Att planera eller inte…

 Då det känns som en ocean av tid innan min semester knackar på min dörr hinner jag önska väldigt många en härlig semester. Det är intressant att höra hur människor lägger upp sin ledighet. Det är trots allt väldigt kort tid vi är lediga och faktiskt slipper toffla runt på våra arbetsplatser. Det är faktiskt väldigt kort tid vi får göra paus från verkligheten och vardagen.

En del har massor av saker som skall göras, folk som skall besökas eller komma på besök, renoveringar, det är helt enkelt mycket som skall hinnas på ganska begränsad tid. Det är inte undra på att skillsmässor ökar efter semestrar. För mitt i allt som skall hinnas med ska man ju också hinna med sig själv. Få sin återhämtning. Få tid för sin familj. 

Jag blir ibland fascinerad av dessa människor som är så supereffektiva även på semestern. Själv är jag en typ-A människa i arbetslivet och snigel på semestern.

Min agenda inför semestern är klar. Det är tre veckor med blanka blad. Jag har två tider so far att passa utresan och hemresan. I övrigt vill jag ha dagarna blanka. Jag älskar att vara ledig med min son, då vardagen har paus. Då vi inte behöver rasa upp på morgonen och jaga runt med tandborsten hängande i mungipan.

Jag älskar att vakna, kolla ut och sedan fundera på vad vi känner för att göra. Det är semester i min värld. Mina två nevöer flyger själva till Sverige och kommer till oss, vi ska också bara VARA -nära! Min minsta nevö kommer inte, han som så rart berättade för mig förra sommaren att hela världen skulle bli en snorkuse men dom två äldre kommer. Så jag längtar efter tid att återkoppla till mig själv, kliva ur jobbrollen och iställen koppla ihop med dom jag älskar mest av allt. Koppla ihop med det som är viktigare än någonting annat i mitt liv. Å jag längtar efter att slippa höra alarmet gå igång på mobilen varje jävla morgon för oavsett vilken signal man väljer vill man ändå spy och strypa apparaten efter några månader.

Tills mina blanka dagar gör entré sitter vi i stugan och funderar på vad man egentligen skall göra av alla döda myggor från mygg-tratten…

//a

2 kommentarer

  1. Anna Holgersson

    Svar till Helena Nilsson Springare (2012-07-11 12:42)
    Jamen eller hur?! Man kräks åt alla måsten mellan varven, så att få bara ”VARA” är så innerligt skönt! Å jag ska absolut njuta när jag äntligen får semester!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.