Vad är viktigt?

 Idag köpte jag Aftonbladet till min man bara för att han är så barnsligt förtjust i den rosa sportbilagan som följer med. Men idag kom jag även på varför jag nästan aldrig köper kvällstidningar längre. Jag blir alltid så jävla FÖRBANNAD på tidningarna… men även på människor i allmänhet!

För HUR kan det vara en (viktig?!) "nyhet" att Maria Montazami gjort bort sig i ett fånigt program som tydligen räknas som "underhållningsprogram" och som det skrivs om på två hela jäkla sidor, medans det på en annan sida finns en artikel skriven på MINDRE än en halv sida om en sjuårig liten kille som är barnsoldat.

Enligt FN finns det ca 300 000 barnsoldater…

I världen…

Och här i Sverige är folk mer intresserade och insatta i vad som händer i Hollywoodfruars liv, är mer intresserade av vad Sean banan pysslar med på dagarna, är mer intresserade av vilken kändis som ligger med vem och mer intresserade av allt jävla skräp som tidningar och tv svämmar över av.

Det är vidrigt!

Jag är så besviken på..

Människosläktet rent allmänt idag!

Jag borde inte ens blogga ikväll!

*MORR*

Ta en funderare på vad just DU tycker är viktigt och hur just DU vill att världen ska se ut i framtiden och framför allt… vad vi lär våra barn.

Foto: Sebastiano Tomada/Sipa USA

 

 
 
Tänk att Maria Montazami var viktigare än detta… Jag blir nästan spyfärdig av hela skiten!
 
PS: Inget ont om Maria Montazami, hon är både söt och charmig. Men jag är less på själva grejen. Vad är nyhetsvärde och inte? Ja, ni fattar nog var min irritation ligger.. DS.

 

Etiketter: , , , ,

14 kommentarer

  1. Moffajinko

    GLAD PÅSK! Håller med Dig fullständigt. Journalister och rubriksättare verkar vara av ett släkte totalt utan fantasi.
    Lev väl, ta en varm cognc och må bra!

  2. Helena Nilsson Springare

    Svar till Moffajinko (2013-03-30 21:26)
    Ja, det är illa.. Människosläktet är på väg att uppslukas av sin egen ytlighet och egoism.

    För vem fasn har tid att bry sig om barn i krig när man kan förfasa sig över hollywoodsfruarnas grodor?

  3. Mia

    Ja, visst kan man börja fundera… Jag har själv en bakgrund inom kvälljournalistiken och vill bara säga att de flesta journalister har högre ambitioner med sin journalistik än Sean Banan-nivån.

    Problemet sitter således mycket sällan i att journalisterna, eller nyhetschefen för den delen, är fantasilös och ytlig. Kvällstidningar är vintsdrivande och faktum är att om man utgår från läsarstatistiken på t.ex. Aftonbladets hemsida, så är det lite tyspiskt 3-4 ibland 5 gånger så många människor som klickar på länken till artiklar om Linda Rosings exploderande bröst, än på länken till artikeln om svälten i Afrika eller om barnsoldater i Afghanistan. Sorgligt, men sant…

    Så du har lite rätt i ditt resonemang om besvikelse på själva mänskligheten, snarare än på just kvällstidningarna. De speglar bara själva fenomenet. Sedan kan man ju ändå fundera över om kvällstidningarna har ett större ansvar och borde försöka påverka, snarare än vara följsamma mot Svenska folket önskan efter ytliga skitnyheter. Men money talks, som det heter…

  4. Helena Nilsson Springare

    Svar till Mia (2013-03-31 09:49)
    Hej Mia. Tack för en beskrivande kommentar!

    Jo, det är väl så med det mesta idag att pengar är den största drivkraften. Ju snaskigare skvaller desto mer får tidningarna sälja.

    Och vi konstiga människor bara kastar oss över dylika ”nyheter” för att.. För VAD egentligen? Har vi verkligen så fattiga liv kan man undra?

    Eller så kan det ju vara tvärtom i vissa fall. Att Sean banan går på stan kanske är mer lättsmält nyhet och en nyhet som folk inte behöver fördjupa sig i eller förfasa sig över.

    Men oavsett så är det lite sorgligt ändå!

    Ha en skön söndag Mia 🙂

  5. Maria Lundmark Hällsten

    Jag är inte ett dugg förvånad, att det ser ut så där. Yta, det är vad allt handlar om, idag. Hur man ska vara, se ut, bete sig. Varför har så många avtrubbats, man orkar inte engagera sig eller bry sig om sin nästa, det är som du skriver, lättare att läsa om struntsaker som man sedan kan skaka av sig, än om barn som far illa och utnyttjas på ett brutalt sätt.

    Har vi för mycket idag, som gör att man inte orkar med en sak till, information, nyheter, tidningar, reklam, man matas konstant med vad media vräker ur sig, och jag vet inte vem man ska skylla på. Är det människorna i allmänhet, eller har media en beskärd del i detta. Förmodligen kan man skylla lite på allihop, fast det är skrämmande.

  6. Helena Nilsson Springare

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-03-31 11:28)
    Ja, ibland blir det bara för jobbigt med all media som bara forsar och vi människor bara gapar och sväljer. Usch vad less jag är på det hela 🙁

    Inte konstigt att så många mår så dåligt idag. Det känns som att det hänger ihop litegrann!

    Kram på dig Maria. Ha en skön dag. Själv har jag både städat och bakat. Känner mig sååå duktig haha…

  7. mamma som så många andra

    haha Den var rolig –

    ”Och vi konstiga människor bara kastar oss över dylika ”nyheter” för att..”

