Plan B…

Stugliv innebär att livet är något förenklat alternativt att det enklaste, som att koka potatis, blir ett smärre projekt! Klev upp och hade samtliga barn runt bordet. Den trettonårige nevön lyfte blicken och sa: ”-Snygg frisyr, Anna!” Tro mig, det var ingen komplimang men jag fick mig ett gott skratt.

Vädret såg lovande ut tills det plötsligt blev kolsvart. Himlen öppnade sig och regnet vräkte ner, å så kom åskan. I ett trollslag var vi strömlösa. I stugan. I skogen. Tre hightech killar tittade storögt på varandra. 3ds:en behövde laddas. TV:n fungerade inte. Film gick ju således inte heller att se… Men vad ska vi GÖÖÖÖRA!!!? Ja, vad ska dagens barn göra när strömmen går? Dom skickades ner i bastun. Där var det varmt och där fanns vatten. Splasha och skvätta och passa på att tvaga ER samtidigt! Ja, det visade sig vara riktigt kul!

Sedan var det dags att laga mat, öhhhh, hur kokar vi potatis? Jo, plan B pappa gummitarzan hade givetvis en gasoldriven campinggrill som man kunde lägga dit plattor på!!! Den riggades kvickt och potatisen kokades utomhus!

Sedan kom strömmen tillbaks då visade det sig att brunnen börjat sina… What is this? Lars Molin film i.r.l? Nemaproblema, ut i sjön med vattenpumpen, att det var så kallt att blodet frös spelade ingen roll. Å vipps hade vi vatten igen. Tack att vi kontrollerat vattnet och att det är tjänligt som dricksvatten. Men vi dricker ändå inte, vi bara diskar, å duschar och tack gode Gud så har vi toalett. Hade det varit utedass hade jag gett upp idag!

Klockan är blott runt tvåsnåret… Unda hur många plan B vi ska hinna med innan kvällen. Det ryktas om övernattning i lillastugan, det skall köras radiostyrda motorbåtar i sjön, jag gör mig redo i roddbåten för att fiska in dom som driver till sjöss… Jag är redo… Bring it on!

//à

2 kommentarer

  1. Anna Holgersson

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-08-01 15:38)
    Tycker det är en utmaning när det hände grejer! Men att börja släpa vatten från sjön mitt i natten för att kidsen g.a.r.a.n.t.e.r.a.t skulle kunna spola toan kändes aningen mindre muntert!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.