhållande att läsa Din debatt med dessa skojfriska personer .Men så kanske du ser det som ÄNNU en dålig anledning att sjukskriva dig ?..Suck..

  19. Helena Nilsson Springare

    Svar till jossan (2012-09-14 23:31)
    Kommentarerna ÄR underhållande.. det kan inte hjälpas. Och din kommentar gör mig särskilt glad faktiskt. Den bevisar att du inte vet ett dugg om mig, vilket innebär att du ”bara” är en läsare på distans som antagligen inte ens träffat mig.

    Jag har inte varit sjukskriven på mycket, mycket länge. Senast var nog 2004 faktiskt 🙂 Jag har till och med jobbat fast jag bara haft ett fåtal veckor kvar till mina förlossningar.

    Överhuvdtaget så har jag tur med min hälsa. Både den fysiska och den psykiska hälsan.

    Men jag beklagar verkligen att du själv inte verkar må helt hundra.. men vet du, det brukar ordna sig till slut 😉

  20. fd granne

    Hoppas pausen blir kortvarig. Tycker att din analys om hur din blogg berör är klockren.
    Som allt annat som har med nedsättande kommentarer är det mestadels den svenska avundsjukan som ligger bakom.
    Dvs de irriterar sig på att du kan kombinera familj, liv, jobba OCH intressant bloggande medan de som retar sig på bloggen knappt kan kombinera sitt tv-tittande med att skicka hatkommentarer.
    Fast man måste ju se det positiva, hatarna har ju inte några studieskulder i varje fall.

  21. Helena Nilsson Springare

    Svar till fd granne (2012-09-15 10:09)
    Tack *skiner upp* En trevlig kommentar uppväger tio dåliga. Vad glad jag blir!

    Dessa griniga kommentarer är inte så insiktsfulla alla gånger, men däremot fortfarande ganska underhållande och det är klart.. vissa måste ju ha något att göra under reklampausen när de kollar sina skräp-tv-shower *elak*

    Nåväl,mina pauser brukar inte vara längre än max nån vecka, oftast räcker det för att kunna skriva igen. Jag behöver lite nya infallsvinklar och det får man ju i massor på bara några dagar 🙂

    Hoppas du får en toppenhelg!

  22. gunnar.s

    Nej jag tycker inte du är en dålig mamma. Jag har varit ensam dom senaste 9 åren men det var pga skilsmässa och jag tycker att det stundtals varit jätte jobbigt dock under dom senare åren när min äldsta blev en riktig ”raring” som tonåring. Med facit i handen om hur det var skulle JAG aldrig valt att vara ensam om det om jag hade haft ett val. Jag tycker du är enormt stark som gör detta medvetna val och önskar dig all lycka till. I dagens samhälle är det inget någon som höjer på ögonbrynet om man är ensamstående så det blir ju ingen konstig situation för dina barn

  23. Josephine

    STOR KRAM TILL DEJ HELENA!!!! Du ä ju ba hur cool som helst. Hoppas paus’n int bli se lång. Toka å blåfåra finns he gott om, men de goda bruk ju vinn. Ja tyck du ä klok å insiktsfull å ja gilla då dina kloka insikter och åsikter.

  24. Helena Nilsson Springare

    Svar till gunnar.s (2012-09-15 17:37)
    Hej Gunnar och tack för din kommentar. Jag förstår att det är jobbigt att vara ensamstående förälder. Det är ju inte helt lätt att vara det. Därför är jag så glad att jag har en bra man att leva med.

    Jag har själv varit ensamstående mellan mina barns pappor och det var tufft. På alla sätt!

    Lycka till! 🙂

  25. Helena Nilsson Springare

    Svar till … (2012-09-16 01:58)
    *skrattar* Söt tjej.. lite överdriven men rätt charmig. Känner inte några likheter dock. Jag är ju gift haha…

    Förresten.. Du snappade aldrig upp det där med onödigt användande av frågetecken som jag skrev om sist? 😉

  26. Cecilia Brönemyr

    Jag brukar följa din blogg och jag kommer på mig att sitta och små le ibland. Jag gillar ditt sätt att skriva i klartext!

    Sen brukar jag ibland läsa kommentarerna som du fått å undrar i bland om det är på riktig, finns det på riktig så korkade personen som skriver den dyngan??!!! Man får ju ta upp skämskudden mer än en gång bara i detta kommentar fältet!

    jag tycker du är en rolig kvinna som jag följt ända från apbergets tid i skuggan. Fortsätt att va den kvinna du blivit!
    /mvh Cilla Brönemyr

  27. Helena Nilsson Springare

    Svar till Cecilia Brönemyr (2012-09-17 21:49)
    Hej Cilla 🙂 Tack så mycket för en värmande kommentar! Det är så kul med gamla bekantingar från ap-tiden! Jag och Scarpetta träffas mycket fortfarande och en och annan dyker upp i livet då och då 🙂 Saknar apan ibland faktiskt. Det var som en trevlig comunity.

    Ja, visst är det fenomenalt galna saker som dyker upp i kommentarerna ibland? *skakar på huvudet*

    Man får ta det med en nypa salt och en stor portion humor hihi…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.