    ..motsägelsefullt ???

    NÄNÄNÄ , DET ÄR SÅ MYCKET MELLANMJÖLK-MELODIFESTIVAL-FIKARUMMSSKVALLER över Dig . Tänk efter och fundera över detta

    1. vill synas men bara lagomt , hettar det till eller blir besvärligt = FLY/SKYLL IFRÅN SÄG/SPELA DUM
    2. har haft en ”svår” barndom och använda sig av det till sin fördel , då man tycker synd om sig själv eller känner sig ångerfull över något obetydligt.
    3. ser sin mammaroll som fribiljett till ett högre vetande och därav vara en bättre människa
    4. ”Marcus Birro syndromet”(jag är så jäääkla missförståd , ljup och speciell)
    5. fredagsmysig smygfyllerist
    6. Docent i ”Vabbrättigheterna”
    7. eftersom svensk media ALLTID har rätt ,anse sig äga kunskaper på samma nivå som FN´s generalsekreterare . JO ! för så är det ju…jag har ju sett det på TV
    8. anser sig som speciell och med kunskaper på nobelpristagarnivå angående andras dåliga barnuppfostrande eller politiskt inkorrekta leverne
    9. självutnämd moralväktare med den ”rätta” läran i moralpaniksfrågor
    10. leva i en lagom svensk medelstor stad och gnälla över hur gigantiskt jobbigt det är med det.

    någon punkt här fru ”speciell” känner igen sig i ?

    HA DET SÅ BRA OCH TA HAND OM DIG !

    ibland är det ju lite jobbigt , jag vet ..MEN du ÄR inte speciell ..nänänä

  8. Helena Nilsson Springare

    Svar till mamma som så många andra (2013-03-31 17:36)
    Det var mig en lång kommentar med många intressanta punkter och eftersom jag själv gillar listor så ska jag försöka besvara dessa.. eeh.. påståenden:

    1. Klart man vill synas, annars finns man ju inte! Och nej, jag flyr sällan och skyller aldrig ifrån mig.

    2. Min barndom har varit mycket bra tack vare min mamma och hennes man samt min mormor och min morfar. Vissa saker (personer) i min barndom har såklart varit usla men tack vare de dåliga sakerna har jag förstått hurdan förälder jag INTE vill vara! Dessutom tycker jag sällan synd om mig själv och de få gånger jag gör det så finns det oftast anledning!

    3. Mycket av det jag ”vet” vet jag ju tack vare att jag ÄR mamma och jag anser mig varken bättre eller sämre än någon annan.

    4. Marcus Birro har jag tyvärr ingen kännedom om så jag kan inte uttala mig i frågan.

    5. Varken smygfyllerist eller öppen alkis. Dock så dricker jag alkohol ibland. Inget jag skäms över.

    6. Som tur är har vi friska barn och behöver därmed sällan VABBA och de få gånger barnen är sjuka är det oftast min man som vabbar.

    7. Förstår inte meningen med den här punkten så jag passar på denna.

    8. KLart jag är speciell! Annars hade du ju inte tagit dig tiden att skriva till just mig. (jag är MYCKET smickrad)

    9. Moral: Laddat ord med olika innebörd för olika människor.

    10. Ume är helt okej. Har bott i en lapplandshåla och i en av Sveriges största städer men av någon anledning så trivs jag bäst i Umeå.

    Tack för din kommentar och självklart ska jag ta hand om mig. Det gör jag ju alltid! 🙂

    Ha det bra du me!

  9. Carita Liljendahl

    Ja, var och en väljer ju vad man sätter fokus på, men du har rätt… det är kvällstidningarna som gör Maria M viktig… vad skulle hon vara utan dem.

    Så vi borde inte köpa kvällstidningar…

  10. Helena Nilsson Springare

    Svar till Carita Liljendahl (2013-03-31 23:13)
    Hej Carita! Ja, överhuvudtaget så förstår jag inte folks intresse av dokusåpor/b-kändisar alls.. Jag menar: Livet är ju fullt av intriger och andra saker som kan vara minst lika spännande och ”intressant” som allt som händer i den fyrkantiga rutan!

    Nä, numera tror jag inte ens att det blir kvällstidningsköp en gång i månaden.. Aftonbladet har blivit som en bilderbok för vuxna och jag är så TRÖTT på skiten! Blääh…

    Tack för din kommentar! 🙂

  11. Spankywhip Dellamorte

    Kom på den gången då det stod på första sidan av tidningen ”Carola till akuten”. Sen visade det sig att hon hade bränt sig på en manet. Jag utbrast: Och vem fan har inte det?
    Snacka om att förstora upp allt.. allt för att sälja.

  12. Helena Nilsson Springare

    Svar till Spankywhip Dellamorte (2013-04-02 12:22)
    Det är bara så absurt att tidningsredaktioner ens kan tycka att det är ett nyhetsvärde i dylika händelser.. man baxnar ju alltså!!

    Hoppas allt e fint med dig spanky 🙂 Kram

  13. Ako

    Man kan ju fundera hur man väljer att skriva som tidning och varför man kan sälja mer nummer om det står om kändisar eller om man tar upp saker som händer i världen. Otäcka saker verkar ju som att man inte vill veta vill inte se lättare att läsa då om kändisar och deras liv.
    Bra skrivet söta kusin!

    Kramar från Kusin Ako

  14. Helena Nilsson Springare

    Svar till Ako (2013-04-04 07:18)
    Strutsmetoden är ingen bra metod.. Endera dagen MÅSTE man ju bry sig om viktigare saker än Kikki Danielsson och Charles Banan haha 😀

    Tack Ako.. du e söt du me! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.