Man + Kvinna = Sex?!

Hjälp!

Jag har fastnat i vinkelvolten. 

Stämmer det att det bara är JAG som har vänner av motsatta könet? Eller finns det fler där ute? Det hävdas relativt friskt att män och kvinnor INTE kan vara vänner… Har hört män säga att det är "poänglöst" att vara vän med en kvinna om det inte "vankas" framöver… Att det ALLTID i grund och botten handlar om SEX/raggningsförsök. "Nothing but mammals…"

Mina manliga vänner är ovärderliga. Dom ger mig nya perspektiv. Dom är ANNORLUNDA än mina väninnor. Jag är så tacksam att dom finns. Det är människor jag aldrig skulle kompromissa bort ur mitt liv pga det är UDDA. Jag tror på vänskap mellan människor, inte mellan kön.

Tar tacksamt emot synpunkter om Du har någon i denna fråga!

//a

Etiketter: , , , , , , , , ,

20 kommentarer

 1. Anna Holgersson

  Svar till Mikael Bergström (2013-01-24 13:56)
  Tack!!!!!! Tack för att du lämnade en synpunkt! Skönt att höra att vi då alltså är TVÅ som har vänner av motsatt kön!! //a

 2. Krister Klermalm

  Jag har fler vänninor som jag umgås med än med manliga bekanta. Det har uppstått avundsjuka också i de relationer man har haft dessutom. Speciel när man ger något konrekt komplimang till en vad än är, ustrålning eller gör nåt bra etc.
  Nu har jag en intensiv kontakt med en nyfunnen vän där inget av romans har med i omtyckandet till kvinnan.
  Här är det vänskap emmelan två personer av motsatt kön.
  Det är faktiskt en befriande känsla av villkorlös kärlek med varann som två vänner.

 3. Betraktaren X

  Jag håller med dig och Mikael.
  En tanke som flög genom mitt huvud när jag läste inlägget är OM det är typiskt män (de som inte kan tänka sig att ha någon av motsatt kön som vän alltså) att se en kompisrelation med en kvinna som ”poänglös”, eller om det är lika vanligt att tänka så för kvinnor?

 4. Anna Holgersson

  Svar till Krister Klermalm (2013-01-24 16:11)
  Det var rörande vacker formulerat! Precis så kan jag känna också, man ”bara” älskar en vän, utan dolda motiv eller agendor! Tack för ditt inlägg! Blir så glad att läsa att fler har vänner av andra könet! Förstår även problematiken du skriver om. Kommer ett inlägg om detta framöver //a

 5. Anna Holgersson

  Svar till Betraktaren X (2013-01-24 16:30)
  Jag har faktiskt aldrig hört en kvinna uttrycka sig så… Att det är poänglöst om det inte vankas! Kanske kvinnor värnar mer om relationer medan män bara vill tillfredsställa sina grundläggande behov?!?!? Intressant att bara MÄN kommenterat detta ämne! //a

 6. Maria Lundmark Hällsten

  Dom vill ju bli kompis med dig… ju 🙂

  Min absolut bästa vän genom tiderna var en kille, vi var so ler och långhalm från det jag var 13 år tills jag fyllde 17 och han flyttade söderut och jag träffade Åke. Vi hade inget mer än en världens bästa kompis relation och hade mycket kul ihop.

  Men det var då det, inte nu längre, och det är ju knepigt, egentligen.

 7. Anna Holgersson

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-01-24 17:44)
  Åh… Den gamla goda tiden när livet var enkelt! Va synd att ni förlorade kontakten. Å andra sidan kan man ju växa ifrån vänner genom livet… //a

 8. Betraktaren X

  ”Kanske kvinnor värnar mer om relationer medan män bara vill tillfredsställa sina grundläggande behov?!?!?”
  Det låter rätt tillspetsat. Men tillspetsat eller ej, så finns det forskning som visar på att män är mer positivt inställda till sex med tillfälliga partners än kvinnor. Kanske bara vagt relaterat till kompisfrågan iofs.
  Man kan ju också tänka sig att kvinnor inte vill uttala såna tankar högt, att det saknar poäng med manliga kompisar om de inte vill ha sex alltså.

  Nu börjar det vara dags för någon som tycker att det är omöjligt att vara kompisar över könsgränserna att ge sig in i kommentarsfältet!

