Jag vill inte…

…omge mig med människor som tar fram det sämsta i mig.

Jag vill umgås med människor som får mig att må bra och varför skulle jag inte göra det? Det är ju i andra människor man speglar sig som bäst och då gäller det ju att ens närmaste vänner är just sådana som tar fram det bästa i en.

Inga konstigheter egentligen och ändå hade jag verkligen behövt den kunskapen när jag var yngre då jag gärna omgav mig med människor som kunde locka fram det absolut sämsta i mig. Än idag så tar jag konsekvenserna av just det: Att jag inte kunde välja bättre umgänge än vad jag gjorde för x antal år sedan.

Men jag väljer att se det som dyrköpta läxor som jag aldrig mer ska behöva lära mig. Jag har gått den hårda vägen vad gäller just det där med umgänge och "kompisar" och därför är jag idag ganska restrektiv med vem eller vilka som ska tillhöra min vänkrets.

Och självklart har jag själv flera gånger varit någon som tagit fram dåliga saker i andra människor. Personkemi är ju rätt så intressant, och man umgås med olika människor på olika sätt. Man är ju alltid tryggast med sina närmaste men man kan ändå vara säker på att vilken dag som helst kan kemin mellan två personer förändras.

Inget är konstant och jag säger det igen: En vän som varit en klippa i många år kan bli ett obetydligt sandkorn vilken dag som helst.

Och en människa som man knappt visste fanns, kan helt plötsligt bli en väldigt betydande person i ens liv på grund av olika omständigheter.

Det enda jag vet säkert är att vänskap är något man ska vårda ömt. Man ska vara precis en sådan vän som man själv behöver och vill ha.

Speciellt om man har det hektiskt och jobbigt i livet så är det ju extra viktigt att man vet var man har sina vänner. Och är det något jag är tämligen säker på så är det att "väninnorna" som gärna pratar skit om varandra när den andra inte är med pratar precis lika mycket skit om mig när jag inte är där. Eller de som bara klarar av att umgås i tvåsamhet och som blir som dagisbarn när alkoholhalten blivit för hög. Eller de som inte kan be om ursäkt när de betett sig som idioter trots att de så uppenbart gjort bort sig. Är det sådana "vänner" man vill ha och behöver?

Näe.. Faktiskt inte!

Nåväl, en av de bästa vännerna sedan många år tillbaks fyller år.. Och detta år kommer jag dessutom ihåg det haha.. Det absolut bästa med henne är att hon vet det mesta om mig, men gillar mig ändå. Hon är som stjärnorna. Jag ser henne inte alltid, men jag vet att hon alltid finns där.

Grattis till Dig L!

Du är fantastisk.. nu, som då!

 Tro det eller ej, såna finns!

(Men de är ovanliga)

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Jag är så tacksam att du är min älskade bloggvän som jag vill så möta vännen en dag bakom orden över en kopp kaffe.
    Du levererar så kloka ord här och såsom andra giver energi åt en annan pennväktare att hålla sin glöd varm.
    Med dig vill jag vårda ödmjukt så länge det kan vara som vänner även utanför bloggandet.

    Heja till oss med rock & roll !!

    Tacksam kram, Krister

  2. Lisa

    Tack för fina ord! (för jag antog att du menade mig.) 🙂

    Första dagen på en ny period i mitt liv, en period som ska räcka livet ut. Vi väntar med spänning på vem som gömmer sig i min mage. Jag tror att det kommer bli helt underbart… 🙂

  3. Helena Nilsson Springare

    Svar till Krister Klermalm (2013-02-28 21:26)
    Tack Krister för din värmande kommentar denna kyliga dag 🙂

    Ja, man ska vara rädd om vännerna.. både de man har i verkligheten och i det oändliga cyberspace 🙂

    Kram på dig Krister 🙂

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Lisa (2013-03-01 09:30)
    Japp.. det var dig jag menade hihi…Hoppas ni hade en bra dag igår 🙂

    Här har vi magsjuka i huset och jag har varit så dålig. Har legat sen 17tiden igår och idag skulle vi egentligen partaja eftersom Inger fyller 40 år idag men det blir inget med det eftersom även födelsedagsbarnet ligger i hög feber. Himla trist upplägg för alla inblandade 🙁

    Hoppas nu att jag hinner se dig (ER?!) innan bebis kommer.. det ska bli så spännande 🙂

    Och nope.. livet blir sig aldrig likt! Det blir tusen gånger bättre (och lite sömnlöst emellanåt haha…)

    KRAAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.