Mineralsmink….

Jag använder sedan många år tillbaks enbart Mineral make-up (intresseklubben noterar)! Nu är ju detta ingen make-up blogg utan min blogg är mindre glamourös än så. Därför skall jag nu avslöja en ytterst oglamorös pellesnusk baksida med att använda mineralsmink…

Började en dag studera skilikonfogarna i mitt badrum. Runt handtvättfatet och vidare mot toaletten. Tyckte det var en märklig färg man valt att foga med.. Gul/brun/rosa/beige och det såg verkligen allt annat än fräscht ut. Dök närmare och började inspektera. Vad i hela friden var det?! Det är ju inte så att jag aldrig städar mitt badrum, det är väl det område man städar jämt och ständigt. Det visade sig dock att fogarna var täckta av mineralfoundation eller rättare sagt, fogarna hade ABSORBERAT mineralfoundation och det var inte där jag ville ha det! Rev raskt fram en topz och började gnugga. Nixpix det var inte så tvärenkelt.

Sprayade lämpligt medel (inte så miljövänligt) på fogarna och lät det verka. Gnuggade sedan något så förbenat med en tvättsvamp för att få dessa fogar någorlunda genomskinliga igen. Det tog sin lilla tid och jag tror en tandborste hade varit mera lämpligt att använda!

Att mineralsmink gör att man får gnugga handtvättfatet VARJE gång man använt en produkt har jag varit ytterst medveten om. Det lägger sig som en hinna av fint fint damm som man omedelbart vill tvätta bort. Bevisligen har jag totalt missat att det inte bara håller sig i det området… Det sprider sig som pollen över hela badrummet ungefär på samma sätt som när sonen i all hast skall dosera Flux -men det är en annan femma!

//a  

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Betraktaren X

  När jag läser sånt här känns det utmärkt att vara en sån som inte sminkar sig överhuvudtaget! Men vem vet, rätt var det är ska man på könsbytarfest och då måste man väl måla sig i ansiktet.

 2. Helena Nilsson Springare

  Just ja.. det där tipsade du mig om en gång minns jag. Snart är mitt makeupstorepuder snart slut så då kanske jag tar och slår till på ett sånt däringa puder 🙂

  Synd bara att smink är så dyrt.. Tappade en NY puderdosa i golvet förra året. Jag tog nästan till lipen haha.. men.. då måste man j börja tänka på mascaran också *skrattar*

  Fifasn! 😀

  Kram

 3. Anna H

  Svar till Helena Nilsson Springare (2013-03-21 20:32)
  Ja det e ju helt oslagbara produkter för huden å ger kanonresultat för makeup:en! Spf 15, huden andas och helt rent! Men badrummet får onekligen lida 🙂 //a

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.