 9. Anna Holgersson

  Svar till Betraktaren X (2013-01-24 18:33)
  Skarpt noterat! Män å vildhavren å rödluvan å vargen 🙂 Vore väl fantastiskt berikande att ta in någon MOT i frågan då det verkat som att jag är den ENDA med vänner av motsatt kön! Måste ju finnas massor som sitter med kli i fingrarna och vill göra sin röst hörd!!!!

 10. Johan

  Då får jag väl ge mig i debatten. Jag känner personligen ingen som har en sån där vän av det andra könet som man träffar regelbundet som man kanske gör en en bästis av samma kön. Tror också det är svårt att starta en sån vänskap när man är i ett förhållande. Risken för svartsjuka är väl överhängande. Om man sen utvecklat denna vänskap i yngre ålder dvs innan förhållandet, då är det nog lättare att acceptera som den andre partnern. Att jag sen förlorade mitt äktenskap i en sådan här situation spelar förstås in i min åsikt.

 11. Lucas Lund

  Jaha detta måste ju kommenteras – jag har alltid haft fler tjejkompisar än mänkompisar. Tror män känner sig obekväma i min närvaro.
  För många år sedan gick jag i samtalsterapi och hade en kvinna som jag hade 100 % förtroende för. Hon skulle vara ledig och jag blev hänvisad till en manlig kollega till henne. När jag väntade på att få komma till honom så svettades jag som i en bastu av nervositet. Han frågade hur det var och jag sa som det var att jag hade lite problem med att han var en man och om det skulle gå bra..
  Han svarade så klokt:
  Har du svårt för att samtala med män eller har män svårt att samtala med dig??

  Han vann han sa det jag aldrig tänkt på.

  Jag tror att man ska vara vänner med bägge könen och vänskapen ska stanna vid vänskap. Vill en något ”mer” så kan vänskapen brytas brutalt.

  Jag tror att man på vänskapsplan vinner på att ha en vän av motsatt kön. Den vänskapen blir livslång om inte någons partner är svartsjuk av sig men då får man byta ut partnern för vänner ska man behålla.

 12. Anna H

  Svar till Lucas Lund (2013-04-16 15:54)
  Ja vänner är allt! Håller helt med dig kring vänskaps frågan!! Klok terapeut… Vilket briljant perspektiv!! //a

 13. Rebecka Höglund

  Klart att man kan vara vän med personer av motsatt kön! Personlighet och karaktär är vad jag söker i mina vänner, vad dom sedan har mellan benen spelar mig ingen roll. 😉

 14. Anna H

  Svar till Rebecka Höglund (2013-05-03 23:34)
  Ja jag håller absolut med dig men jag undrar om det är ett kvinnligt tänk?! Hmmmm… Tack för dina kommentarer! Ha en skön lördag //a

 15. Goldman

  Hej hej,underbart att läsa alla rader,bra infört.
  Har själv haft många många kvinnliga kontakter,underbara damer,för det mesta runt min egen ålder.
  Det som varit trevligt är att dessa damer oftast bjudit på sig själva,en kvinna som är sensuell kan inte bli eller vara underbarare,att sen vara kompis i alla goa lägen bara förstärker. Någomn mer med god erfarenhet.

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Jag vidhåller att mina manliga vänner är guld värda -Och att det går utmärkt att vara vänner mellan man & kvinna! //a

 16. Håkis

  Hej alla fina inlägg.Trevligt att inte alla år lika. Jag vill säga från unga år,1 min 25 årsålder hade jag väldigt många kvinnor runt 40 -50 år som bästa kompisar,träffades hos varandra väldigt ofta ibland två st samtidigt,oj oj goa minnen en del vänskap fortfarande trots dessa runt 70 75 år men kärleken ligger kvar. Men nu så har detblivit om vänt många av mina nya vänner är från 20 till 50 år och fantastiska vänner på olika plan vänskap kompis kärlek ja ja så är det. Kanske någon känner lika så skriv en rad. Håkis

  • Anna Holgersson (inläggsförfattare)

   Tack för din kommentar! Roligt att du hittade ett äldre inlägg 🙂 Jag tänker att det är en gåva att få nya vänner oavsett kön //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.