Att tända till och lacka ur…

Bergsgetter är en av få saker som kan få mig att lacka ur rejält. 

Man kvalar in som bergsget när man knövlar sig förbi,  kör på mina hälsenor på mataffärer, tränger sig före kön och allmänt tycker sig ha någon förkörs rätt över andra för att man är ÄLDRE! Å det är inte frågan om vanliga medmänniskor, det är sura bittra arroganta människor som blir till en Bergsget i min vokabulär. Det är dom som aldrig ber om ursäkt, det är dom som inte ens noterade att dom knuffade omkull ett BARN i sin jakt att komma FÖRST till den nyöppnade kassan!

Min son var hemma från skolan vid ett tillfälle för att vila sina värkande fötter. Tyvärr blev han dock tvungen att följa med mig på Coop… Å på Coop finns ofta många Bergsgetter. När vi stod i kassan och skulle betala var bara en kassa öppen. Kassören ringde på fler och det blongade i högtalarna. Bakom oss stod en lång radda bergsgetter och började gorma. Dom uppförde sig illa! Pratade högt och protesterade över att bara en kassa var öppen. När sedan jag skulle ta den kassa som öppnades bokstavligen manglades både jag och sonen av två bergsgetter med varsinna vagnar lastad med allehanda erbjudanden. Sonen tittade förskräckt på mig och jag bekräftade högt hans tysta fråga "-Nej det är inte okej att bete sig så där!"

Min gård tycks vara en hemvist för Bergsgetter! Ty ett annat utmärkande karaktärsdrag hos en Bergsget är en uttalad fientlighet mot barn, samhällets yngre medborgare. Sonen och hans kompisar hinner knapt gå utanför dörren innan det börjar knackas i fönster och hyttas med fingrar bakom gardinerna. Kränkta och förskräckta kommer dom in. Förtvivlat berättar dom om "tanten bakom gardinerna som knackar" Men vi har ju inte gjooooort något?!?!? Att dom stack ut näsan är liksom nog… Då skall det hökas. Å komma ut och tala med MIG om det faktum att det är åsynen av barn som stör -det vågar dom inte. Sånt gör mig förbannad!

Bergsgetter kör också som dom vill i rondeller. Gärna med en keps eller ful mössa nerdragen över ögonen. Dom bara KÖR och allt och alla andra får hålla undan. En  bergsget… -Dom gör och kör som dom vill!

Jag säger inte att det har med ålder att göra för det finns så oerhört många äldre som är allt annat än Bergsgetter, men så finns undantagen. Å dom får mig att tända till och lacka ur! En Bergsget handlar alltså inte om kön, inte om ålder utan är helt enkelt en fråga om attityd och vanligt folkhyfs. 

//a

 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Hahaa…hm…ja, ibland kan jag nog vara en bergsget, då, men bara då det gäller bilkörning 🙂 Och jag tycker ju själv, att jag oftast har rätt (vid rondellkörning, blinkersanvädning och störst går först, typ) 🙂

  Men stå och knacka bakom fönstret så fort nåt barn visar sig, njae, inte heller ids jag springa till någon nyöppnad kassa, det är andra så duktiga på att göra, och varför denna brådska, det brinner väl inte? Eller så är det just det dom tror att det gör…dom har lämnat långkoket på spisen där hemma, ajdå.

  HA, en ny benämning på en så kallad bergsget, långkokefolke. Ha det gott!

 2. Anna Holgersson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-01-22 15:47)
  Du tro mig, bergsgetter har ingen empati och är ytterst osympatiska människor! Du har väl, förhoppningsvis, ingen keps vid terror-rondellkörning!!!!! //a

 3. Anna Holgersson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-01-22 17:28)
  Hahaha ja då skulle du få tummen upp av mig!! Ungefär som en bekant som tänkte ta cykeln till jobbet, men ångrade sig å tog bussen. Hon undrade va alla stirrade på tills hon kom på att hon satt där med cykelhjälmen på //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.